Σφραγίζει την πρόκριση με Μπασακσεχίρ ο Ολυμπιακός

Έτοιμος να ολοκληρώσει το δεύτερο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για να βρεθεί στους ομίλους του Champions League είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται απόψε (21:30, Novasports 2) την Μπασακσεχίρ στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» και καλούνται να υπερασπιστούν το 0-1 της Κωνσταντινούπολης.

Το σκορ του πρώτου αγώνα είναι μια εξαιρετική «προίκα», ωστόσο δεν εξασφαλίζει την πρόκριση, όπως γνωρίζουν καλά οι παίκτες του και υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται για τρίτο σερί ευρωπαϊκό ματς να παρατάξει ακριβώς την ίδια σύνθεση, καθώς βλέπει πως αυτό το σχήμα ρολάρει προσφέροντας ανασταλτική ισορροπία και επιθετική απειλή.

Ο Σα θα είναι στο τέρμα, με τους Μεριά και Σεμέδο στόπερ και τους Ελαμπντελαουί και Τσιμίκα στο δεξί και αριστερό άκρο αντίστοιχα. Οι Μπουχαλάκης και Γκιγέρμε θα είναι τα δύο κεντρικά χαφ, με τους Μασούρα και Ποντένσε στα «φτερά» και τον Βαλμπουενά σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκερέρο.

Στην 22μελή αποστολή που ανακοινώθηκε χθες υπήρξε μια αλλαγή σε σχέση με το πρώτο ματς, καθώς ο Κούτρης προτιμήθηκε από τον Σουντανί. Πάντως το πιθανότερο είναι ο διεθνής αριστερός μπακ να «κοπεί» από τη 18άδα μαζί με τους Καραργύρη, Ανδρούτσο και έναν εκ των Σισέ ή Παπαδόπουλου.

Η Μπασακσεχίρ ήρθε στην Αθήνα με πίστη πως μπορεί να προκριθεί, αλλά με τον προπονητή της, Μπουρούκ Οκάν, τιμωρημένο. Στον πάγκο θα καθίσει ο Ιρφάν Σαράλογλου, ενώ το βασικό σχήμα αναμένεται να αποτελέσουν οι Γκιουνάκ, Πονγκ, Βιεϊρά, Καϊσάρα, Κλισί, Σονέρ, Αζουμπουίκε, Ρομπίνιο, Αρντά, Βίστσα και Κριβέλι. Υπενθυμίζεται πως τιμωρημένοι είναι οι Σετζού και Καχβετσί, που είχαν αποβληθεί στο πρώτο παιχνίδι (ο πρώτος για διαμαρτυρία στα αποδυτήρια).

Ο Μπόμπι Μάντεν θα είναι ο διαιτητής του επαναληπτικού. Ο 41χρονος Σκωτσέζος ρέφερι είχε διευθύνει και τον περσινό αγώνα των «ερυθρόλευκων» με τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο», όταν ηττήθηκαν με 3-1 στις 4 Οκτωβρίου για τους ομίλους του Europa League. Επίσης είχε «σφυρίξει» στο Μπενφίκα-ΑΕΚ 1-0 για τους ομίλους του Champions League στις 12 Δεκεμβρίου.

Σε περίπτωση πρόκρισης, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την επόμενη εβδομάδα στα playoffs την Πόρτο ή την Κράσνονταρ, με τους «δράκους» να έχουν μεγάλο προβάδισμα μετά το 1-0 στη Ρωσία. Στο απευκταίο σενάριο του αποκλεισμού, οι Πειραιώτες θα παίξουν απευθείας-χωρίς playoffs-στους ομίλους του Europa League.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις