Πρώτη πρόβα εν όψει Κίνας για Εθνική

Το πρώτο της φιλικό εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας δίνει απόψε (21:00) η Εθνική. Η «επίσημη αγαπημένη» αντιμετωπίζει το Ιράν χωρίς κόσμο ή τηλεοπτική κάλυψη στα «Δύο Αοράκια» κάνοντας ένα πρώτο ξεμούδιασμα πριν το αυριανό τεστ με την Ουγγαρία (21:00) και αυτό της Κυριακής (19:30) κόντρα ξανά στο Ιράν, που θα γίνουν στο γήπεδο του Ηρακλείου που αναμένεται κατάμεστο.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θα έχει μια πρώτη ευκαιρία να δει στην πράξη όσα δουλεύονται καθημερινά στις προπονήσεις, αλλά και να αρχίσει να μοντάρει τα σχήματα που θα είναι πιο αποτελεσματικά. Όλα δείχνουν πως θα προφυλαχθεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που χθες έμεινε εκτός των δύο προπονήσεων λόγω γαστρεντερίτιδας. Ο MVP της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ αισθάνεται ήδη καλύτερα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πιεστεί πριν ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του.

Το Ιράν, που έχει προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μπορεί να μην είναι… μπασκετομάνα, αλλά δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Προ ημερών μάλιστα κατέκτησε τουρνουά στη Μόσχα νικώντας με 91-84 τη Ρωσία. Στο ρόστερ της ξεχωρίζει ο 34χρονος σέντερ Χαμέντ Χαντάντι, που μετρά 164 ματς στο ΝΒΑ και πλέον παίζει στο Λίβανο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις