Φερστάπεν για Χάμιλτον: «Βρέθηκε τη σωστή στιγμή στη σωστή ομάδα»

Ο Ολλανδός θεωρεί, ότι ο Αλόνσο θα μπορούσε να έχει κερδίσει 8 – 9 τίτλους με μία σωστή ομάδα, ενώ πιστεύει ότι υπάρχουν άλλοι 3 – 4 οδηγοί με τις ικανότητες του Χάμιλτον!

Ο Λιούις Χάμιλτον έχει βάλει πλώρη για τον έκτο παγκόσμιο τίτλο του, που θα τον φέρει ακόμη πιο κοντά στο ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ με τα επτά πρωταθλήματα στη Formula 1. Ωστόσο, τα επιτεύγματα του Βρετανού αμφισβητούνται από πολλούς φίλους του αθλήματος, που θεωρούν ότι ο Λιούις απλά αξιοποιεί την υπεροχή της Mercedes απέναντι στους αντιπάλους της και ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με ιερά τέρατα της Formula 1, όπως οι Μίκαελ Σουμάχερ, Άιρτον Σένα ή Αλέν Προστ.
Λάδι στη φωτιά έριξε σε αυτή τη διαμάχη ο Μαξ Φερστάπεν με δηλώσεις του στη Daily Mail, όπου υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλοί σύγχρονοι οδηγοί, οι οποίοι θα είχαν κατακτήσει επίσης πέντε τίτλους, αν είχαν βρεθεί στη σωστή ομάδα. Ο Ολλανδός αμφισβήτησε έμμεσα τον Χάμιλτον λέγοντας, ότι «τρέφω μεγάλο σεβασμό για τις επιτυχίες του Λιούις. Ωστόσο χρειάζεσαι και τύχη με την ομάδα και πρέπει να νικάς τον teammate σου». Ο 22χρονος οδηγός ανέφερε επίσης, ότι «ο Φερνάντο Αλόνσο θα είχε κατακτήσει σίγουρα 8 έως 9 τίτλους, αν βρισκόταν στη σωστή ομάδα. Είναι ένας καταπληκτικός οδηγός. Στη Formula 1 οδηγούν σήμερα τρεις ή τέσσερις πιλότοι, που θα μπορούσαν να το έχουν πετύχει επίσης». Ο οδηγός της Red Bull απέφυγε πάντως να τους κατονομάσει, ωστόσο περιλαμβάνει πιθανότατα και τον Φέτελ σε αυτούς, καθώς ο Γερμανός έχει κατακτήσει τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

 

Στην ίδια συνέντευξη αποκάλυψε ο Φερστάπεν το μεγάλο στόχο του, λέγοντας τα εξής: «Θέλω να κατακτήσω πολλούς τίτλους με τη Red Bull και πιστεύω, ότι μπορούμε να το καταφέρουμε. Η ομάδα είναι για εμένα σαν οικογένεια. Οι νέοι κανονισμοί του 2021 αποτελούν για όλους μία άγνωστη παράμετρο. Τι θα φέρει το μέλλον; Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό σήμερα».

Πάντως, από τα συμφραζόμενα του Ολλανδού προκύπτει το συμπέρασμα, ότι κλίνει περισσότερο προς την παραμονή του στη Red Bull και τα επόμενα χρόνια και όχι σε μία ενδεχόμενη μεταγραφή στη Mercedes, όπως ακούγεται έντονα. Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει τεράστιο ρόλο και ο οικονομικός παράγοντας, ενώ το μεταγραφικό παζάρι της Formula 1 επιφυλάσσει συχνά μεγάλες εκπλήξεις.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις