“Λίγη” για τους ομίλους η ΑΕΚ, βαριά ήττα 3-1 από Τράμπζονσπορ

EUROPA LEAGUE / ÁÅÊ - ÔÑÁÌÐÆÏÍÓÐÏÑÔ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)

Η ΑΕΚ αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων, γνωρίζοντας μια ήττα-μαχαιριά από την Τράμπζονσπoρ με 1-3 στο ΟΑΚΑ και πλέον το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ απομακρύνθηκε πιθανότατα οριστικά. Η Ένωση προηγήθηκε με τον Λιβάγια, όμως οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη στην άμυνα των Κιτρινόμαυρων και με πρωταγωνιστή τον Εκουμπάν που πέτυχε και τα τρία γκολ, έφυγαν με μια άνετη νίκη από το Στάδιο.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο ξεκίνησε το ματς διατηρώντας το 4-2-3-1 που εφαρμόζει σταθερά, έχοντας τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Παουλίνιο, Σβάρνα, Βράνιες και Λόπες, στον άξονα τους Σιμόες, Σιμάο, στα άκρα τους Βέρντε, Μάνταλο και πίσω από τον Ολιβέιρα τον Λιβάγια.

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς πολύ δυναμικά και μόλις στο 4’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ! Ο Λόπες σέντραρε από αριστερά, ο Λιβάγια σούταρε στην κίνηση με το αριστερό και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Τσακίρ, για το 1-0 του Δικεφάλου! Η ΑΕΚ πήρε κι άλλο αέρα από το γκολ, πιέζοντας τους Τούρκους και για ένα δεύτερο τέρμα, απειλώντας την εστία των φιλοξενούμενων με προσπάθειες των Λιβάια και Βράνιες, που ωστόσο δεν βρήκαν στόχο.

Στο 23’ ωστόσο τα δεδομένα του αγώνα πήγαν να αλλάξουν. Η Τραμπζονσπόρ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βράνιες πάνω στον Νόβακ και ο Σόσα έστησε την μπάλα στα 11 βήματα από τον Μπάρκα. Η εκτέλεση του Αργεντινού σταμάτησε όμως στο οριζόντιο δοκάρι, με αποτέλεσμα το προβάδισμα της Ένωσης να διατηρηθεί!

Στο 28’ ωστόσο οι Τούρκοι βρήκαν το γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και… καραμπόλες στην περιοχή της ΑΕΚ, η μπάλα στρώθηκε στον Νουακέμε που από κοντά έκανε το 1-1. Σε μια φάση που υπάρχει υποψία οφσάιντ. Το γκολ της Τραμπζονσπόρ αποσυντόνισε την Ένωση, που έχασε τον ρυθμό της και έδειχνε μπλοκαρισμένη.

Οι Τούρκοι δεν τον άφησαν ανεκμετάλλευτο και στο 44’ σκόραραν ξανά, κάνοντας το 1-2 και αλλάζοντας πλέον εντελώς τις ισορροπίες του αγώνα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπάρκας βγήκε και δεν βγήκε, ο Εκουμπάν έπιασε την κεφαλιά από κοντά και έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να δείχνει ένα αντίστοιχο πρόσωπο. Οι Κιτρινόμαυροι δεν έβρισκαν συνεργασίες, είχαν κενά στην άμυνα και αδυνατούσαν να κρατούσαν την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει τον έλεγχο του ματς, που είχε πάει άλλωστε στα μέτρα τους με αυτό το 1-2.

Ο Καρντόσο δεν άργησε να αλλάξει πράγματα στην ομάδα του, περνώντας στο ματς τους Κρίστισιτς και Ζεράλδες. Τα πράγματα ήταν μη αναστρέψιμα όμως για την ΑΕΚ, που στο 78’ δέχθηκε και τρίτο γκολ, ξανά από τον Εκουμπάν, που έκανε χατ-τρικ. Κάπου εκεί το ματς… τελείωσε, με την ΑΕΚ να μην βγάζει αντίδραση και να γνωρίζει μια βαριά ήττα στην έδρα της, που την αφήνει πιθανότατα εκτός Ευρώπης.

ΑΕΚ (Μ. Καρντόσο, 4-2-3-1): Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμάο (63’ Κρίστισιτς), Σιμόες, Βέρντε (65’ Ζεράλδες), Λιβάγια, Μάνταλος, Ολιβέιρα (83’ Γιακουμάκης)

Τράμπζονσπορ (Ο. Καραμάν, 4-2-3-1): Τσακίρ, Περέιρα, Τουρκμέν, Χοσεϊνί, Νοβάκ, Παρμάκ, Σόσα, Ομούρ, Εκούμπαν (90’+ Σάρι), Ενκουαέμε (71’ Αβντιτζάτζ), Σόρλοθ (77’ Ερντογάν)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις