O 16χρονος των 100 εκατομμυρίων ευρώ! (vids)

Αν ήσασταν πρόεδρος σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, θα δίνατε 100 εκατομμύρια ευρώ για να πάρετε έναν 16χρονο; Θα το σκεφτόσασταν πολύ σοβαρά για τον Ανσού Φατί.

Tο κλίμα στα αποδυτήρια του «Καμπ Νόου» ήταν πανηγυρικό. Η νίκη με 5-2 επί της Μπέτις για την 2η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν, μετά το κάζο της πρεμιέρας κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, γέμισε χαμόγελα τα πρόσωπα των Καταλανών, αυτών που αγωνίστηκαν, αλλά και αυτών που είδαν το παιχνίδι από τις εξέδρες.

Ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είναι ακόμα εκτός λόγω τραυματισμού, κατέβηκε στα αποδυτήρια για να συγχαρεί τους συμπαίκτες του. Ειδικά έναν. Το πρόσωπο της βραδιάς. Αυτόν τον παίκτη που λίγοι είχαν ξαναδεί να αγωνίζεται, αλλά πολλοί θαύμαζαν. Έναν πιτσιρικά, τον 16χρονο που αποφάσισε να βάλει στον αγώνα ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ένα παιδί της «Μασία», αυτόν πήρε αγκαλιά ο Μέσι και του έδωσε θερμά συγχαρητήρια ως επιβράβευση για την εμφάνισή του

Ο Άντι Γουόρχολ είχε μιλήσει για τα δεκαπέντε λεπτά, αυτά που πήρε ο γεννημένος στη Γουινέα Μπισάου νεαρός ποδοσφαιριστής ήταν αρκετά για να είναι πρώτο θέμα από εκείνη τη στιγμή σε πολλά ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο.

Δέκα χρόνια πριν ο πατέρας του Ανσού, ποδοσφαιριστής κι αυτός, άφηνε την πατρίδα του αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής για τον ίδιο και για την οικογένειά του. Και τη βρήκε στην Ισπανία, εκεί που ο γιος του έμαθε τα μυστικά της μπάλας στην περίφημη ακαδημία των Καταλανών.

«Αν πέθαινα απόψε, θα έφευγα από τη ζωή ευτυχισμένος, έπειτα από αυτό που είδα. Οταν ο Ανσού μου είπε ότι τον κάλεσε για τον αγώνα ο Βαλβέρδε, έβαλα τα κλάματα» είπε εμφανώς συγκινημένος ο πατέρας και γεμάτος περηφάνια για τον γιο του, ο οποίος έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην ιστορία της Μπαρτσελόνα που έκανε ντεμπούτο στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Και να σκεφτεί κανείς ότι τόσο ο πατέρας όσο και ο γιος είχαν όνειρο τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και ότι ο Ανσού άρχισε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Σεβίλλης πριν αποφασίσει να μετακομίσει στη Μπαρτσελόνα.

«Η αλήθεια είναι ότι από τη Ρεάλ μας προσέφεραν καλύτερες συνθήκες για τον μικρό, αλλά η Μπαρτσελόνα προσέφερε καλύτερες συνθήκες για την οικογένεια γενικότερα κι έτσι προτιμήσαμε να μετακομίσουμε στη Βαρκελώνη» θυμάται ο πατέρας του.

Ο Ανσού εντυπωσίασε την προηγούμενη σεζόν αγωνιζόμενος με τους «μπλαουγκράνα» στο Youth League και ο Βαλβέρδε αποφάσισε φέτος το καλοκαίρι να του δώσει την ευκαιρία να κάνει κάποιες προπονήσεις με τους μεγάλους. Κι όταν η πρώτη ομάδα… ξέμεινε από επιθετικούς, ο προπονητής τον φώναξε στην αποστολή για το παιχνίδι με τη Μπέτις. Και αυτό ακόμα θα ήταν αρκετό για τον 16χρονο, ο οποίος δεν θα μπορούσε καν να περιμένει ότι θα έκανε και ντεμπούτο.

«Είναι ένας παίκτης με εξαιρετική ποιότητα, μπορεί να είναι νέος, αλλά έχουμε διακρίνει σε αυτόν στοιχεία που πιστεύουμε ότι μπορούν να μας βοηθήσουν. Μπορεί να είναι τόσο μικρός, αλλά εκτιμώ ότι δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής όταν τον χρειαζόμαστε. Θα δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον» σχολίασε ο Βαλβέρδε.

Πριν από λίγο καιρό ο Φατί υπέγραψε το συμβόλαιό του με τη Μπαρτσελόνα. Μπήκε ρήτρα 100 εκατομμυρίων ευρω! Και, φυσικά, όσο θα παίζει αυτή θα… εκτοξεύεται. Όπως συνέβη, δηλαδή, με τους ακολούθους του στο instagram μετά την αγκαλιά του Μέσι! Ο ίδιος ο Αργεντινός σούπερ σταρ ανέβασε τη φωτογραφία στον προσωπικό λογαριασμό του και έτσι μέσα σε λίγες ώρες ο Φατί απέκτησε περισσότερους από 250.000 νέους ακολούθους!

Πολλοί άρχισαν ήδη τη σύγκριση με τον Μέσι, αλλά οι περισσότεροι, κυρίως οι εντός της Μπαρτσελόνα, σχολίασαν ότι είναι εξαιρετικά θετικό πως μετά από ένα σημαντικό διάστημα κατά το οποίο η «Μασία» και τα… προϊόντα της έδειχναν να έχουν παραγκωνιστεί, υπάρχει ξανά ένα «διαμαντάκι» ακατέργαστο που μπορεί να λάμψει στα γήπεδα όλου του κόσμου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις