Βοσνακίδης: Να οδηγήσουμε τον Ολυμπιακό Β. εκεί όπου αξίζει (video)

Ο Δημήτρης Βοσνακίδης είναι ένας σύγχρονος σέντερ μπακ με σωστές τοποθετήσεις, ενώ το ύψος του (1.87μ.) τον βοηθά πολύ στις στατικές φάσεις. Ο Ολυμπιακός είναι ο έβδομος σταθμός στην καριέρα του μετά τον Πανθρακικό, την ιταλική Μπάρι, τη Ζάκυνθο, τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, τη Σπάρτη και την κυπριακή ΘΟΙ Λακατάμιας.
Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής γνωρίζει ότι ήρθε σε έναν μεγάλο σύλλογο και δεν το κρύβει. Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:
Για ποιο λόγο δέχθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού: «Όλοι γνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια μεγάλη ομάδα. Είναι κάτι παραπάνω από ένας αθλητικός σύλλογος. Είναι ιδέα. Έχει ιστορία και μια πολύ βαριά φανέλα. Μου το που έγιναν οι πρώτες επαφές είπα κατευθείαν το «ναι». Δεν το σκέφτηκα περισσότερο. Πιστεύω στη δουλειά που γίνεται και είμαι βέβαιος ότι θα πάμε πολύ καλά. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για αν πετύχουμε τους στόχους μας και να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει να βρίσκεται».
Για την ποδοσφαιρική του εμπειρία και κατά πόσο αυτή θα βοηθήσει και τους νεότερους παίκτες της ομάδας: «Πιστεύω ότι η ομάδα διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και αυτό θα φανεί στην πορεία του πρωταθλήματος. Όταν παρουσιαστούν κάποιες δυσκολίες, με την εμπειρία βλέπεις τα πράγματα πιο καθαρά και μπορείς να βοηθήσεις και τους νεαρότερους συμπαίκτες».
Για το κλίμα των αποδυτηρίων: «Στον Ολυμπιακό υπάρχει πάρα πολύ καλό κλίμα. Προσπαθούμε να γίνουμε μία οικογένεια. Έχουμε πολύ καλά αποδυτήρια και αυτό νομίζω ότι θα είναι το δυνατό μας σημείο. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε διότι αυτό θα μας βοηθήσει πολύ στο μέλλον προκειμένου τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις να τη βγάλουμε πιο εύκολα μέσα στους αγώνες».
Γι’ αυτά που ζητεί από τους παίκτες ο τεχνικός Θωμάς Γράφας: «Ο προπονητής είναι πολύ καλός και απαιτητικός. Μας πιέζει πάρα πολύ. Θέλει να γίνονται όλα στην εντέλεια. Τακτικά να είμαστε άριστοι και να κρατάμε το «μηδέν» στην άμυνα. Γενικά δουλεύουμε σκληρά και είμαστε σε σωστό δρόμο».
Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Ο κόσμος περιμένουμε ότι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Θέλουμε να έρχεται στο γήπεδο οπωσδήποτε και από την πλευρά μας θα επιδιώξουμε να του προσφέρουμε ότι θέλει να δει. Κάθε φορά θα δίνουμε το 100% καθώς γνωρίζουμε ότι έχουμε έρθει σε έναν σύλλογο με πολλές απαιτήσεις»
Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες: «Θέλω να παίζω σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο. Για να τα καταφέρω πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να έχω κάτω το κεφάλι. Από εκεί και πέρα θα έλθουν όλα…».