Έχασε 2-1 από τον Απόλλωνα Λ. ο Ολυμπιακός Βόλου

Την ήττα με 2-1 από τον Απόλλωνα Λάρισας στο γήπεδο της Φιλιππούπολης γνώρισε ο Ολυμπιακός Βόλου στο τέταρτο φιλικό προετοιμασίας του. Οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν δύο λάθη στο πρώτο μέρος, στο 37’ και στο 39’ διάστημα που δέχθηκαν τα δύο γκολ από τον Απόλλωνα, το δεύτερο με πέναλτι. Στην επανάληψη κατάφεραν να μειώσουν το σκορ σε 2-1 στο 90’ με τον Μαρούδα (πρώτο φετινό γκολ στα φιλικά).

Με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε για πρώτη φορά και ο Αντώνης Τσιάρας (πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο), ενώ δεν αγωνίστηκε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρολεύκων» ο Ιμπάν Ράντι.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μακρυωνίτης, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Γραικός και το αριστερό ο Μπουτζίκος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Βοσνακίδης και Παπαϊωάννου. Οι Ρόκας και Κόλα ήταν οι δύο ανασταλτικοί μέσοι, με τον Σκοπελίτη να κινείται στη δεξιά πτέρυγα, ο Τζέφερσον στην αριστερή, ενώ ο Στεφάνοβιτς έπαιξε πίσω από τον προωθημένο Τσίτα.

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, με λιγοστές καλές επιθετικές προσπάθειες και από τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να πληρώνει τα λάθη του σε διάστημα δύο λεπτών, στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, όπου δέχθηκε δύο τέρματα. Ο Απόλλων είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να ανταποκρίνονται σωστά.

Οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι το 37’ είχαν καταφέρει να κρατήσουν μακριά από την εστία του Μακρυωνίτη τους παίκτες του Απόλλωνα και στο 20’ ήταν αυτοί που θα μπορούσαν να σκοράρουν, όμως το δυνατό σουτ του Θωμά Τσίτα μέσα από την περιοχή έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Γκέκα.

Το 1-0 έγινε στο 37’. Ο πρώην «ερυθρόλευκος» μέσος, Ντέιβιντ Ναζίμ, «έκλεψε» τη μπάλα, ο Χατζής έγινε τελικός αποδέκτης και από το ύψος της μεγάλης περιοχής με σουτ έγραψε το 1-0 για τον Απόλλωνα Λάρισας.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 39’, οι γηπεδούχοι έκαναν δύο τα τέρματά τους. Ο Γκουστάβο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή μέσα στην περιοχή από τον Βοσνακίδη, με τον Χατζή να σκοράρει από την «άσπρη βούλα», γράφοντας το 2-0, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Μείωσε το σκορ ο Μαρούδας στο 90’
Στο δεύτερο ημίχρονο οι πολλές αλλαγές και από τις δύο ομάδες έριξαν τον ρυθμό. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 90’ με τον Μαρούδα, που είναι και το πρώτο τέρμα που σημειώνουν οι «ερυθρόλευκοι» στα φετινά φιλικά παιχνίδια.

Μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο δεν υπήρχαν αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με εξαίρεση ένα σουτ του Λίταινα στο 65’ το οποίο πέρασε άουτ. Ο Ολυμπιακός, όπως προαναφέραμε, σκόραρε στο 90’ με τον Τάσο Μαρούδα. Ο δυναμικός φορ, που πέρασε αλλαγή στο παιχνίδι στη θέση του Τσιάρα στο 60’ δέχθηκε μπαλιά από τον Κλεμέντε, ελίχθηκε και από το ύψος της μεγάλης περιοχής με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας το σκορ σε 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γκέκας, Σκούπρας, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Κούλπας, Σιφναίος, Τασιούλης (25’ Νούσιος), Λίταινας, Καρατάσιος, Ναζίμ, Γκουστάβο.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Νύκταρης, Καμπέρης, Γαρυφαλλόπουλος, Γεωργακόπουλος, Κακάμης, Γκουτρουμπής, Κοντοθανάσης, Σουλιώτης, Κωστούλας, Καρδάμης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Μακρυωνίτης (60’ Γιδόπουλος), Γραικός (62’ Πριόνας), Μπουτζίκος (75’ Μπαρούτας), Βοσνακίδης, Παπαϊωάννου (78’ Καναβός), Ρόκας (60’ Φαζός), Κόλα (63’ Τσιάρας), Σκοπελίτης (83’ Πάσχος), Τσίτας (60’ Μαρούδας), Στεφάνοβιτς (63’ Πόζογλου), Τζέφερσον (71’ Κλεμέντε).

ΦΩΤΟ: Εφημερίδα “Ελευθερία”

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις