Υπό κρίση ο Καρντόσο στην ΑΕΚ

Η νέα κακή εμφάνιση, που αυτή τη φορά δεν συνοδεύτηκε από πρόκριση (όπως στο 1-1 με την Κραϊόβα) αλλά από βαριά ήττα και σχεδόν βέβαιο αποκλεισμό από το Europa League αύξησε την πίεση στις πλάτες του Μιγκέλ Καρντόσο στην ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» παρά το καλό τους ξεκίνημα παρουσίασαν αποκαρδιωτικό πρόσωπο απέναντι στην Τραμπζονσπόρ και το τελικό 1-3 μάλλον φαντάζει κολακευτικό. Περιορίζει, πάντως, στο ελάχιστο τις πιθανότητες πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς στην Τραπεζούντα αφήνοντας μια ομάδα που πέρσι τέτοια περίοδο έκλεινε θέση στους ομίλους του Champions League έξω και από το Europa League.

Πέρα από τη ζημιά που κάνει αυτό στο πρεστίζ και στα οικονομικά της ομάδας, απειλεί να εκτροχιάσει από νωρίς στη σεζόν την «Ένωση». Κι αυτό γιατί ο Πορτογάλος προπονητής δέχεται δικαιολογημένα σκληρή κριτική, καθώς η ομάδα του παρουσιάζεται από παιχνίδι σε παιχνίδι χειρότερη και με σημαντικά προβλήματα στα οποία ο ίδιος δείχνει να αδυνατεί να βρει λύση.

Η ΑΕΚ μοιάζει ανοχύρωτη ανασταλτικά, με αμυντικά χαφ που δεν ανταποκρίνονται στα πολλαπλά καθήκοντα που τους αναθέτει ο προπονητής, μπακ που ανεβαίνουν ανεξέλεγκτα στην επίθεση και στόπερ που τρέχουν να μαζέψουν ό,τι προλαβαίνουν, χωρίς πάντα επιτυχία. Όσο για την επίθεση, φαίνεται πως η ομάδα στηρίζεται περισσότερο στις ατομικές εμπνεύσεις κάποιων ποιοτικών παικτών και λιγότερο σε συγκεκριμένο πλάνο.

Παρά τον μεγάλο προβληματισμό που υπάρχει στις τάξεις της διοίκησης της ΠΑΕ, δεν έβγαινε μέχρι και χθες αργά το βράδυ κάποια πρόθεση για αποφάσεις αναφορικά με το μέλλον του Καρντόσο στον πάγκο. Δύσκολα, από ό,τι φαίνεται, θα υπάρξει κάποια δραστική παρέμβαση από τον Δημήτρη Μελισσανίδη αυτή τη στιγμή, ωστόσο είναι σαφές πως πλέον ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται υπό κρίση. Και παρότι η διοίκηση αναγνωρίζει πως η διαφορετικής φιλοσοφίας ομάδα που… εξήγγειλε ο Καρντόσο χρειάζεται χρόνο, αν δεν υπάρξει άμεσα εμφανής πρόοδος στην εικόνα της ομάδας και φυσικά τα ανάλογα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, δεν θα πρέπει να εκπλήξει κανέναν μια απόφαση για αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις