Στέργιος Φάτσης: Θα είμαστε έτοιμοι

Τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τη δημιουργία ΠΑΕ ανέδειξε στην ομιλία του κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Στέργιος Φάτσης. Αρχικά ευχήθηκε περαστικά στον πρώην Γενικό Γραμματέα και μέλος της Επικοινωνιακής ομάδας του ποδοσφαιρικού τμήματος, Κώστα Καζανίδη, για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και στη συνέχεια τόνισε: «Μετά από αρκετά χρόνια ξαναγινόμαστε ΠΑΕ. Η μεγάλη καθυστέρηση δεν οφείλεται σε μας. Εγώ και το Δ.Σ. δεχθήκαμε πόλεμο από μερίδα ανθρώπων, αλλά σεβόμενοι τα θεσμικά όργανα πήγαμε βάσει καταστατικού για να έρθουμε στη σημερινή ημέρα. Η απόφασή μας δικαιώθηκε απόλυτα, γιατί διαφορετικά θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα. Ήταν αδύνατον να δοθεί χρίσμα από τα τέλη Ιουλίου.

Ενδεχομένως κάποιοι θέλουν να μη γίνει ΠΑΕ η ομάδα. Κάθε δημοσίευμα που υποτίθεται δημιουργεί πρόβλημα, κάποιους τους χαροποιεί. Αυτό φαίνεται στα social media. Η Νίκη από τη νέα σεζόν θα παίζει στη Φούτμπολ και θα συμμετάσχει σ’ ένα πρωτάθλημα που θα είναι καλύτερο και από τη Σούπερ Λιγκ 2, αφού επιστρέφουν ιστορικές ομάδες».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής τόνισε πως μέχρι την Τρίτη θα έχει επισημοποιηθεί η απόφαση για την επιστροφή της Νίκης στη Football League: «Μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα έχει τελειώσει το θέμα. Η επιτροπή διοργάνωσης του πρωταθλήματος συσκέπτεται την Τρίτη και από τις τελευταίες πληροφορίες που έχω, κατά 99% η απόφαση θα είναι θετική για εμάς. Αρχίζει ένα τρέξιμο για να φέρουμε εις πέρας όλη τη γραφειοκρατία που θα ακολουθήσει. Εύχομαι να δοθεί πίστωση χρόνου στις ομάδες που ειδοποιήθηκαν τελευταίες, προκειμένου να ετοιμαστούν».

«Είμαστε έτοιμοι στο γραφειοκρατικό κομμάτι»

«Στο γραφειοκρατικό κομμάτι είμαστε ήδη έτοιμοι. Υπάρχει ήδη το καταστατικό, που είναι 30 σελίδες και είναι εναρμονισμένο στο νόμο περί ανωνύμων εταιρειών. Τα μόνα που απομένουν είναι το όνομα, η έδρα και το μετοχικό κεφάλαιο. Το όνομα θα είναι Νίκη Βόλου 1924 Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία.

Θα αποφασίσουμε αν θέλουμε να γίνουμε ΠΑΕ και μετά θα ψηφίσουμε την πενταμελή επιτροπή, που θα έχει έργο να δημιουργήσει την ΠΑΕ. Έχουμε πέντε άτομα να προτείνουμε, αλλά δεν είναι δεσμευτικό. Μπορούν κι άλλοι να βάλουν υποψηφιότητα, αλλά θα πρέπει να εγκριθεί από το σώμα.

Τα ονόματα που προτείνουμε είναι τα εξής: Νίκος Αγγελάρας, Αργύρης Χαδούλης, Δημήτρης Μιχάλης, Νίκος Παπαπέτρος και Γιάννης Αρβανιτόπουλο».

«Σε δέκα μέρες ολοκληρώνεται η εκκαθάριση»

«Η διαγραφή της παλιάς ΠΑΕ θα γίνει εντός 10 ημερών και θα γίνουμε η 4η ομάδα που θα έχει διαγραφεί η παλιά ΠΑΕ. Μόνο η ΑΕΚ, ο Μεσσηνιακός και η Σπάρτη το έχουν καταφέρει. Πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα. Να συμμετέχουμε όλοι στην αγορά μετοχών και στις διαδικασίες της ανώνυμης εταιρείας».

Αμέσως μετά ψηφίστηκαν ομόφωνα πρώτον να γίνει η Νίκη ΠΑΕ και δεύτερον η σύνθεση της πενταμελούς επιτροπής, με τη σύνθεση που πρότεινε το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις