Europa League: Να αντιστρέψει το κλίμα η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ καλείται να κάνει μεγάλη υπέρβαση, να ξεπεράσει το κακό κλίμα και να σταθεί στο ύψος της στον δύσκολο επαναληπτικό απέναντι στην Τραμπζονσπόρ.

Οι τελευταίες ημέρες για την ΑΕΚ ήταν επεισοδιακές. Η ήττα από την Ξάνθη την Κυριακή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έφερε την απομάκρυνση του Μιγκέλ Καρντόσο, αλλά και του Νίκου Λυμπερόπουλου. Ο Ίλια Ίβιτς ήταν εκείνος που ανέλαβε να επανεκκινήσει τα πράγματα στην Ένωση, αφού επιλέχθηκε για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, ενώ στον πάγκο στο αποψινό (29/8) παιχνίδι, αλλά και στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης θα βρεθεί ο Νίκος Κωστένογλου ως υπηρεσιακός.

Με αυτό το κλίμα, το βράδυ (29/8, 20.30, COSMOTE SPORT 2HD) η ΑΕΚ καλείται να κάνει ένα θαύμα απέναντι στην Τραμπζονσπόρ στο «Senol Gunes Stadium» για τα play-off του Europa League. Το 1-3 του ΟΑΚΑ, αλλά και η αγωνιστική εικόνα δεν δίνει πολλές ελπίδες, όμως η Ένσωη χρειάζεται να τα αφήσει όλα πίσω της και να σταθεί στο ύψος της, αν θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στους Τούρκους.

Ο Νίκος Κωστένογλου αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με νέα «συνταγή» και σύστημα 3-5-2. Ο Μπάρκας θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, ενώ την τριάδα της άμυνας θα αποτελούν οι Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Οικονόμου. Οι Σιμόες και Γαλανόπουλος θα κινούνται στον άξονα και στα άκρα οι Μπακάκης και Χουλτ. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι τοποθετημένοι οι Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα. Πάντως θέση στην 11άδα διεκδικούν ο Κρίστισιτς στον άξονα και ο Κλωναρίδης σε θέση του επιθετικού διδύμου.

Όσον αφορά την πιθανή 11άδα της Τραμπζονσπόρ, οι Τούρκοι πρόκειται να παραταχθούν με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα αγωνιστεί ο Τσακίρ, με τους Κόμπι και Ιβανίλντο στο κέντρο της άμυνας. Οι Νόβακ και Περέιρα θα αγωνίζονται στα μπακ. Σάσα και Όμπι Μίκελ θα βρίσκεται στον άξονα και ο Πάρμακ θα έχει ελεύθερο ρόλο. Οι Νουακέμε και Ομούρ θα κινούνται στα άκρα με τον Σέρλοθ να παίζει στην αιχμή του δόρατος.

Το γήπεδο της Τραπεζούντας αναμένεται να είναι κατάμεστο, αφού τα εισιτήρια εξαφανίστηκαν σε μία μόλις ώρα. Πάντως, η ΑΕΚ θα έχει και εκείνη τον κόσμο της στο πλευρό της, αφού η Ένωση πήρε 700 εισιτήρια.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις