Τσάμπιονς Λιγκ: “Διπλό” για πλέι οφ του Ολυμπιακού στην Πόλη”

Πήρε το καλύτερο που θα μπορούσε ο Ολυμπιακός στην Τουρκία, απέναντι στην Μπασακσεχίρ στον Γ’ Προκριματικό Γύρο του Champions League. Οι Πειραιώτες είχαν να αντιμετωπίσουν μία δυνατή ομάδα, όπως είναι η Μπασακσεχίρ, αλλά κατάφεραν να πάρουν το «διπλό» με το νικηφόρο 1-0!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του μέσα στην Τουρκία και να φύγει από το «Φατίχ Τερίμ» με τη νίκη. Ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη στις 13 Αυγούστου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, αποφάσισε να μην αλλάξει το πλάνο του. Για αυτό και χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα που είχε και στο Καραϊσκάκη απέναντι στην Πλζεν.

Έχοντας, δηλαδή, στην ενδεκάδα του τους Σα, Ομάρ, Τσιμίκα, Σεμέδο, Μεριά, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, Βαλμπουενά, Ποντένσε, Γιώργο Μασούρα και Γκερέρο.

Μπασακσεχίρ – Ολυμπιακός: Καλός, μπορούσε και να σκοράρει
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε αρκετά καλά μέσα στην Τουρκία. Οι Πειραιώτες ιδιαίτερα στο πρώτο τέταρτο με εικοσάλεπτο δεν άφησαν την Μπασάκ να κάνει παιχνίδι. Κράτησαν την μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν να απειλήσουν κιόλας.

Μάλιστα αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική τους επιλογή θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει και κάποιο γκολ. Έτσι ώστε να έπαιρναν κεφάλι στο ματς και να έφευγε το άγχος από πάνω τους.

Μετά όμως από το πρώτο 20λεπτο η Μπασακσεχίρ προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα και να έχει την κατοχή. Κάτι που το κατάφερε. Άρχισε να πιέζει τον Ολυμπιακό και να παίζει αρκετά έξω από την περιοχή του.

Μάλιστα αποτέλεσμα της πίεσης των Τούρκων ήταν τα 7 κόρνερ που κέρδισε η Μπασακσεχίρ. Χωρίς όμως να καταφέρνει κάτι ουσιαστικό σε αυτές τις φάσεις. Απείλησαν και οι Τούρκοι, αλλά περισσότερο μετά από ατομικά λάθη που έκαναν οι Πειραιώτες στην περιοχή τους. Ευτυχώς όμως καμία απ’ αυτές τις φάσεις δεν κόστισαν στον Ολυμπιακό.

Επέβαλλε τον ρυθμό του και τέλος
Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπασακσεχίρ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Όποτε είχε την μπάλα στα πόδια της γινόταν επικίνδυνη απέναντι στον Ολυμπιακό. Όποτε όμως ήταν σε θέση άμυνας οι Πειραιώτες έβρισκαν πάντα κενούς διαδρόμους απέναντι στην άμυνα των Τούρκων. Έτσι ο Ματιέ Βαλμπουενά ο οποίος ουκ ολίγες φορές «τρύπησε» την άμυνα, κατάφερε σε μία από τις ατομικές του προσπάθειες να βγάλει την ασίστ.

Συγκεκριμένα στο 53′ ο Γάλλος μετά από ατομική ενέργεια, σέντραρε από τα δεξιά με την μπάλα να πηγαίνει… συστημένη στο κεφάλι του Γιώργου Μασούρα. Ο Έλληνας εξτρέμ αν και από πλάγια θέση κατάφερε να στείλει την μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα των Τούρκων για το 0-1!

Στη συνέχεια η Μπασακσεχίρ προσπάθησε να «ξυπνήσει» αλλά ο Ολυμπιακός ήταν σωστός στο γήπεδο. Είχε απάντηση σε κάθε επίθεση των Τούρκων, ενώ και με σωστές επιθέσεις απείλησε την Μπασακσεχίρ για ένα δεύτερο γκολ! Το οποίο δεν ήρθε ποτέ, αλλά και αυτό το ένα ήταν αρκετό για τους Πειραιώτες.

Μάλιστα να σημειωθεί πως ενόψει της ρεβάνς οι Τούρκοι έχασαν τον Καχβετσί. Ο οποίος στο 80′ είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από το ματς.

Ο Σα ήταν εκεί!
Στο 83′ ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να βάλει στο ματς τον Μπρούνο αντί του σκόρερ Μασούρα. Η αλλαγή αυτή όμως δεν «έπιασε» για τον Πορτογάλο. Αυτό γιατί ο Βραζιλιάνος μπήκε αρκετά αγχωμένος και «χαμένος» στο ματς. Έκανε πρώτα ένα χέρι έξω από την περιοχή, βλέποντας την κίτρινη στο 87′. Και δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στην Μπασακσεχίρ να απειλήσει με εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή.

Η εκτέλεση του Καϊσαρά πέρασε άουτ. Αλλά ο Μπρούνο στις καθυστερήσεις έκανε νέο χέρι μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού! Ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Βίσκα έστησε την μπάλα. Ο Σα όμως «ψάρωσε» τον Βόσνιο και είπε «όχι», κρατώντας το πολύτιμο 1-0 υπέρ των Πειραιωτών!

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έχασε τη συγκέντρωσή του με το πέναλτι, χωρίς όμως η Μπασακσεχίρ να μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Έμεινε το 0-1 και τα πάντα θα κριθούν στις 13 Αυγούστου στο Καραϊσκάκη…

Θυμίζουμε ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που καταφέρει να προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Πόρτο-Κράσνονταρ. Διαβάστε ΕΔΩ τι έγινε στο πρώτο ματς μεταξύ των ομάδων.

Μπασακσεχίρ (Οκάν Μπουρούκ): Γκιονούκ, Κλισί, Καϊσαρά, Σεϊντού Βιεϊρά, Ρομπίνιο, Καχβετσί, Τεκντεμίρ (63′ Αζουμπούικε), Βίσκα, Γκούλμπραντσεν (69′ Ελιά), Κριβελί (81′ Μπα).
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Βαλμπουενά (73′ Καμαρά), Γιώργος Μασούρας (83′ Μπρούνο), Ποντένσε, Γκερέρο (88′ Ελ Αραμπί).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις