Τάσος Παγώνης: Η Νίκη έχει πάντα υψηλούς στόχους

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που η απόκτησή του δίνει το στίγμα για τους πρωταγωνιστικούς στόχους που έχει θέσει η Νίκη και για τη νέα αγωνιστική σεζόν, είναι ο Τάσος Παγώνης. Ο έμπειρος δεξιός οπισθοφύλακας έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα της Β’ και Γ’ Εθνικής (177 συμ. Β’ Εθνική, 71 συμ. Γ’ Εθνική), αγωνιζόμενος τις περισσότερες φορές σε ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό και δεν αρνείται πως του αρέσει να είναι μέλος συλλόγων που έχουν στοχεύουν ψηλά κι έχουν κόσμο.

Με τον Τάσο Παγώνη μιλήσαμε στον ξενώνα που φιλοξενείται η ομάδα της Νίκης, στην Πορταριά, με τον έμπειρο μπακ να δείχνει πως έχει ήδη προσαρμοστεί τόσο στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας, όσο και σ’ αυτές του προπονητή του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τάσου Παγώνη στο goalpost.gr:

Για τον λόγο που επέλεξε τη Νίκη ως επόμενο σταθμό στην καριέρα του: «Η Νίκη είναι μια ομάδα που έχει πάντα υψηλούς αγωνιστικούς στόχους. Είναι ιστορική ομάδα, από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία. Πάντα επιλέγω ομάδες που στοχεύουν στον πρωταθλητισμό και έχουν υψηλές φιλοδοξίες. Επίσης με ικανοποίησε το πλάνο που μου εξήγησε ο κ. Στύλλας. Μου είπε κάποια πράγματα για το στυλ παιχνιδιού που θα έχει η ομάδα, τους στόχους, τις συνθήκες και ότι θα είναι καλή η κατάσταση και διοικητικά. Έχω πάρει πληροφορίες και από ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν παλιότερα στη Νίκη. Όλα αυτά μαζί με έκαναν να έρθω».

Για το αν θα έχει επιπλέον ρόλο επειδή είναι από τους πιο έμπειρους στο φετινό ρόστερ: «Αυτό δεν έχει να κάνει με την πείρα, αλλά με τον χαρακτήρα. Έχω διαπιστώσει ότι όλα τα παιδιά στην ομάδα είναι καλοί χαρακτήρες και οι διοικούντες έχουν δώσει βάση σε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό σε μια ομάδα να έχει οικογενειακό κλίμα και καλά παιδιά, γιατί έτσι «δένει» πιο γρήγορα. Αυτό βγαίνει και στο γήπεδο».

Για τους οπαδούς της Νίκης: «Έχω παίξει αρκετές φορές αντίπαλος της Νίκης και διαπίστωσα ότι είναι πολύ ένθερμοι οπαδοί. Υποστηρίζουν με πάθος την ομάδα τους και πολύ φανατικά, πράγμα που είναι ό,τι καλύτερο».

Για το αν οι ομάδες με κόσμο, όπως η Νίκη, προσθέτουν επιπλέον πίεση στους παίκτες: «Σίγουρα συμβαίνει αυτό, αλλά εμένα προσωπικά μου αρέσει να υπάρχει πίεση. Για παράδειγμα την προηγούμενη χρονιά που ήμουν στον Διαγόρα, δεν είχαμε πολύ κόσμο στο γήπεδο. Αυτό δεν μου άρεσε. Σε άλλες ομάδες που έπαιξα υπήρχαν αρκετοί φίλαθλοι κι αυτό μου αρέσει. Μου δίνει ένα έξτρα κίνητρο να έχω πίεση και να βάζω υψηλούς στόχους».

Για τη φετινή Φούτμπολ Λιγκ: «Θα είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και πιστεύω ότι πολλές ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Αν εξαιρέσεις μια-δυο ομάδες, που δεν έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους, για τις υπόλοιπες δεν μπορώ να πω ότι ξεχωρίζει κάποια ιδιαίτερα. Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο και με μεγάλο ανταγωνισμό. Οι δύο ομάδες που θα δείξουν μεγαλύτερη σταθερότητα, θα έχουν και το πάνω χέρι για να πάρουν τις δύο θέσεις που οδηγούν στη Σούπερ Λιγκ 2. Πιστεύω ότι περίπου 10-12 ομάδες κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο».

Για τον στόχο και τι να περιμένουν οι φίλαθλοι: «Σίγουρα όταν πρόκειται για μία ομάδα που είναι νέα στην κατηγορία, ο στόχος είναι κάτι σχετικό. Μπορεί στο τέλος να μην τα καταφέρεις, αλλά να έχει γίνει μια πολύ καλή προσπάθεια. Ο κόσμος θα κρίνει αν αυτό που θα δει σιγά-σιγά του αρέσει και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του».

Για το αν οι συνθήκες ενός πρωταθλήματος και η πίεση για βαθμολογική συγκομιδή βάζουν σε δεύτερη μοίρα το καλό ποδόσφαιρο: «Κατά τη γνώμη μου πρέπει να τα συνδυάζει και τα δύο. Σίγουρα τα αποτελέσματα είναι αυτά που σου δίνουν ψυχολογία, γιατί όσο καλά κι αν παίζεις, αν δεν έρχονται τα αποτελέσματα, στην ουσία δεν γίνεται τίποτα. Όπως το βλέπω εγώ, θα πρέπει να κάνεις καλή αρχή. Τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα είναι λίγα, δεν συγχωρούνται τα λάθη και αυτός που θα κάνει καλή αρχή θα έχει το προβάδισμα, τόσο το αγωνιστικό, όσο και το ψυχολογικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, όταν θα τον κυνηγούν οι άλλες ομάδες»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις