Ισόπαλος με Άγιαξ ο ΠΑΟΚ, ελπίζει στο όνειρο στην Ολλανδία

Ο ΠΑΟΚ έδωσε σκληρή μάχη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο και έμεινε όρθιος καθώς σε έναν γεμάτο φάσεις και γκολ αγώνα ήρθε ισόπαλος με 2-2 με τον Αγιαξ. Η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα μπορεί ακόμη να ελπίζει στο όνειρο αφού την άλλη εβδομάδα θα διεξαχθεί η ρεβάνς στο Άμστερνταμ και με νίκη προκρίνεται. Ο Δικέφαλος βρέθηκε απο νωρίς πίσω στο σκορ αλλά πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο κατάφερε να ανατρέψει το σκορ. Στο δεύτερο 45λεπτο οι Ολλανδοί ισοφάρισαν και πλεον είναι λόγω των εκτός έδρας γκολ έχουν το προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο 10΄ κι όλας λεπτό ο Αγιαξ άνοιξε το σκορ. Στην πρώτη του παρουσία στα αντίπαλα καρέ και μετά απο στημένη φάση οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν όταν μετά απο απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζίγιεχ απο πλάγια θέση ο Γιαννούλης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του πριν την μπλοκάρει ο Πασχαλάκης.

Στο 15΄ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Ζαμπά βρέθηκε μέσα στην περιοχή βρέθηκε τετ α τετ με τον Ονανά αλλά δεν πρόλαβε να πλασάρει καθώς τον έκοψε αντίπαλος αμυντικός. Στη συνέχεια οι ασπρομαυροι κέρδισαν φάουλ έξω απο την μεγάλη περιοχή ύστερα απο καλή ενέργεια του Μάτος αλλά η εκτέλεση του Γιαννούλη έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 18΄ ο Αγιαξ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ όταν μετά απο σουτ του Ζίγιεχ η μπάλα κόντραρε βρίσκοντας τον Πασχαλάκη σε αντίθετη πορεία αλλά τελικά ο Ελληνας τερματοφύλακας κατάφερε να αποκρούσει σε κόρνερ έστω και δύσκολα. Στο 24΄ ο Μάτος έβγαλε ωραία σέντρα στο δέυτερο δοκάρι της εστίας του Ονανά αλλά ο Μπίσεσβαρ δεν μπόρεσε να βρει οπως θα ήθελε την μπάλα έξω απο την μρική περιοχή των Ολλανδών. Οσο περνούσε ο χρόνος και παρά το γκολ του Άγιαξ ο ΠΑΟΚ έπαιρνε… θάρρος και μέτρα στο γήπεδο. Η δικαίωση ήρθε με μία υποδειγματική αντεπίθεση με τον Μπίσεσβαρ να κάνει κούρσα να δίνει δεξιά στον Γιαννούλη, ο νεαρός μπακ έσπασε στον Άκπομ που απο το ύψος του πέναλτι σκόραρε.

Το γκολ του Άκπομ έδωσε φτερά στους ποδοσφαιριστές του Αμπελ Φερέιρα που βγήκαν μπροστά για ένα δεύτερο γκολ. Και αυτό ήρθε στο 39΄ με τον Λέο Μάτος να νικάει στον αέρα όλη την άμυνα του Αγιαξ μετά απο εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ! Η Τούμπα πήρε φωτιά με την εκπληκτική αυτή ανατροπή, ο ΠΑΟΚ ήταν σαρωτικός και στο 40΄ αλλα και στο 42΄ οι Θεσσαλονικείς έχασαν εκπληκτικές ευκαιρίες για τρίτο τέρμα. Στην πρώτη παράλληλη σέντρα του Πελκα δεν πρόλαβε καποιος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ενώ στο 42΄μετά απο εντυπωσιακή επίθεση των πρωταθλητών Ελλάδας ο Πέλκας δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ έξω απο την μικρή περιοχή σε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ ναι μεν να ελέγχει το ρυθμό και να μην αφήνει τον Αγιαξ να κάνει το παιχνίδι του, ωστόσο επιθετικά δεν μπορούσε να απειλήσει. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου ήταν του Αγιαξ με τον Ζίγιεχ στο 50′ να αστοχεί απο το ύψος του πέναλτι εντελώς ελεύθερος. Στο 57΄ ωστόσο η ομάδα του Τεν Χαγκ ισοφάρισε με έναν απρόσμενο τρόπο και λάθος του Βαρέλα που δεν έδιωξε σωστά έξω απο την μιρκή περιοχή με την μπάλα να κοντράρει στον Χοιύντελαρ και να καταλήγει στα δίχτυα κάνοντας το 2-2. Απο εκείνο το σημείο και μετά οι Ολλανδοί έλεγχαν πλήρως την αναμέτρηση. Στο 65΄ο Άμπελ Φερέιρα έβγαλε τον Πέλκα, πέρασε τον Μπίσεσβαρ δίπλα στον Άκπομ και μπήκε ο Λημνιός στον αγωνιστικό χώρο που έπαιξε στα εξτρέμ. Ωστόσο ο Δικέφαλος συνέχιζε να παίζει σε παθητικό ρόλο με τον Χούντελαρ να απειλεί στο 69΄ με εκτέλεση φάουλ με την μπάλα να κοντράρει στο τοίχος και να βγαίνει κορνερ λίγο δίπλα απο το δεξί δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη.

Ο Άγιαξ πλέον είχε την απόλυτη υπεροχή και έψαχνε το γκολ της νίκης με τον Ζαμπά να χάνει πολλές ευκαιρίες να βγάλει στην κόντρα τον ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα στο 79΄να γίνεται αλλαγή και τη θέση του να παίρνει ο Στοχ. Στο 80΄ ωστόσο ο Αίαντας άγγιξε το 2-3 με τον Χούντελαρ να αστοχεί σε απευθείας σουτ μέσα απο την μικρή περιοχή του Πασχαλάκη. Τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν ιδιαίτερα αγχωτικά για τον ΠΑΟΚ με τον Αγιαξ να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλην και την άμυνα της ελληνικής ομάδας να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποκρούσει τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Ζαμπά (79΄Στοχ), Μπίσεσβαρ (72΄Ντόουγκλας), Πέλκας (64 Λημνιός), Άκπομ.

Άγιαξ: Ονανά, Σουρς, Βέλτμαν, Φαν ντε Μπεκ, Τάντιτς, Μαζράουι (82΄Μάριν), Μπλιντ, Μαρτίνες, Ζίγιεχ (82′ Νέρες), Ντόλμπεργκ (33΄Χουντελαρ), Ταλιαφίκο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις