Άγγιξε το θαύμα ο Άρης, αλλά…

Κρίμα κι άδικο… Ο καλύτερος φετινός Άρης «σφυροκόπησε» επί 120 λεπτά τη Μόλντε -στο κατάμεστο Βικελίδης- όμως το τελικό 3-1 έδωσε την πρόκριση για τα πλέον οφ του Europa League στους Νορβηγούς.

Κατάθεση ψυχής από τους παίκτες του Σάββα Παντελίδη που είχαν 34(!) τελικές, τις 12 στην εστία και ένα δοκάρι με τον Ρόουζ στο 112’! Ματίγια (25′), Δεληζήσης (37′) και Ντιγκινί (84′) τα γκολ, με το συγκλονιστικό ματς να οδηγείται στην παράταση. Μια αδράνεια της άμυνας λίγο πριν το ημίχρονο, έφερε το γκολ για τους φιλοξενούμενους που πήραν μια πρόκριση που έδειχνε να ανήκει στον Άρη.

Το σημερινό ματς απέδειξε πόσο οι κίτρινοι αδίκησαν τους εαυτούς τους στο πρώτο παιχνίδι, αλλά ταυτόχρονα «αποκάλυψε» τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν ως ομάδα.

Με αλλαγή συστήματος και αλλαγές προσώπων παρατάχθηκε ο Άρης σε σχέση με το πρώτο ματς, καθώς ο Παντελίδης επέλεξε αυτή τη φορά 4-2-3-1.

Έτσι κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χουλιάν Κουέστα, με τους Κόρχουτ και Σούντγκρεν στα άκρα, ενώ τελικά ως παρτενέρ του Ρόουζ στο κέντρο της άμυνας επελέγη ο Γιώργος Δεληζήσης.

Στο χώρο του κέντρου, ο Λούκας Σάσα συνέθεσε το δίδυμο των χαφ με τον Χαβιέ Ματίγια, με τον Βραζιλιάνο να αναλαμβάνει ρόλο «6αριού».

Στην επίθεση, ο Φετφατζίδης αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα, ο Λάρσον στην αριστερή πτέρυγα, ενώ ο Ντιγκινί ανέλαβε επιτελικό ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μπράουν Ιντέγε.

Από την πλευρά του ο τεχνικός των Νορβηγών Έρλινγκ Μόε κατέβασε την ίδια 11άδα με το ματς στο Μόλντε και το ίδιο σύστημα (επίσης 4-2-3-1).

Έλεγχος του ρυθμού και γκολάρα Ματίγια
Από την αρχή ο Άρης μπήκε δυνατά στο ματς. Πίεσε ψηλά, πήρε την κατοχή της μπάλας (69%-31% στο α’ μέρος) και γενικότερα έλεγξε τον ρυθμό, απέναντι σε μια ομάδα που έδωσε ξεκάθαρα το βάρος στην άμυνά της. Η ομάδα του Παντελίδη όμως με εξαίρεση δύο κεφαλιές από τους Σάσα (5’) και Ιντέγε (23’) δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους ώστε να απειλήσει ουσιαστικά.

Στο 25’ όμως ο Ματίγια με εκτέλεση-κεραυνό 20 μέτρα έξω από την περιοχή, άφησε άναυδο τον Κράνινξ για το 1-0, σηκώνοντας το Βικελίδης στο πόδι!

Πάντως στο αμέσως επόμενο λεπτό λίγο έλειψε οι «κίτρινοι να παγώσουν καθώς ο Έικρεμ με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κουέστα. Στη μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο ‘Α μέρος.

«Μαγικό» Φετφατζίδη και 2-0!
Ο Άρης είχε πάρει πλέον ψυχολογία και ήταν εμφανές. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν τον ρυθμό τους, άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα και πιο ουσιαστικά τη μπάλα και να δημιουργούν (συχνά-πυκνά) ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Έτσι 12 λεπτά αργότερα χτύπησαν και πάλι. Αυτή τη φορά μια μαγική ενέργεια του Φετφατζίδη από τα δεξιά έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Μόλντε, με τον 28χρονο εξτρέμ να σερβίρει στον Δεληζήση που με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρμα του Άρη!

Φυσικά ακολούθησε νέα έκρηξη στις κερκίδες του Βικελίδης, με την ομάδα του Παντελίδη να μην σταματά και να κυνηγά ένα ακόμη γκολ ως το φινάλε του πρώτου μέρους.

Η Μόλντε από την πλευρά της ήταν ξεκάθαρα επηρεασμένη από την εξέλιξη του ματς, αντιμετωπίζοντας παράλληλα σοβαρά αμυντικά προβλήματα. Μάλιστα όσο η ώρα κυλούσε οι φιλοξενούμενοι κλείνονταν όλο και περισσότερο στην εστία τους.

«Σφυροκόπημα» και 3-0!
Το δεύτερο μέρος άρχισε με δύο μεγάλες ευκαιρίες για τον Άρη (51’ σουτ Κόρχουτ μεγάλη απόκρουση Κράνινξ, 52’ κοντινό πλασέ Ρόουζ) που ήταν πλέον «αφεντικό» του ματς.

Η είσοδος του Μαρτίνες στο 64’ έφερε τον Ντιγκινί στα αριστερά και τον Αργεντινό σε ρόλο επιτελικό. Ο Άρης συνέχισε να σφυροκοπά τους Νορβηγούς και στο 67’ ο Ντιγκινί (μετά από σέντρα-διαβήτη του Σούντγκρεν) έχασε απίστευτο τετ α τετ!

Στο 78’ ο Παντελίδης απέσυρε τον κορυφαίο του γηπέδου Γιάννη Φετφατζίδη ρίχνοντας στη μάχη τον Γιουνές σε ένα σύστημα 4-4-2 πλέον με παρτενέρ του τον Ιντέγε.

Όλο αυτό το διάστημα ο Άρης πίεζε ασφυκτικά τους αντιπάλους του, έχοντας… εγκατασταθεί γύρω και μέσα στην περιοχή της Μόλντε που τα είχε πια χαμένα. Στο 84΄ από νέα σέντρα –λουκούμι του Σούντγκρεν ο Ντιγκινί με κεφαλιά έκανε το 3-0, ισοφαρίζοντας το σκορ της πρώτης αναμέτρησης! Εξέλιξη που έκανε τον Παντελίδη να δακρύσει!

Η στιγμή αδράνειας που κόστισε…
Έτσι οδηγηθήκαμε στην παράταση αν και ο Άρης σπατάλησε πολλές ευκαιρίες που αν αξιοποιούσε, μπορούσε να πάρει την πρόκριση στον κανονικό αγώνα. Ο Παντελίδης τα έπαιξε όλα για όλα ρίχνοντας μέσα και τους Τόνσο και Μπάσα. Τελικά

Η ζημιά έγινε σε μια στιγμή αδράνειας στο φινάλε του πρώτου 15λέπτου και τελείως κόντρα στη ροή του ματς. Ο Μπολί έφυγε στην πλάτη της άμυνας από αριστερά και με πλασέ κρέμασε τον Κουέστα για το 3-1…

Ο Άρης δεν το έβαλε κάτω, είχε μια τριπλή ευκαιρία (δοκάρι με τον Ρόουζ στο 112’) και στη συνέχεια μία ακόμη σπουδαία σε πλασέ του Γιουνές που έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι (114)!

Το τελικό 3-1 αφήνει σίγουρα μια πικρία στον Άρη και τον κόσμο του, που άξιζε την πρόκριση, αλλά την έχασε στις λεπτομέρειες.

ΆΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Κόρχουτ (104’ Μπάσα), Ρόουζ, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Λάρσον (64’ Μαρτίνες), Φετφατζίδης (78’ Γιουνές), Ντιγκινί, Ιντέγε (101’ Τονσο).

ΜΟΛΝΤΕ (Ε. Μόε): Κράνινξ, Μπιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Χάραλντσαϊντ, Χάουνγκεν (55’ Φόρεν), Χουσαίν, Άουρσνες, Έικρεμ (74’ Έλινγκσεν), Χέσταντ (90+9’ Κνούτζον), Όμοϊτζουάνφο (88’ Μπόλι), Τζέιμς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις