«Το πόλο της Νίκης δημιουργήθηκε για να πρωταγωνιστεί!» (video)

Ο Κώστας Τσαρνάς και ο Κώστας Σκοτινιώτης είναι δύο από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του τμήματος πόλο της Νίκης Βόλου. Αμέτρητες ώρες στις πισίνες, αμέτρητες ώρες μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους, για να σταθούν δίπλα σ’ ένα άλλο μέλος της οικογένειάς τους, όπως θεωρούν το τμήμα υδατοσφαίρισης του βολιώτικου Συλλόγου. Παρόντες στην πρώτη επίσημη συγκέντρωση του τμήματος έδωσαν το στίγμα της επόμενης μέρας μιλώντας στην κάμερα του goalpost.gr και στον Γιώργο Αποστολακόπουλο:

Κώστας Σκοτινιώτης (Γενικός Αρχηγός): «Σήμερα είναι η πρώτη συγκέντρωση του τμήματος υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου. Η παρουσία των μικρών παιδιών μας γεμίζει χαρά, αισιοδοξία και περισσότερο πάθος γι’ αυτό που κάνουμε. Φέτος βάζουμε τον πήχη υψηλότερα σε σχέση με τα προηγούμενα έξι χρόνια λειτουργίας του τμήματος με ακόμη περισσότερες επιτυχίες. Ευελπιστώ πως όλα θα πάνε καλά.

skotiniotis-782

Όταν λέω επιτυχίες αναφέρομαι σε πολλά πράγματα. Στον αριθμό των παιδιών που ασχολούνται με το άθλημα της υδατοσφαίρισης, να καθιερωθούμε στις ακαδημίες σαν μία μεγάλη περιφερειακή δύναμη – πέρυσι κάναμε το πρώτο βήμα λαμβάνοντας μέρος στην τελική φάση των 10 καλύτερων ομάδων -, να μπορέσουμε να φέρουμε μεγάλες καθιερωμένες δυνάμεις του αθλήματος ώστε να κάνουμε κοινές προετοιμασίες, να καταφέρουμε η αντρική ομάδα να απαρτίζεται από παιδιά των ακαδημιών, να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο αντρικό τμήμα και να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στο άθλημα. Αυτή η ομάδα δεν δημιουργήθηκε για να υπάρχει ακόμη μία ομάδα υδατοσφαίρισης στην πόλη μας, δημιουργήθηκε για να πρωταγωνιστεί».

Κώστας Τσαρνάς (Αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης και Έφορος του τμήματος): «Πριν έξι χρόνια ήμασταν δέκα, σήμερα είμαστε 100, του χρόνου θα είμαστε περισσότεροι. Μπορεί τα υπόλοιπα σωματεία να είναι πολύ περισσότερα χρόνια, όμως δεν έχουν το βαρύ όνομα της Νίκης. Η Νίκη έχει δυναμική όπου κι αν παίζει. Δείτε το ποδόσφαιρο, είτε παίζει Γ’, είτε Β’, είτε Α’, συνεχίζει με την ίδια δυναμική. Το πλάνο της Ερασιτεχνικής είναι βιώσιμο και είναι για πολλά χρόνια.

tsarnas-skotiniotis-782

Μας ενδιαφέρει πολύ το παιδαγωγικό κομμάτι. Δεν θέλουμε αθλητές που είναι “Killers”, ή αθλητές που παίρνουν αναβολικά. Θέλουμε σωστά παιδιά, να έχουν το γνώθι σαυτόν και βάσει αυτού η ομάδα θα ανεβαίνει τα σκαλοπάτια που είναι να ανεβεί. Με τη βοήθεια της Ευαγγελίστριας πιστεύουμε πως θα ανεβαίνουμε σκαλοπάτι, σκαλοπάτι. Άλλωστε δεν βιαζόμαστε, η ζωή μας επιβραβεύει».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις