Ασταμάτητος ο ΝΠΣ Βόλος, στο καναβάτσο και τον Άρη

Mετά το εμφατικό διπλό στην Ν. Σμύρνη, ο ΝΠΣ Βόλος έριξε στο καναβάτσο και τον Άρη, κερδίζοντάς τον με 1-0 στο παρθενικό του εντός έδρας παιχνίδι στη Σούπερ Λιγκ.

Με τον πορτιέρε, Θανάση Γκαραβέλη σε σπουδαία μέρα, αλλά και όλη την τετράδα στην άμυνα τους να πιάνει ψηλά στάνταρ, ο Βόλος πήρε τη νίκη με την εκτέλεση πέναλτι του Γέντρισεκ στο 55’.

Το συγκρότημα του Χουάν Φεράντο εμφάνισε και πάλι όλα εκείνα τα στοιχεία που είχε δείξει στην πρεμιέρα. Ποδόσφαιρο κατοχής, ωραίους συνδυασμούς και γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και με το γκολ-πέναλτι του Ερικ Γέντρισεκ στο 54′, πήρε ένα τρίποντο «χρυσάφι», ξεκινώντας το πρωτάθλημα με «δύο στα δύο».

Από την άλλη η έμπνευση του Παντελίδη, να ξεκινήσει τον Μαντσίνι δεν έπιασε, με τον Έλληνα τεχνικό να παίζει με φορ τον Ντιγκινί στα τελευταία 25 λεπτά, ο οποίος είδε στο 82’ το πλασέ του να αποκρούεται από τον Γκαραβέλη και να χτυπάει και στο δοκάρι που ήταν το έκτο φέτος στα μέχρι τώρα επίσημα ματς των «κιτρινόμαυρων».

Πώς έπαιξαν

Ο Βόλος κατέβηκε με διάταξη 4-1-4-1 με τον Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια, τον Λύρατζη και τον Φεράρι στα άκρα, τους Διαμαντή και Δημόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τον Τσοκάνη κόφτη, τους Μυστακίδη (αριστερά) και Ζοάο (δεξιά) και τους Μουνίθ και Μπαλογιάννη στον άξονα, ενώ ο Γέντρισεκ έπαιξε στην κορυφή.
Ο Άρης κατέβηκε με 4-2-3-1 και τον Κουέστα κάτω από τα γκολπόστ, τους Σούντγκρεν και Κόρχουτ στα άκρα, Δεληζήση και Ρόουζ στο κέντρο της άμυνας, τους Ματίγια και Σάσα στα χαφ, τον Ντιγκινί αριστερά, τον Μαντσίνι δεξιά και τον Φετφατζίδη πίσω από τον Ιντέγε.

Το ματς

Με δύο μεγάλες επεμβάσεις, μία για κάθε πορτιέρε ξεκίνησε το ματς. Ο Γκαραβέλης βρέθηκε σε ετοιμότητα μετά από την κεφαλιά του Ντιγκινί σε εκτέλεση κόρνερ μόλις στο 2ο λεπτό, ενώ στο 4’ ήταν η σειρά του Μουνίθ ν’ απειλήσει με τον Κουέστα να κάνει εκπληκτική επέμβαση. Το ματς πήρε δαιμονιώδη ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο με τις δύο ομάδες να κάνουν συνεχείς επισκέψεις η μία στα καρέ της άλλης. Στο 12’ ο Ντιγκινί μπήκε από αριστερά και γύρισε στον Ιντέγε, αλλά ο Γκαραβέλης μάζεψε μπροστά από τον Νιγηριανό, ενώ στο 16’ ο Ζοάο υποχρέωσε τον Κουέστα σε μια ακόμα έξοχη επέμβαση για να μείνει τα 0-0.

Ο Άρης προσπαθούσε να χτυπήσει στον ανοικτό χώρο, σε αντίθεση με τον Βόλο που προσπαθούσε να πιέσει την άμυνα του Άρη ειδικά από τα αριστερά, με τον Φεράρι να δοκιμάζει πολλά γεμίσματα. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πάρα πολύ μετά το 30’ με μόνες φάσεις ως την ανάπαυλα, ένα σουτ του Σάσα που έδιωξε σε κόρνερ ο Δημόπουλος, ενώ από το κόρνερ ο Ρόουζ έπιασε κεφαλιά που εξουδετέρωσε ο Γκαραβέλης.

Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να μπουν δυνατά στην επανάληψη, όμως ο Βόλος ήταν αυτός που βρήκε την φάση για το γκολ. Σε μια άνοδο του Λύρατζη, ο δεξιός μπακ του Βόλου σούταρε, ο Σάσα έκανε χέρι και ο Κομίνης έδειξε την άσπρη βούλα στο 54’. Ο Γέντρισεκ ευστόχησε και στο 55’ ο Βόλος πήρε το προβάδισμα για το 1-0.

Δείτε ΕΔΩ το γκολ του Γέντρισεκ

Ο Σάββας Παντελίδης έβγαλε τον φανερά απροετοίμαστο Μαντσίνι για να βάλει τον Λάρσον στο 57′, ενώ λίγο μετά πέρασε και τον Μαρτίνες αντί του Ιντέγε, με τον Ντιγκινί να περνάει στην κορυφή της επίθεσης. Ο Σάσα με σουτ στο 64’, ο Μαρτίνες στο 69’ και ο Φετφατζίδης στο 73’ σταμάτησαν στον πολύ καλό Γκαραβέλη που με τις επεμβάσεις του έδινε ψυχολογία στην ομάδα του Χουάν Φεράντο για να πάρει ένα ακόμα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Το κλου της βραδιάς από τον εκπληκτικό Γκαραβέλη, έγινε στο 82’ όταν ο Γκάμα που μόλις είχε περάσει στο ματς γύρισε στον Ντιγκινί που έπιασε στην κίνηση το πλασέ, ο Γκαραβέλης βρήκε την μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι, για να σώσει την ισοφάριση. Αμέσως μετά ήταν ο Ζοάο που απείλησε, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Παρά την πίεση οι γηπεδούχοι άντεξαν και πήραν την 2η σερί νίκη στο πρωτάθλημα, την οποία πανηγύρισαν μαζί με το κοινό τους.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (4-1-4-1): Γκαραβέλης, Λύρατζης, Φεράρι, Διαμαντής, Δημόπουλος, Τσοκάνης, Μπαλογιάννης, Ζοάο, Μουνίθ (81’ Μάντζης), Μυστακίδης (63’ Ηλιόπουλος), Γέντρισεκ (71’ Μαξ Αουγκούστο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μελίσσας, Σαρμιέντο, Ατιάτ, Μήτογλου

Άρης (4-2-3-1):
 Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Ντιγκινί, Σάσα, Ματίγια, Σούντγκρεν, Μαντσίνι (57’ Λάρσον), Ιντέγε (65’ Μαρτίνες), Φετφατζίδης (80’ Γκάμα), Κόρχουτ

Στον πάγκο έμειναν οι: Έμαν, Σόουζα, Ντουάρτε, Κωνσταντινίδης

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις