Καλός ο Ολυμπιακός Β. παρά την ήττα με 1-0 από την ΑΕΛ

Την ήττα με 1-0 από την πιο έτοιμη ΑΕΛ γνώρισε σήμερα το απόγευμα στο στάδιο του Βελεστίνου ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν πολύ καλά απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ και σε μία εβδομάδα θα αρχίσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα.
Οι παίκτες του Θωμά Γράφα είχαν για μία ακόμη φορά πολύ καλή ανασταλτική παρουσία, περιορίζοντας σημαντικά την επιθετική δραστηριότητα των «βυσσινί», ωστόσο, θα πρέπει να αρχίσουν να γίνονται παραγωγικοί στην επίθεση, καθώς στα τρία φιλικά παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι τώρα (με Καρίτσα, Καλαμάτα και ΑΕΛ), δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.
Κανονικά στο αρχικό σχήμα αγωνίστηκε ο Μανώλης Φαζός, ο οποίος αποκτήθηκε την περασμένη Τετάρτη, ενώ στο γήπεδο βρέθηκε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Αντώνης Τσιάρας, ο οποίος από αύριο Δευτέρα αρχίσει προπονήσεις με τον Ολυμπιακό.

Λιγοστές φάσεις στο πρώτο μέρος
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, χωρίς κλασικές ευκαιρίες μπροστά και στις δύο εστίες. Οι παίκτες της ΑΕΛ είχαν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου στέκονταν καλά στον αγωνιστικό χώρο, είχαν καλή ανασταλτική λειτουργία και δεν επέτρεπαν στους «βυσσινί» να απειλήσουν το τέρμα του Μακρυωνίτη.
Και να αναλογιστεί κάποιος, πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται στα μέσα της προετοιμασίας του για το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ (αρχίζει στις 29 Σεπτεμβρίου), ενώ η ΑΕΛ θα κάνει πρεμιέρα στη Σούπερ Λιγκ σε μία εβδομάδα.
Ο Μακρυωνίτης αγωνίστηκε κάτω από τα δοκάρια, με τους Γραικό και Μπουτζίκο να παίζουν στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Φαζός και Βοσνακίδης. Οι δύο ανασταλτικοί μέσοι ήταν οι Παπαϊωάννου και Ρόκας, ο Σκοπελίτης αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Πόζογλου στο αριστερό, με τον Τζέφερσον να κινείται πίσω από το προωθημένο Τσίτα.
Στο 19’ ο Θωμάς Τσίτας από ευνοϊκή θέση έκανε το πλασέ για να αποκρούσει ο Κρίστινσον, στη μοναδική καλή επιθετική στιγμή των «ερυθρολεύκων» στο πρώτο μέρος, ενώ από την πλευρά της η ΑΕΛ απείλησε το τέρμα του Ολυμπιακού στο 40’. Μετά από ατομική προσπάθεια του Μπούστος και πάσα στον Φατιόν, ο τελευταίος σούταρε για να κοντράρει η μπάλα στα πόδια του Βοσνακίδη και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος για την «ερυθρόλευκη» εστία.

Ο Φιλίποβιτς έδωσε τη νίκη στην ΑΕΛ
Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να στέκεται αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο, ενώ προσπάθησε και επιθετικά να φτάσει στο γκολ. Είχε ορισμένα καλά σουτ τα οποία δεν βρήκαν το στόχο, ενώ δέχθηκε το γκολ στο 85’ μετά από ωραίο μακρινό σουτ του Φιλίποβιτς.
Στο 57’ ο Φιλίποβιτς σούταρε άουτ, ενώ στο 61’ την ίδια τύχη είχε το σουτ που επιχείρησε ο Σκοπελίτης. Στο 66’ η ΑΕΛ απείλησε το τέρμα του Γιδόπουλου, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε το στόχο.
Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός είχε ένα καλό σουτ του Μαρούδα στο 68’ με τη μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 72’ ο Στεφάνοβιτς εκτέλεσε φάουλ, με τον Ρίστιτς να μπλοκάρει τη μπάλα.
Τελικά το γκολ για την ΑΕΛ ήρθε στο 85’. Ο Φιλίποβιτς έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιδόπουλου, για να γίνει το 0-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της φιλικής αναμέτρησης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μακρυωνίτης (57’ Γιδόπουλος), Γραικός (66’ Πριόνας), Μπουτζίκος (75’ Μπαρούτας), Βοσνακίδης, Φαζός, Ρόκας (66’ Καναβός), Παπαϊωάννου (73’ Κόλα), Σκοπελίτης (69’ Κλεμέντε), Τζέφερσον (57’ Στεφάνοβιτς), Πόζογλου (73’ Πάσχος), Τσίτας (64’ Μαρούδας).
ΑΕΛ (α’ μέρος) Κρίστινσον, Μόρας, Μπράλιτς, Μιχαήλ, Σετσέροβιτς, Φατιόν, Μπέρτος, Ζίβκοβιτς, Μπούστος, Νούνιτς, Ντάουτα.
Β’ μέρος: Κρίστινσον (58’ Ρίστιτς), Ζίζιτς, Γκολιας, Γκοΐκοβιτς Μπάλλας Μιλοσάβλεβιτς, Καρανίκας, Στάνκοβιτς, Γιάκος, Φιλίποβιτς, Σικάφκα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις