Διακρίσεις κωπηλατών του Ο.Ε.Α./Ν.Α.Β.

Νέες διακρίσεις, τόσο στην αγωνιστική ομάδα, όσο και στην ομάδα ανάπτυξης πέτυχαν οι κωπηλάτες και κωπηλάτριες του Ο.Ε.Α.- Ν.Α.Β. Συγκεκριμένα, στο αγωνιστικό στίβο της Καστοριάς, εννέα αθλητές της αγωνιστικής ομάδας έλαβαν μέρος στους αγώνες επιλογής για το Βαλκανικό πρωτάθλημα, και οι πέντε από αυτούς επιλέχτηκαν…

…τελικά από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό σύμβουλο και τους προπονητές για να πλαισιώσουν την Εθνική ομάδα, η οποία θα αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που θα άρχισε στις 9 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 12/9 στο Ιάσιο της Ρουμανίας . Οι πέντε αθλητές που προηγήθηκαν στους αγώνες επιλογής και κέρδισαν τη θέση στην Εθνική ομάδα είναι οι πρόσφατα παγκόσμιοι πρωταθλητές, Παπασακελαρίου Γιώργος και Καλανδαρίδης Γιάννης, που ανήκουν στην κατηγορία των Εφήβων, οι Κουκουτής Βασίλης και Ψαρρός Παναγιώτης, φετινοί χρυσοί πανελληνιονίκες στην κατηγορία των παίδων, και η αθλήτρια Βαρελοπούλου Ειρήνη φετινή Ασημένια πανελληνιονίκης στο αγώνισμα των κορασίδων. Οι αθλητές συμμετείχαν στο κοινόβιο της Εθνικής ομάδας όπου προπονήθηκαν, μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές και έχουν αναχωρήσει ήδη με την Ελληνική αποστολή για το Ιάσιο της Ρουμανίας.
Παράλληλα, εντυπωσιακές διακρίσεις στον Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. έφερε και η ομάδα ανάπτυξης του τμήματος της κωπηλασίας στην 8η Πανελλήνια συνάντηση ανάπτυξης, που διεξήχθη στο στίβο 1000 μ. του Μαυροχωρίου Καστοριάς. Η 20μελής αποστολή του ΟΕΑ ΝΑΒ, είχε τη χαρά να συμμετάσχει για πρώτη φορά σε αγώνες με συμμετοχή 19 σωματείων από όλη σχεδόν την Ελλάδα με 221 νεαρούς αθλητές και αθλήτριες από 12 έως 14 ετών. Έτσι οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο το άθλημα της κωπηλασίας αφού η συνάντηση εκτός από την αγωνιστική, είχε και την μορφή γιορτής, χαράς και διασκέδασης.
Συγκεκριμένα οι επιτυχίες των αθλητών ανάπτυξης του Ο.Ε.Α.- Ν.Α.Β. είναι: Δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο.
Τετραπλό σκιφ αρχαρίων κορασίδων 12, 13 και 14 ετών: 2η θέση, αργυρό μετάλλιο, οι αθλήτριες Βαλσάμη Αγγελική, Δασκαλοπούλου Αργυρώ, Γκριτζαλή Κατερίνα και Αραμπατζή Αγγελική.
Ατομικό Σκιφ αρχαρίων Κορασίδων 12 ετών: 2η θέση, αργυρό μετάλλιο, η αθλήτρια Σάμιου Αποστολία.
Ατομικό Σκιφ αρχαρίων Κορασίδων ετών: 3η θέση, χάλκινο μετάλλιο, η αθλήτρια Βαρελοπούλου Ελένη.
Άλλες επιτυχίες των μικρών αθλητών είναι:
Διπλό Σκιφ αρχαρίων κορασίδων: 5η θέση Βαλσάμη Αθανασία -Μαρία και Καλογήρου Σοφία.
Διπλό Σκιφ Αρχαρίων Παίδων: 5η θέση οι αθλητές Αγαπητός Παναγιώτης, Αγαπητός Γιάννης, Ψαρράς Κωνσταντίνος και Λαδέρης Μάριος.
Ατομικό Σκιφ Αρχαρίων Κορασιδων : 5η θέση η Γεωργία Βλαχάβα
Διπλό σκιφ Παίδων Αρχαρίων: 2η θέση στο μικρό τελικό οι αθλητές Ζουπανιώτης Λευτέρης και Κεχαγιάς Δημήτρης
Διπλό Σκιφ Αρχαρίων Κορασίδων: 2η θέση στο μικρό τελικό, οι αθλήτριες Έξαρχου Μαρία και Γιαμαρέλου Αργυρώ
Ατομικό Σκιφ Αρχαρίων Παίδων: 4η θέση στο μικρό τελικό, Αδάμ Γιάννης
Ατομικό Σκιφ Αρχαρίων Παίδων 12 ετών: 4η θέση στο μικρό τελικό,ο Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος και συμμετοχή στον ημιτελικό, ο Καραμπέρης Δημήτρης.
Ο Ο.Ε.Α./Ν.Α.Β. συγχαίρει τους προπονητές-γυμναστές, Λευτέρη Καραγιάννη και Σοφία Τασιού, οι οποίοι με την καθοδήγηση του τεχνικού συμβούλου Σίμου Σάμιου, οδήγησαν το φυτώριο του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. σε αυτές τις πανελλήνιες επιτυχίες, που αποτελούν κίνητρο για τους νεαρούς αθλητές να συνεχίσουν να προπονούνται πιο εντατικά με στόχο να ενταχθούν στην αγωνιστική ομάδα, καθιερώνοντας τον Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. στην κορυφή της πυραμίδας του Υγρού στίβου Πανελληνίως.
Με την έναρξη της νέας αθλητικής χρονιάς, ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. προσκαλεί, όσα παιδιά επιθυμούν, να έρθουν να γνωρίσουν τις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Ακτή Αγ. Κωνσταντίνου και να δοκιμάσουν το άθλημα της κωπηλασίας μέσα από το οποίο ανεδείχθησαν μεγάλοι αξιόλογοι αθλητές, Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι πρωταθλητές όπως οι Νίκος Σκιαθίτης, Βασίλης Πολύμερος, Στέργιος Παπαχρήστος, οι οποίοι τίμησαν τόσο την Μαγνησία, όσο και την Ελλάδα.
Το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου συγχαίρουν όλους τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν και αγωνίστηκαν και εύχονται περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις