Γκάφα στο 94′ και ήττα 1-0 για τον ΠΑΟΚ από την Σλόβαν

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0 απο την Σλόβαν στην Μπρατισλαβα μετά από τραγικό λάθος του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος απο την αντίπαλο του αλλά όχι καλός. Οι παίκτες των “ασπρόμαυρων” έχασαν αρκετές ευκαιρίες αλλά στο τέλος έχασαν τον έλεγχο του αγώνα και τιμωρήθηκαν με το γκολ στο 94΄ απο μία ομάδα που δεν έκανε άλλη μεγάλη φάση και γενικά ήταν κακής ποιότητας. Κι όμως κέρδισε!

Πλέον ο Δικέφαλος καλείται σε μία εβδομάδα απο τώρα να ανατρέψει το σκορ αν θέλει να προκριθεί στους ομίλους του Europa League. Στο 3΄λεπτό της αναμέτρησης ο Κρέσπο έκανε λάθος, οι Σλοβάκοι έκλεψαν έξω απο την περιοχή ο δοκίμασε το σουτ ο Λιουμπισιτς, αλλά ο Πασχαλακης μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα. Ωστοσο η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήταν για τον ΠΑΟΚ με τον Ελ Καντουρί να δίνει στον Ζαμπά και αυτός απο διαγώνια θέση με φαλτσαριστό σουτ στόχευσε το δοκάρι της εστίας του Γκρέιφ. Δύο λεπτά μετά η ομάδα της Μπρατισλάβας απείλησε με την κεφαλιά του Χόλμαν ύστερα απο εκτέλεση κόρνερ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Δικέφαλος όσο περνούσε ο χρόνος είχε όλο και περισσότερο την κατοχή της μπάλας και έλεγχε τον ρυθμό της αναμέτρησης. Στο 15΄ο Πέλκας δεν έκανε καλό κοντρόλ έξω απο την μικρή περιοχή της εστίας των γηπεδούχων μετά απο έξυπνη πάσα του Ελ Καντουρί και τρία λεπτα μετα οι Σλοβάκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία οταν μετα απο σέντρα η μπάλα μετά απο κόντρα στον Βαρέλα, χτύπησε πάνω στον Σπόραρ που βρισκόταν εξω απο την μιρκή περιοχή του Πασχαλάκη αλλά η μπάλα έφυγε έξω. Στο 21΄ σουτ του Εσίτι έξω απο την μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα απο το δεξί δοκάρι της εστίας του Γρκέιφ.

Το σύνολο του Φερέιρα έψαχνε τρόπο να σπάσει την αμυντική ζώνη των Σλοβακων απο το 20 και μετά οπισθοχώρησαν αρκετά αφού δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα και κυρίως να περιορίσουν τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ωστόσο οι Ζαμπά και Πέλκας που παίζανε διπλα στον Ολλανδο δεν είχανε το ίδιο καλή απόδοση με τον Ολλανδό να μην μπορεί χωρίς βοήθεια να ολοκληρώσει με επιτυχία τις επιθέσεις της ομάδας του. Τελικά το ημίχρονο έληξε χωρίς γκολ ενώ το δεύτερο ξεκίνσε με τον Δημήτρη Πέλκα να μην προλαβαίνει να στείλει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα αλλά να ζητάει πέναλτι σε σπρώξιμο αμυντικού. Στο 53΄ ξανά ο Πέλκας βρέθηκε κοντά στο γκολ αλλά για άλλη μία φορα δεν μπόρεσε εξ επαφής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στην μεγαλύτερη ευκαιρία ως εκείνο το σημείο του αγώνα.

Στο 64΄ ο Φερέιρα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σφιντέρσκι αντί του Πέλκα με τον Πολωνό να απειλεί με κεφαλιά μετά απο κόρνερ του Μπίσεσβαρ στο 69΄. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν κατάφερε να κάνει κάτι παραπάνω , ίσα ίσα άρχιζε να χάνει τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω χωρίς να απειλεί ο Δικέφαλος.

Τελικά στο 80΄ μπήκε και ο Μίροσλαβ Στοχ αλλά τίποτα δεν άλλαξε, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να τιμωρηθεί και να δεχτεί το γκολ από την Σλόβαν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Αμπένα μετά απο τραγικό λάθος του Πασχαλάκη που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

ΣΛΟΒΑΝ: Γκρέιφ, Μποζίκοφ, Αμπένα, Μεντβέντεβ, Ντε Μάρκο, Ντε Καμπς (77΄Νόνο), Λιούμπισιτς, Χόλμαν, Τσάβριτς (55΄ Ρατάο), Ραρσάλα (87΄Ντάνιελ), Σποράρ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Γιαννούλης, Εσίτι (76΄ Ντόουγκλας) , Ελ Καντουρί, Πέλκας (64 Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (80΄ Στοχ), Ζαμπά, Άκπομ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις