Κρόνος: Έτσι γράφτηκε η μαύρη σελίδα στην ιστορία του

Στα χέρια του προέδρου του Κρόνου, Γ. Καραϊσαρλή σκάει η «βόμβα» της διάλυσης του Κρόνου μετά από 51 χρόνια λειτουργίας.

Για να ακριβολογούμε μετά από 51 χρόνια ο Κρόνος δε θα συμμετέχει σε αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου, εκτός και αν γίνει κάποιο θαύμα στην… παράταση.

Όπως είναι γνωστό  στις 7 – 8 – 2019 έληξε  η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στη Football League και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Κρόνος Γ. Καραϊσαρλής δε δήλωσε συμμετοχή της ομάδας. Μέχρι χθες 9 – 8 έληγαν οι προθεσμίες στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κέρκυρας και ούτε σε κάποιο από αυτά είχε δηλωθεί ο Κρόνος. Η ΕΠΣ Κέρκυρας τελικά έχει δώσει παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής στα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών και του κυπέλλου ως την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019. Μάλιστα από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο πρόεδρος του Κρόνου με αίτησή του ζήτησε την παράταση.

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω;

Πρώτα από όλα ότι ο Κρόνος είναι πολύ πιθανό να μη δηλώσει συμμετοχή ή ακόμα και να δηλώσει – για να γλιτώσει την ποινή του υποβιβασμού δυο κατηγοριών – αλλά να μην κατέβει να αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο Κρόνος αν δε δηλώσει συμμετοχή στην Α1 ΕΠΣΚ του χρόνου αν θα αγωνιστεί, θα αγωνιστεί στη Β’ ΕΠΣΚ. Αν δηλώσει συμμετοχή και τελικά δεν κατεβεί να αγωνιστεί του χρόνου έχει δικαίωμα συμμετοχής στη Α΄ΕΠΣΚ.

Αυτή η μαύρη σελίδα στην ιστορία του Κρόνου, έχει ονοματεπώνυμο και την υπογραφή του Γιάννη Καραϊσαρλή. Ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα από τα τελευταία σκαλοπάτια της Α’ ΕΠΣΚ το 2013 στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής το 2019  και στην άνοδο στη Football League γράφοντας την πιο χρυσή σελίδα στην Ιστορία του Κρόνου, υπογράφει και την πιο μαύρη σελίδα με την απουσία της ομάδας από τα πρωταθλήματα.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί στις 14 Απρίλη, όταν η ομάδα κατακτούσε το πρωτάθλημα αυτές τις εξελίξεις και ότι το όνειρο της συμμετοχής στη Football League θα μετατραπόταν σε εφιάλτη ακόμα και της διάλυσης. Ότι το πρωτάθλημα θα έβγαινε ξινό, ένα πρωτάθλημα που δεν πανηγυρίστηκε ποτέ, χωρίς φιέστα… που η χαρά έδωσε τη θέση στην πίκρα και την απογοήτευση…

 Η αποχώρηση Γ. Καραϊσαρλή

Κανείς δεν αμφισβητεί την προσφορά του Γ. Καραϊσαρλή την τελευταία 5ετία. Άλλωστε ομόφωνα δυο ή  και περισσότερες φορές μέσα από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων εκφράστηκαν οι ευχαριστίες προς το πρόσωπό του και ανάλογες εκκλήσεις για να συνεχίσει να ηγείται της ομάδας. ακόμα και στο τοπικό πρωτάθλημα. Κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμά του για όποιους λόγους να αποχωρήσει και να κλείσει ο κύκλος της προσφοράς. Αυτό για το οποίο εγκαλείται από τα μέλη και τους φιλάθλους, από ένα ολόκληρο νησί ο Γ. Καραϊσαρλής είναι ότι αργά, πολύ αργά – βάζοντας τη θηλιά στο λαιμό της ομάδας – 26 Ιουλίου δήλωσε ότι θα αποχωρήσει, ενώ  παραμένει πρόεδρος της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη μπλοκάροντας διαδικασίες συγκρότησης νέου ΔΣ με την απουσία του και παίζοντας το κρυφτούλι, αλλά και «παιχνίδια» σε βάρος της ομάδας.

Είναι γνωστό ότι απαξίωσε την Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης και υπονόμευσε τη συμφωνία με τον Φ. Τσουγγάρη, αφού δε δέχτηκε ποτέ η συζήτηση και οι διαπραγματεύσεις να γίνουν παρουσία της Επιτροπής, όπως επιθυμούσε και η πλευρά Φ. Τσουγγάρη. Είναι γνωστό ότι το ΝΑΙ μετατράπηκε σε ΟΧΙ, χωρίς ενημέρωση…

Η σύσταση της ΠΑΕ

Η σύσταση της ΠΑΕ Κρόνος πραγματοποιήθηκε με απόφαση της ΓΣ μετά από εισήγηση του Γ. Καραϊσαρλή με σκοπό να συμμετέχει η ομάδα στη Football League, αλλά δυστυχώς με διαδικασίες αδιαφανείς και ουσιαστικά αποκλεισμού όλων όσοι ήθελα να συμμετέχουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί στη σελίδα FACEBOOK της ομάδας ο αριθμός λογαριασμού της Τράπεζας για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν μετοχές.

Κανείς δεν ξέρει μέχρι τώρα ποιο και αν έχουν αγοράσει μετοχές, ακόμα και τα μέλη της προσωρινής ΔΕ. Άλλα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο Γ. Καραϊσαρλής έχει το 80% των μετοχών και άλλα 51,5%. Με άλλα λόγια μύλος

Το καταστατικό δεν έχει εγκριθεί ακόμα και πολλά άλλα που δε γνωρίζουμε… και ποιος ξέρει πότε και τι θα μάθουμε…

 H «φούσκα» της πώλησης του ΑΦΜ

Πολύς λόγος έγινε και από τα Media για την πώληση του ΑΦΜ τςη ΑΠΕ Κρόνος εν πρώτοις στον Ηρακλή, αλλά και σε άλλες ΠΑΕ. Αυτό το θέμα και οι γενικότερες εξελίξεις στον Κρόνο ήταν για πολύ καιρό ένα από τα κορυφαία ποδοσφαιρικά θέματα πανελλαδικά. Και τι δεν ακούστηκε. Ένα ολόκληρο χωριό μπήκε στο στόχαστρο, κατηγορήθηκε για αχαριστία και επίσημα από τη σελίδα στο FACEBOOK Κρόνου – γεγονός πρωτόγνωρο- ότι αδιαφορεί, ότι δε στηρίζει τον Γ. Καραϊσαρλή και τελικά δε δέχεται να πωληθεί το ΑΦΜ και να δοθούν τα 300 χιλιάρικα για την κατασκευή γηπέδου. Ο ίδιος ο Γ. Καραϊσαρλής  που δεσμεύτηκε στη ΓΣ ότι θα έφερνε την τελική πρόταση με το ακριβές ποσό την επόμενη μέρα, δεν την έφερε ποτέ. Οι εξελίξεις στον Ηρακλή και η αδυναμία να δηλώσει συμμετοχή στη Football League αποδεικνύουν ότι τα περί 300 χιλιάδων ευρώ από την πώληση του ΑΦΜ ήταν μια φούσκα.

Στο βάθος τι; Δραματικός επίλογος;

Κανείς δεν ξέρει πως θα καταλήξει η σχέση Κρόνου – Καραϊσαρλή. Οι άστοχοι χειρισμοί, το κρυφτούλι του προέδρου που συνεχίζεται έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ακόμα και στις μετακινήσεις των ποδοσφαιριστών.  Πόσο νόμιμες είναι αυτές οι μετακινήσεις –μεταγραφές. Ποιοι έχουν υπογράψει; Πέραν του προέδρου,  έχει υπογράψει ο Γ. Γραμματέας, η ΔΕ, ποιοι;  Η υπόθεση πού θα οδηγηθεί; Υπάρχει ενδεχόμενο και στα δικαστήρια; Κανείς δεν μπορεί να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.

 Η Ιστορία θα κρίνει

Ασφαλώς και η Ιστορία θα κρίνει πιο ψύχραιμα τις σημερινές εξελίξεις στον Κρόνο. Ο Γ. Καραϊσαρλής είχε πέντε και πλέον χρόνια μεγάλης προσφοράς συμβάλλοντας στην κατάκτηση πέντε τίτλων αναδεικνύοντας την ομάδα πρωταθλήτρια Γ΄ Εθνικής. Είναι, όμως ο κύριος υπεύθυνος που η ομάδα μετά από 51 χρόνια δε θα συμμετέχει σε πρωταθλήματα αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο της διάλυσης. Φίλος ο Γ. Καραϊσαρλής, φιλτάτη, όμως,  η αλήθεια και πάνω από όλα η Ιστορία του Κρόνου. Γιατί ο Κρόνος δεν είναι μαγαζί, έχει Ιστορία… Για αυτό και θα ξαναγεννηθεί αργά ή γρήγορα μέσα από τις στάχτες του.

Πηγή: Argyrades.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις