«Λάθος νοοτροπία και λάθος άνθρωποι στην εθνική»

Για λάθος νοοτροπία και ανθρώπους που δεν γνώριζαν την συνταγή της εθνικής ομάδας έκανε λόγο ο Κώστας Κατσουράνης ενώ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο ερχόμενο Μουντιάλ θα είμαστε παρόντες. Αναλυτικά όσα είπαν στη Real News:…

Κώστας Κατσουράνης: «Εννοείται πως με στενοχωρεί η εικόνα μας. Για το τι φταίει νομίζω πως διαχειρίστηκαν τις τύχες της άνθρωποι που φάνηκε ότι δεν γνωρίζουν την επιτυχημένη συνταγή των τελευταίων χρόνων. Συν το ότι από την αρχή επικράτησε μια λάθος νοοτροπία για τον όμιλό μας στα προκριματικά του Euro, δηλαδή ότι θα είναι εύκολος και βατός, για να αποδειχθεί τελικά το αντίθετο. Όσο για το πώς θα βγούμε από αυτή την περιπέτεια, θα πω πάλι ότι πρέπει να αναλάβουν άνθρωποι που να γνωρίζουν το κλίμα της εθνικής και να έχουν την εμπειρία για να την επαναφέρουν εκεί που ήταν και που της αξίζει».
Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Νιώθω όπως όλοι οι Έλληνες, δεν θα μπορούσα να αισθάνομαι διαφορετικά. Θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι στον αθλητισμό -και συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο για το οποίο μιλάμε- δεν είναι πάντα όλα ρόδινα και θετικά. Δεν γίναμε ξαφνικά Βραζιλία, Αργεντινή, Ισπανία, αλλά είμαστε μια καλή ομάδα που κατάφερε με δουλειά και προσπάθεια να φτάσει ψηλά. Στο παιχνίδι, όμως, δεν υπάρχουν μόνο οι θρίαμβοι, αλλά και οι αποτυχίες και γι’ αυτό δεν πρέπει να απογοητευόμαστε εύκολα, ούτε φυσικά να το βάζουμε κάτω. Σίγουρα μερίδιο ευθύνης αναλογεί σε εμάς τους ποδοσφαιριστές, αλλά προφανώς και δεν φταίμε μόνο εμείς. Το βέβαιο είναι ότι αυτή η ομάδα έχει ταλέντο και μέλλον μπροστά της. Είμαι σίγουρος ότι στο ερχόμενο Μουντιάλ θα είμαστε παρόντες και επιτυχημένοι. Οι ίδιοι οι παίκτες που σήμερα λιθοβολούνται, οι ίδιοι θα είναι εκείνοι που θα τα καταφέρουν στο εξής. Δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα και όλοι τους, είμαι βέβαιος γι’ αυτό, θα παλέψουν για τη χώρα τους και τον λαό της».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις