ΕΠΟ: Ανεβαίνουν Νίκη και Νέστος

Παρά τις προσπάθειες της Καλαμάτας να “διαβάσει” διαφορετικά τον ξεκάθαρο κανονισμό της ΕΠΟ και την “κρυστάλλινη” διάταξη της προκήρυξης που αφορούσε την πιθανότητα να προκύψει θέση στη Football League από μη δήλωση συμμετοχής, η νομική υπηρεσία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έπραξε το αυτονόητο.

Η διοργανώτρια αρχή (Football League) απέστειλε έγγραφο στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, ρωτώντας να λάβει μία οριστική απάντηση για τις ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο ανόδου στην 3η τη τάξη κατηγορία. Η ξεκάθαρη απάντηση ήταν ότι ανεβαίνουν η Νίκη Βόλου και ο Νέστος Χρυσούπολης. 

Αυτό προκύπτει βάσει της ειδικής βαθμολογίας που υπάρχει, σύμφωνα με το άρθρο  20 παρ.16 του ΚΑΠ, όσο και με τα κριτήρια ισοβαθμίας της UEFA  για τα διεξαγόμενα με ομίλους πρωταθλήματα. Βάσει λοιπόν αυτού, αφαιρούνται από τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο οι βαθμοί που πήραν με τις δύο τελευταίες των ομίλων τους.

Κάπως έτσι στην ειδική βαθμολογία που προκύπτει, η Νίκη Βόλου έχει 57 βαθμούς, ακολουθεί ο Νέστος Χρυσούπολης με 53 β. κι έπονται η Καλαμάτα με 51 β. και ο Αιολικός με 40 β.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις