Βάζει θεμέλιο πρόκρισης η ΑΕΚ

Το πρώτο από τα τέσσερα βήματα που τη χωρίζουν από τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League θέλει να κάνει απόψε η ΑΕΚ απέναντι στην Κραϊόβα στη Ρουμανία (19:15, COSMOTE Sport 1).

Ο Μιγκέλ Καρντόσο θεωρεί πως η ομάδα του στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν θα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και να φύγει ακόμη και με τη νίκη. Ο Πορτογάλος τεχνικός, που θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στον κιτρινόμαυρο πάγκο, δεν θα παρεκκλίνει από το αγαπημένο του 4-2-3-1.

Ο Μπάρκας θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Χουλτ (αριστερά) και Παουλίνιο (δεξιά) θα είναι τα δύο μπακ, με τον Βράνιες να πλαισιώνεται από τον Οικονόμου που θα προτιμηθεί από τον Σβάρνα μετά την απουσία του τραυματία Τσιγκρίνσκι που θα χάσει και τη ρεβάνς. Σιμόες και Σιμάο θα συνθέσουν το δίδυμο στο κέντρο, με τους Βέρντε, Ζεράλδες και Μάνταλο να κινούνται μπροστά τους. Μεγαλύτερο ερωτηματικό για το βασικό σχήμα είναι αν θα ξεκινήσει ο Κλωναρίδης ή ο Λιβάγια. Ο πρώτος δείχνει να έχει ένα προβάδισμα λόγω της ταχύτητάς του στις αντεπιθέσεις, ενώ ο Κροάτης πιθανότατα θα έρθει από τον πάγκο.

Οι γηπεδούχοι, που δεν θα έχουν τη στήριξη του κόσμου τους μετά τη χθεσινή επικύρωση της τιμωρίας τους από την UEFA, θα παραταχθούν από τον Κορνέλιου Παπούρα με το σύνηθες 4-3-3. Ο Πιλιατσέρι θα είναι στο τέρμα, οι Άκα, Κέλιτς, Μάρτιτς και Μπάντσου στην άμυνα, οι Τσικαλντάου, Ιβάνοφ και Ματέι στο κέντρο και οι Βαταζέλου και Μπαρμπούτ θα βοηθούν τον Ρομάν που θα είναι στην κορυφή επίθεσης.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Ντένις Χίγκλερ, που δεν έχει οριστεί ποτέ σε αγώνα ελληνικής ομάδας, αλλά πριν από μερικές μέρες ήταν διαιτητής στο ολλανδικό Σούπερ Καπ ανάμεσα στον Αγιαξ και την Αϊντχόφεν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις