Έπαιξε με τη φωτιά η ΑΕΚ, δεν κάηκε και πέρασε

Η ΑΕΚ επαιξε με τη φωτιά στο β’ ημίχρονο, αλλά ευτυχώς για την ίδια δεν κάηκε.

Ετσι, με το τελικό 1-1 κόντρα στην Κραϊόβα η Ενωση πέρασε στα πλέι οφ του Europa League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την τουρκική Τράμπζονσπορ σε διπλά ματς 22 και 29 Αυγούστου.

Για την Ενωση που ήταν αποκαρδιωτική στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και ειδικότερα στο β’ ημίχρονο, σκόραρε το 1-0 με υπέροχο τρόπο ο Πέτρος Μάνταλος στο 26′. Μετά το γκολ η ΑΕΚ πίεσε για δεύτερο γκολ, αλλά στην επανάληψη… εξαφανίστηκε από το ματς. Και προβλημάτισε αρκετά, ενώ αίσθηση έκανε η αλλαγή του Μάρκο Λιβάια με τον Κροάτη να πηγαίνει απευθείας στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ και να κοιτά με… νόημα τον Μιγκέλ Καρντόσο. Σίγουρα ο Πορτογάλος προπονητής έχει πολλά να διορθώσει από όσα είδε απόψε… Μία εβδομάδα πριν το πρώτο ματς των πλέι οφ.

Εξαλλος με την εικόνα της ΑΕΚ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ στο 80′ σηκώθηκε και έφυγε από τα επίσημα. Πήγε πίσω-πίσω για να μιλήσει άμεσα με τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Ο Μελισσανίδης έκανε χαρακτηριστικά έντονες κινήσεις δείχνοντας την δυσαρέσκεια του και έμεινε δίπλα στον τεχνικό διευθυντή μέχρι το τέλος του ματς.

Ο Πορτογάλος προπονητής όχι μόνο δεν είδε στοιχεία που ήθελε στο παιχνίδι της ΑΕΚ, αλλά εμφάνισε η ομάδα του χτυπητές αδυναμίες. Και κυρίως με δική του ευθύνη στην προετοιμασία και διαχείριση του ματς. Ανύπαρκτη μεσαία γραμμή, προβληματική αμυντική λειτουργία, επίθεση που στηρίχθηκε μόνο στο ατομικό ταλέντο. Και ευτυχώς που υπήρχε ο Πέτρος Μάνταλος και σκόραρε με ατομική ενέργεια για να δώσει μαξιλαράκι ασφαλείας στους «κιτρινόμαυρους». Το οποίο στο τέλος χρειάστηκε…

Οι Ρουμάνοι στο β’ ημίχρονο έκαναν ότι ήθελαν, ισοφάρισαν με τον Ιβάνοφ (63’) και έχασαν κραυγαλέες ευκαιρίες για να σκοράρουν περισσότερες φορές. Και αν το έκαναν νωρίς, τότε σίγουρα η πρόκριση της ΑΕΚ θα γινόταν… ντέρμπι.

Η μεσαία γραμμή της ΑΕΚ με τον κάκιστο Κρίστιτσιτς ήταν… τρύπα. Η άμυνα είχε αργές αντιδράσεις, ενώ η επίθεση με Λιβάια-Μάνταλο είχε κάποιες σποραδικά καλές στιγμές. Ο Καρντόσο επιχείρησε να σουλουπώσει τα πράγματα με διπλή αλλαγή πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα. Βέβαια, αν και ήταν προφανής η αντικατάσταση του Κρίστισιτς από τον Σιμάο, προκάλεσε ερωτηματικά η αποχώρηση του Λιβάγια για να μπει ο Βέρντε στο γήπεδο. Και ακολούθησε μέχρι το τέλος του ματς η επικράτηση της Κραϊόβα σε όλες τις γραμμές. Το γκολ της ρουμανικής ομάδας όχι μόνο δεν αφύπνισε τους «κιτρινόμαυρους», αλλά θαρρείς και προσέθεσε βαρίδια στα πόδια τους. Τα λάθη πλέον ήταν αλλεπάλληλα από το σύνολο των παικτών, η μεσαία γραμμή αναιμική και αδύναμη να κρατήσει τις επιθέσεις της Κραϊόβα. Στο τέλος ο Βέρντε σπατάλησε δύο σούπερ ευκαιρίες για γκολ, δείγμα ότι η ΑΕΚ δεν ήταν σε καλή βραδιά…

ΑΕΚ (Μ. Καρντόσο, 4-2-3-1): Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστισιτς (58’ Σιμάο), Σιμόες (83’ Γαλανόπουλος), Ζεράλδες, Λιβάγια (58’ Βέρντε), Μάνταλος, Ολιβέιρα

Κραϊόβα (Κ. Παπούρα, 4-2-3-1): Πιγκλιατσέλι, Μάρτιτς, Ατσκα, Κέλιτς, Μπάνκου, Ιβάνοφ (80’ Κονσταντίν), Ματέιου, Σικαλντάου, Μπαρμπούτ, Ρομάν (63’ Φόρτες), Μιχάιλα (55’ Βαταζέλου)

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις