Φιλική ισοπαλία στο …και πέντε

Ακόμη μία θετική εμφάνιση πρόσθεσε η Νίκη Βόλου στο εκτός έδρας φιλικό με την Φαρκαδόνα, δύο εβδομάδες πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Το τελικό 1-1 αδικεί τη βολιώτικη ομάδα, η οποία ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε στο σκορ, έχασε ευκαιρίες να «καθαρίσει» το ματς και το «πλήρωσε» στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Νίκη προηγήθηκε στο 36’ με τον Ταουσιάνη, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Ντάσκα στην εκτέλεση πέναλτι του Κανελλόπουλου, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Διβανέ.

Με τρεις …αλλαγές το βασικό σχήμα της Νίκης

Τρεις αλλαγές είχε το σχήμα που επέλεξε ο Λεωνίδας Μπίλης σε σχέση με αυτά των προηγούμενων φιλικών όταν χρησιμοποιούνταν οι ποδοσφαιριστές που φαινόταν πως έχουν αποκτήσει το προβάδισμα για την αρχική εντεκάδα. Ο Αλεξανδρής τοποθετήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας στη θέση του Κεμάλι, ο Κανελλόπουλος στην κορυφή της επίθεσης αντί του Κρεββατά και ο Κυπτίου στη θέση του επιτελικού μέσου, θέση την οποία κάλυπτε είτε ο Κανελλόπουλος, είτε ο Κόλα. Οι παίκτες που επέλεξε ο κυανόλευκος τεχνικός για τις υπόλοιπες θέσεις ήταν ο Σταυράκης στο τέρμα, Ναουμίδης και Χολέβας κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Παπαδόπουλος στο αριστερό άκρο της άμυνας, Μέτσε και Ιβανίδης σε ρόλο ανασταλτικών μέσων, Ταουσιάνης και Νάκας στις πτέρυγες της επίθεσης.

Το φιλμ του αγώνα

Δοκάρι για τη Νίκη

Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο εικοσάλεπτο για τις δύο ομάδες που δεν θέλησαν να ρισκάρουν, δίνοντας περισσότερο βάρος στην αμυντική τους λειτουργία. Η Νίκη ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα με σουτ του Κυπτίου στο 10’ λεπτό το οποίο όμως δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Δέκα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης βρήκε ελεύθερο διάδρομο σούταρε δυνατά, αναγκάζοντας τον Ντάσκα σε δύσκολη απόκρουση, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του.

Το πέναλτι ο Κανελλόπουλος, το γκολ ο Ταουσιάνης

Η Νίκη χωρίς να έχει επιβάλλει το παιχνίδι της ήταν πιο ουσιαστική και έφτανε με μεγαλύτερη ευκολία μπροστά στην εστία των γηπεδούχων. Σε μία από αυτές τις επισκέψεις της, στο 24’ ο Ταουσιάνης σέντραρε ιδανικά από δεξιά, όμως η κεφαλιά «ψαράκι» του Νάκα δεν νίκησε τον Ντάσκα που απέκρουσε με υπερένταση.

Δέκα λεπτά αργότερα σε μία φάση που δεν «μύριζε» γκολ, η Νίκη κέρδισε πέναλτι. Ο Σταυράκης εκτέλεσε το ελεύθερο βολέ, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, ο Κανελλόπουλος βρέθηκε με την μπάλα απέναντι από τον Ντάσκα, ο οποίος τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Κανελλόπουλος με τον Ντάσκα να αποκρούει με τα πόδια και τον Ταουσιάνη ο οποίος πήρε το ριμπάουντ να μην δυσκολεύεται να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-1 για την Νίκη.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του ημιχρόνου οι άμυνες άνοιξαν και οι δύο ομάδες είχαν την ευκαιρία να σημειώσουν κάποιο τέρμα. Στο 41’ σουτ του Ταουσιάνη ανάγκασε σε δύσκολη απόκρουση τον Ντάσκα ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσει την εστία της βολιώτικης ομάδας. Σε βαθιά μπαλιά παίκτη της Φαρκαδόνας ο Χολέβας δεν υπολόγισε σωστά, η μπάλα πέρασε από πάνω του, βγάζοντας τον Πολυζόπουλο απέναντι από τον Σταυράκη, με τον παίκτη της Φαρκαδόνας να πλασάρει λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας των φιλοξενούμενων.

Η τελευταία καλή φάση του 1ου σαρανταπεντάλεπτου άνηκε στη Νίκη, όταν ο Κανελλόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, όμως το πλασέ που επιχείρησε πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ντάσκα.

Την κατοχή η Φαρκαδόνα, την ουσία η Νίκη

Στο 2ο ημίχρονο η Φαρκαδόνα είχε την κατοχή της μπάλας όμως η Νίκη αυτή που δημιουργούσε προϋποθέσεις για γκολ με αντεπιθέσεις. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι «Βολιώτες» ήρθαν τετ α τετ με το 0-2. Ο Νάκας βρέθηκε απέναντι από τον Ντάσκα όμως το πλασέ του πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Δύο λεπτά αργότερα ήταν και πάλι η Νίκη που απείλησε με τον Βέργο να σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή και την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του τέρματος του Ντάσκα.

Αλλαγή …εντεκάδας για τη Νίκη

Στο 70’ ο Λεωνίδας Μπίλης άλλαξε σχεδόν όλη την εντεκάδα περνώντας στον αγωνιστικό χώρο οκτώ ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στον πάγκο. Η διάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Παπουρτζής στην εστία, Βέργος στο δεξί άκρο της άμυνας, Λάμπρου στο αριστερό, Ευθυμίου και Κανταρτζής κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Κεμάλι και Κολημήτρας στον άξονα, Μπαλαράμπε και Γκίκα στις δύο πτέρυγες, Κόλα σε ρόλο επιτελικού μέσου και ο Κρεββατάς στην κορυφή της επίθεσης.

Ισοφάριση στο και …πέντε

Το τελευταίο εικοσάλεπτο κύλησε χωρίς σημαντικές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες καθώς ο ρυθμός έπεσε δραματικά μετά τις πολλές αλλαγές που πραγματοποίησαν οι δύο προπονητές. Η απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζαφειρίου στο 81’ όπου η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπουρτζή, ήταν ίσως η πιο σημαντική ευκαιρία που καταγράφηκε μέχρι να φτάσουμε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Φαρκαδόνα κέρδισε φάουλ, το γέμισμα στην περιοχή της Νίκης βρήκε τον Διβανέ αμαρκάριστο και σε θέση βολής, με τον παίκτη των γηπεδούχων να μην χάνει ευκαιρία και να ισοφαρίζει με εύστοχη κεφαλιά.

Ουσιαστική και πειθαρχημένη η Νίκη

Η εμφάνιση των κυανόλευκων στο σημερινό φιλικό αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, καθώς εμφανίστηκαν πειθαρχημένοι, ουσιαστικοί και με πλάνο στον αγωνιστικό χώρο.

Στο πρώτο ημίχρονο η βολιώτικη ομάδα ήταν αυτή που επέβαλε το ρυθμό της και είχε τις ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς. Με πίεση ψηλά, με αρκετές οργανωμένες επιθέσεις δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, της έλειψαν όμως τα ψύχραιμα τελειώματα.

Στην επανάληψη η Νίκη έδωσε μέτρα στους γηπεδούχους με σκοπό να αιφνιδιάσει με αντεπιθέσεις. Οι αυτοματισμοί όμως τις περισσότερες φορές δεν λειτούργησαν καθώς η τελική πάσα δεν ήταν αυτή που θα ανησυχούσε τους παίκτες της Φαρκαδόνας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Α.Ε. Φαρκαδόνας: Ντάσκας, Νάκου (46’ Γιώτας), Πολυζόπουλος, Διβανές, Φορτούνης (75’ Ζαφειρίου), Κουμπούρας, Νικούλης, Αετόπουλος (76’ Νάκος), Ιακωβάκης (81’ Ψύρρας), Μηνάς (70’ Παπανδρέου), Γκαντιάς

Νίκη Βόλου: Σταυράκης (70’ Παπουρτζής), Αλεξανδρής (70’ Κολημήτρας), Ναουμίδης (70’ Κανταρτζής), Χολέβας (70’ Ευθυμίου), Παπαδόπουλος (70’ Λάμπρου), Ιβανίδης (59’ Βέργος), Μέτσε (59’ Κόλα), Νάκας (70’ Κεμάλι), Ταουσιάνης (70’ Μπαλαράμπε), Κυπτίου (70’ Κόλα), Κανελλόπουλος (70’ Κρεββατάς)

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις