Φιλική νίκη με Μοράν για Ολυμπιακό, 1-0 τη Λαμία

Θετικό ήταν για τον Ολυμπιακό το τεστ με τη Λαμία. Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο φιλικό μπροστά στο κοινό τους νίκησαν σε φιλικό παιχνίδι με 1-0, με γκολ του Λουίς Μοράν στο 80′. Το βολιώτικο συγκρότημα ήταν καλύτερο σε όλο το παιχνίδι, έφτασε…

…δίκαια στη νίκη, καθώς πέρα από το γκολ έχασε και πέναλτι στο 58′ με τον Διαμαντόπουλο (απέκρουσε ο Ρίζος).
Αξίζει να αναφέρουμε πως στο 85′ πέρασε ως αλλαγή και ο νεοαποκτηθείς Ροντρίγκο Ντεπέτρις, ο οποίος αποθεώθηκε από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Δυνατό ματς στο πρώτο μέρος
Δυνατό και αρκετά ενδιαφέρον ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το πρώτο δεκάλεπτο και να προσπαθεί να βρει τρόπους να διασπάσει την άμυνα της Λαμίας. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν στο χώρο του κέντρου, με τον Τσιάρα να παίζει δυνατά και να είναι αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματά του, ενώ ο Φερνάντες με την ποιότητά του δέσποζε στη μεσαία γραμμή. Συνεργάστηκε αρκετές φορές με τον Γκουγκούδη, με τον τελευταίο να βγαίνει συχνά στην επίθεση (αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ). Ο Λεόν ήταν κινητικός όχι όμως ουσιαστικός, ενώ είχαν διάθεση και οι Νικολιάς, Μοράν, δεν ήταν ωστόσο απειλητικοί στην επίθεση. Το ίδιο ίσχυε και για τον Διαμαντόπουλο.
Στην άμυνα ο Ντάσιος ήταν πολύ σταθερός και καθοδηγούσε και την υπόλοιπη αμυντική γραμμή, ο Καραμανλής απέφυγε τα λάθη, ενώ αρκετές προωθήσεις είχε από τα αριστερά και ο Χιντζίδης.
Η Λαμία φρόντιζε να αμύνεται σωστά και να αναζητά το γκολ με αντεπιθέσεις. Πάντως, στο πρώτο μέρος ήταν η ομάδα που έχασε την καλύτερη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ.
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 20′ με τον Χιντζίδη να σεντράρει, με τον Μοράν να πιάνει την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνά έξω από τα δοκάρια του Ρίζου.
Στο 23′ μακρινό σουτ του Φερνάντες δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 35’ο Διαμαντόπουλος καθυστέρησε να σουτάρει μέσα στην περιοχή, με τον Κοτσώνη να διώχνει τη μπάλα από την περιοχή.
Η Λαμία στη μοναδική καλή επιθετική στιγμή που είχε στο ματς «άγγιξε» το γκολ. Ο Νεόφυτος βρέθηκε απέναντι από τον Στρατηλάτη, χωρίς όμως να καταφέρει να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, ο οποίος απέκρουσε το σουτ του επιθετικού της Λαμίας.
Στο 37′ ο Χιντζίδης εκτέλεσε φάουλ, ο Φερνάντες με προβολή δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα, με τον Ρίζο να διώχνει σε κόρνερ.

Σκόραρε ο Μοράν
Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να αναπτύσσεται σωστά, αλλά να μη μπορεί να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 54′ ο Μοράν με περίτεχνη ενέργεια ελίχθηκε έξω από την περιοχή της Λαμίας, πάσαρε στον Λεόν, με τον Ισπανό να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Ρίζο να μπλοκάρει τη μπάλα.
Για να φτάσουμε στο 58′ όπου ο Ολυμπιακός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Διαμαντόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κοντέων, με το διαιτητή Δημητριάδη να καταλογίζει το πέναλτι. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Διαμαντόπουλος με τον Ρίζο να αποκρούει σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Ντάσιος σούταρε από πλάγια θέση άουτ.
Πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο 63′ με τον Γκουγκούδη να σεντράρει από τα δεξιά και ο Φερνάντες στην καρδιά της άμυνας της Λαμίας πλάσαρε, με τη μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Ρίζου.
Τελικά το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 80′. Ο Μοράν βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή της Λαμίας και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Διαιτητής: Δημητριάδης
Βοηθοί: Βλάχος, Κόκκαλης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Στρατηλάτης, Γκουγκούδης (75′ Καρράς), Χιντζίδης (46′ Μπουτζίκος), Ντάσιος (62′ Αρβανίτης), Καραμανλής, Τσιάρας (83′ Νικολόπουλος), Φερνάντες (75′ Ζέρης), Μοράν (88′ Αλαμάνης), Νικολιάς (85′ Ντεπέτρις), Λεόν, Διαμαντόπουλος (62′ Τσιλιγκίρης)
ΛΑΜΙΑ: Ρίζος, Ζουλιώτης, Κοτσώνης, Κοντέων, Λεάντρο, Σερτζίνιο, Ενγκουέμ (78′ Σιλιγαρδάκης), Τζόκιτς (55′ Τόσκας), Αντωνίου (75′ Καλλέργης), Τριανταφυλλάκος (71′ Τσιλούλης), Νεόφυτος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις