Δύο χρυσά για την Βολιώτισσα Σοφία Κτενά

Δύο χρυσά μετάλλια κατέκτησε η Σοφία Κτενά στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Πάτρα. Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια τερμάτισε πρώτη στα 50μ άπνοι γυναικών στο Finswimming και μαζί με τους Γιάννη Πιπινιά, Ειρήνη Δεληγιάννη και Τάσο Μυλωνάκη στα 4Χ100 μέτρα μικτής επιφάνειας έκανε δύο τα χρυσά της μετάλλια.

Οι δηλώσεις της Σοφίας Κτενά μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα 50 μ. άπνοια γυναικών στο Finswimming.

Για το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στη διοργάνωση

«Είμαι ευτυχισμένη και υπερήφανη. Μπορεί να θεωρούμουν φαβορί, αλλά, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Ελληνες, μηδένα προ του τέλους μακάριζε. Τόποτε δεν είναι σίγουρο εάν δεν τερματίσεις και εάν δεν επικυρωθεί το αποτέλεσμα. Πποιος ξέρει, μπορεί να είχα κάνει κάποια παράβαση και να με ακύρωναν»!

Για την επιτυχία της μπροστά στο ελληνικό κοινό:

«Είχα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα και στην Πεσκάρα, όμως έτερον εκάτερον. Είναι άλλο πράγμα, πολύ πιο συγκινητικό να νικάς σε μια διοργάνωση που φιλοξενείται στην πατρίδα σου και είμαι χαρούμενη, υπερήφανη και συγκινημένη».

Για τη συνέχεια της διοργάνωσης:

«Έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα και πιστεύω ότι θα αναδειχθούμε κυρίαρχη δύναμη στο Finswimming».

Για το «λεπτό σημείο» στις κούρσες του αγωνίσματος της:

«Η τεχνική ασφαλώς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Και βεβαίως η ταχύτητα, διότι η κούρσα διαρκεί 16-17 δευτερόλεπτα. Το κακό είναι ότι δεν μας βλέπει ο κόσμος, διότι κολυμπάμε κάτω από την επιφάνεια του νερού».

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις