Τραγωδία στην Τούμπα για ΠΑΟΚ

Τραγική βραδιά για τους πρωταθλητές Ελλάδας στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ νίκησε τη Σλόβαν με 3-2, ωστόσο αποκλείστηκε απο τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, εξαιτίας των δύο γκολ που δέχτηκε αφού είχε ηττηθεί με 1-0 στην Μπρατισλάβα. Οι ασπρόμαυροι τιμωρήθηκαν απο τα αμυντικά τους κενά και τα προβλήματα που δείχνουν απο την προετοιμασία κι όλας στις στημένες φάσεις.

Ο ΠΑΟΚ απο την πρώτη στιγμή πίεσε την Σλόβαν για να πετύχει το γκολ και στο έκτο λεπτό έχασε την πρώτη μεγάλη του ευκαιρία όταν κεφαλιά του Άκπομ έξω απο την μικρή περιοχή, την έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Ο Δικέφαλος πίεζε αλλά δεν μπορούσε να βρει σωστά τον δρόμο προς την εστία της Σλόβαν με όλους τους παίκτες της να μαρκάρουν και να περιμένουν τις επιθέσεις της ελληνικής ομάδας. Το άγχος βάραινε όλο και περισσότερο τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ που δεν είχαν καθαρό μυαλό έξω απο τη μεγάλη περιοχή των Σλοβάκων. Στο 30΄ ήρθε ο τραυματισμός του Ελ Καντουρί να φέρει ακόμη πιο… σκοτεινές σκέψεις στις κερκίδες της Τούμπας με τη θέση του να παίρνει ο Ντόουγκλας Αουγκούστο. Τελικά τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους ασπρόμαυρους όταν στο 34΄ οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο τους σουτ προς την εστία του Πασχαλάκη πέτυχαν το γκολ. Στο 37΄ ο Μεντβέντεβ έπιασε το σουτ έξω απο τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πήρε εκπληκτικό φάλτσο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη! Πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας έπρεπε να πετύχουν τρία γκολ για να προκριθούν. Ομως ο Πέλκας στο 44΄ έχασε άλλη μία ευκαιρία για φέτος αφού μπήκε στην περιοχή απο πλαγια θεση δεν προτίμησε να δώσει τον επερχόμενο Ακπομ πλάσαρε τον Γκρέιφ αλλά ο πορτιέρο της Σλόβαν απέκρουσε.

Το ίδιο εκανε ο Γκρέιφ και στο 45΄ σε μακρινό σουτ του Ντόουγκλας. Ολα φαινόταν… μαύρα πάνω απο τον ουρανό της Τούμπας, όμως το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εντυπωσιακά για τους νταμπλούχους που ως το 50΄ κατάφεραν να πετύχουν την ανατροπή του σκορ. Στο 49΄μετά απο σέντρα του Γιαννούλη ο Λημνιός ισοφάρισε με τακουνάκι ενώ ένα λεπτό μετά ο Σβιντέρσκι που είχε μπει με την έναρξη της επανάληψης στη θέση του Πέλκα σημείωσε το 2-1 για τους Θεσσαλονικείς με απευθείας σουτ μετά απο γύρισμα του Ροντρίγκο. Πλέον η Τούμπα πήρε φωτιά και η ατμόσφαιρα ήταν συγκλονιστική με τον ΠΑΟΚ να παίρνει ψυχολογία για τη μεγάλη πρόκριση.

Στο 59΄ ξανά ο Σβιντέρσκι με γυριστό σουτ λίγο έλειψε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ωστόσο στο 60΄ μετά απο κόρνερ και αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή ο ΠΑΟΚ δέχτηκε και δεύτερο τέρμα απο τον Ντε Μάρκο, με τους ασπρόμαυρους να δέχονται για άλλη μία φορά γκολ απο στημένη φάση. Πλέον μετά απο αυτό το 2-2, η ελληνική ομάδα χρειαζόταν ένα σκορ 4-2 για να προκριθεί, δηλαδή έψαχνε αλλα δυο γκολ σε 30 λεπτά με τον Φερέιρα να βγάζει τον Εσίτι και να τοποθετεί στη θέση του τον Μίσιστς στο 64΄.

Η Σλοβαν πάντως ήταν αυτή που απείλησε για το τρίτο γκολ στο 63΄ όταν η άμυνα του ΠΑΟΚ για άλλη μια φορά πιάστηκε στον ύπνο μετά απο κόρνερ αλλά η κεφαλιά του Μποζίκοφ πήγε στο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω συνέχιζαν να πιέζουν και νε κερδίζουν πολλά κόρνερ σχεδόν όλα ομως δεν είχαν καλή κατάληξη. Στο 73΄ ο Δικέφαλος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 73΄με σουτ απο πλάγια θέση έξω απο την περιοχή η μπάλα κόντραρε και έφυγε ξανά κόρνερ.

Στο 75΄ ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι πάνω στον Αουγκούστοε. Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει. Στο 82′ ο Γκρέιφ είχε όχι σε πολύ καλό σουτ του Μίσιτς, στο 84΄κεφαλιά του Σβιντέρσκι πήγε άουτ αλλά στο 87΄ διαγώνιο σουτ του Γιαννούλη έκανε το 3-2 με τον ΠΑΟΚ να θέλει άλλο ένα τέρμα για την πρόκριση. Μονο ο Πασχαλάκης δεν έπαιζε στην επίθεση πλέον. Στο 90΄ ο τέταρτος έδειξε πέντε λεπτά καθυστερήσεων, αλλά στο 92΄ο Ακπομ με προβολή έχασε μία απίστευτη ευκαιρία αφού η μπάλα πέρασε άουτ ξύνοντας το δοκάρι. Στο 94΄η μπάλα πήγε ξανά στο δοκάρι μετά απο επέμβαση αμυντικού της Σλόβαν και με αυτόν τον τρόπο γράφτηκε ο επίλογος μίας απο τις πιο τραγικές νύχτες των τελευταίων χρόνων στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Βαρέλα, Ροντρίγκο, Γιαννούλης, Εσίτι (63΄ Μισιτς), Ελ Καντουρί (30΄ Ντόουγκλας), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (45΄ Σβιντέρσκι), Άκπομ

Σλόβαν: Γκρέιφ, Αμπένα, Μποζίκοβ, Μεντβέντεβ, Ντε Μάρκο, Ντε Καμπς, Μπάιριτς, Ραρσάλα ( 77΄Σουκχόλτσκι), Ιμπραΐμ (68΄ Νόνο), Χόλμαν (88΄ Ρατάο), Σπόραρ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις