Από τον Κένταυρο στο πολωνικό πρωτάθλημα ο Ο. Ανδρέου

Ο Βολιώτης χαντμπολίστας Ορφέας Ανδρέου αγωνίσθηκε στην πρεμιέρα της ομάδας του απέναντι Λεγκιόνοβο, όπου η ομάδα του Βρότσλαβ παρά την καλή προσπάθεια γνώρισε την ήττα με σκορ 28 – 32 (14 – 14). Ο Ορφέας σημείωσε μάλιστα και το πρώτο του γκολ στο Πολωνικό Πρωτάθλημα. Ο Ορφέας ξεκίνησε τη καριέρα του στη Χειροσφαίριση από τον Εύρυτο (2008) και το 2011 μεταγράφηκε στον Κένταυρο Αγριάς όπου αγωνίσθηκε μέχρι πέρυσι είχε τη χαρά να πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα στη Β Εθνική, δυο χρονιές να…

…είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και δύο χρονιές να βραβευθεί ως ο καλύτερος Χαντμπολίστας της περιοχής από τον Δήμο Βόλου.
Ειδική αναφορά για τον Βολιώτη αθλητή που ξεκίνησε την καριέρα του από τον Εύρυτο και συνέχισε στον Κένταυρο Αγριάς στον οποίο αγωνίστηκε μέχρι και πέρυσι έκανε το site sportowefakty.wp που αναφέρει:

” Στην ομάδα του Βρότσλαβ θα δούμε φέτος τον ελληνικής καταγωγής Ορφέα Ανδρέου, ο οποίος είναι στην ομάδα σχεδόν από την έναρξη της προετοιμασίας, μάλιστα ο 20χρονος δεξί εξτρέμ έπαιξε σε φιλικά προετοιμασίας με την ομάδα του Wroclaw και γενικά έκανε μια καλή εντύπωση. Οι προπονητές από την ομάδα Βρότσλαβ αποφάσισαν ότι θα είναι ένα καλό συμπλήρωμα για την ομάδα, δίπλα στον Jakub Łucak και θα πάρει αρκετές ευκαιρίες στο Πολωνικό πρωτάθλημα. Για τον Ανδρέου η ομάδα της Σιλεσίας θα είναι η πρώτη ξένη ομάδα. Μέχρι τώρα, ο 20χρονος δεξί εξτρέμ έπαιξε στη δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας. Δύο φορές μάλιστα εξελέγη ένας από τους καλύτερους νέους παίκτες στην Ελλάδα.
Ο Κένταυρος Αγριάς αναφέρει σχετικά: “Για εμάς ο Ορφέας θα είναι μια μεγάλη απώλεια για την ομάδα μας τη φετινή χρονιά, είναι όμως και μεγάλη τιμή να αγωνίζεται ένας Βολιώτης στο Πολωνικό Πρωτάθλημα και κυρίως στη πρώτη κατηγορία. (ο πρώτος μάλιστα Έλληνας). Να σημειώσουμε την μεγάλη πρόοδο του Πολωνικού Χάντμπολ τα τελευταία χρόνια. Φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κατάρ η Εθνική Πολωνίας κατέλαβε την τρίτη θέση, ενώ η Κιέλσε αναδείχθηκε τρίτη στο Ευρωπαϊκό Τσάμπιον Λιγκ.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΡΦΕΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις