Έμειναν στο “μηδέν” Θησέας και Ατρόμητος Παλαμά

Αρκετά καλή εικόνα είχε ο Θησέας στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι που έδωσε στο γήπεδο της Αγριάς με αντίπαλο τον Ατρόμητο Παλαμά. Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι, αλλά έμειναν στο 0-0 με τους περσινούς πρωταθλητές της ΕΠΣ Καρδίτσας, τους οποίους θα βρουν μπροστά και στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Μπορεί να μην σκόραρε ούτε στο τέταρτο φιλικό του παιχνίδι, αλλά αυτή τη φορά δεν έχασε και μάλιστα άξιζε να κερδίσει. Μέχρι τώρα ο Θησέας μετρούσε τρεις ήττες από ΝΠΣ Βόλος (7-0, αν και τότε δεν είχε αρχίσει καν την προετοιμασία του), Πιερικό (3-0) και Διαγόρα (2-0), έχοντας αρκετά προβλήματα τόσο στο δημιουργικό κομμάτι, όσο και στην άμυνα.
Ωστόσο, στο χθεσινό 0-0 με τον Ατρόμητο Παλαμά, οι παίκτες του Λάκη Μπακάλη παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο ικανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τον έμπειρο προπονητή. Δεν επέτρεψαν στην αντίπαλη ομάδα να απειλήσει, ενώ επιθετικά κατάφεραν να δημιουργήσουν αρκετές φάσεις για την επίτευξη κάποιου τέρματος. Μπορεί να μην αξιοποίησαν κάποια από αυτές, αλλά όταν μία ομάδα κάνει ευκαιρίες τότε το γκολ είναι θέμα χρόνου να έλθει.

Ο κ. Μπακάλης επέλεξε και πάλι άμυνα των τριών παικτών, που φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα στην ομάδα. Στο α’ μέρος η διάταξη ήταν 3-4-2-1, με τον Κεφαλά κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Δίντση, Γιαουπλάρι, Ερ. Βαν Ντε Γουίχε. Ο Μπόρας είχε όλη δεξιά πλευρά και ο Διαμαντόπουλος την αριστερή, με τους Γαλανόπουλο, Κοτζαθανάση να τοποθετούνται στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Μπροστά τους έπαιξαν οι Κυρίτσης, Πέτσης, που συνεπικουρούσαν τον μοναδικό προωθημένο Βλάχο. Στην επανάληψη δοκιμάστηκε το 3-5-2 με τον Σιώμο να γίνεται παρτενέρ του Βλάχου και τον Μπόρα να παίζει στην αμυντική τριάδα. Συνολικά αγωνίστηκαν για τον Θησέα 20 ποδοσφαιριστές.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα της Μαγνησίας καταγράφηκε στο 7’ όταν ο Διαμαντόπουλος σούταρε από το ύψος της περιοχής και είδε τη μπάλα να περνά πάνω από το δοκάρι. Στο 33’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Πέτση, που έκανε κεφαλιά-ψαράκι από τη μικρή περιοχή, μετά από σέντρα του Κυρίτση, δίχως να βρει στόχο. Επίσης, άουτ κατέληξε η κεφαλιά του Βλάχου στο 38’, ύστερα από το φάουλ που εκτέλεσε ο Κοτζαθανάσης.

Στο 48’ μία ακόμη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, με τον Διαμαντόπουλο να σεντράρει και τον Κυρίτση να μην προλαβαίνει να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή. Επτά λεπτά αργότερα ο Σιώμος από τα δεξιά «έσπασε» τη μπάλα για τον Γαλανόπουλο, αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε άουτ.

Η καλύτερη ευκαιρία στο β’ μέρος σημειώθηκε στο 65’ όταν ο Κοτζαθανάσης εκτέλεσε φάουλ σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι. Η μπάλα έσκασε στο έδαφος χωρίς να περάσει τη γραμμή και οι αμυνόμενοι κατάφεραν να την απομακρύνουν.

Για τις επόμενες ημέρες οι «πράσινοι» έχουν προγραμματίσει δύο ακόμη τεστ προετοιμασίας. Την Τετάρτη 28/8 θα αντιμετωπίσουν στο Νεοχώρι τον τοπικό Διγενή, ενώ την Κυριακή 1/9 θα βρεθούν στο στάδιο «Αθανάσιος Ραγάζος» για να κοντραριστούν με τον Γ.Σ. Αλμυρού.
ΘΗΣΕΑΣ: Κεφαλάς (46’ Ντ. Βαν Ντε Γουίχε), Δίντσης (46’ Σιώμος), Γιαουπλάρι, Ερ. Βαν Ντε Γουίχε (60’ Νιαώτης), Μπόρας (72’ Ζάχος), Γαλανόπουλος (80’ Μπλόχας), Κοτζαθανάσης (75’ Ιακωβίδης), Διαμαντόπουλος (83’ Μαλλιαρός), Πέτσης (70’ Χατζησταμάτης), Κυρίτσης, Βλάχος (65’ Ζαχαράκης).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΛΑΜΑ: Πατσιαλής, Ζάρρας, Εκίζογλου, Μπαντής, Οικονόμου, Τλούπας, Μπασιάκας, Μίχος, Γόρδιος, Κατσιγιάννης, Κόκκινος.

e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις