Ξεμούδιασμα με φιλική ΝΙΚΗ επί του Μαγνησιακού

Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό ματς των κυανολεύκων με αντίπαλο τον Μαγνησιακό, που πραγματοποιήθηκε στο βοηθητικό γήπεδο του Πανθεσσαλικού. Οι κυανόλευκοι επιβλήθηκαν με σκορ 3-0, χάρη σε τέρματα του Ροχάνο (65’ πέναλτι), του Λίτσιου (72’) και του Μασκουνιάν (75’).

Το συγκρότημα του Ισαάκ Χοβέ είχε την ευκαιρία να «ξεμουδιάσει» μετά από μία σκληρή προετοιμασία δύο περίπου εβδομάδων, που πραγματοποιήθηκε στην Πορταριά. Αν και η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων ήταν εμφανής, ο Μαγνησιακός έδειξε στοιχεία μαχητικής και συμπαγούς ομάδας κι έβαλε δύσκολα στους παίκτες της Νίκης.

4-1-4-1 για τη Νίκη

Με σύστημα 4-1-4-1 αγωνίστηκε η Νίκη του Ισαάκ Χοβέ, έναν σχηματισμό τον οποίο αναμένεται να χρησιμοποιήσει αρκετά συχνά ο Ισπανός της βολιώτικης ομάδας. Κάτω από τα γκολπόστ τοποθετήθηκε ο Μάνος Αποστολίδης, το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Παγώνης και το αριστερό ο Κυριακίδης. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Βοσκόπουλος και Αλιατίδης, ενώ σε ρόλο αμυντικού χαφ τοποθετήθηκε ο Μπιτσάκος. Εσωτερικό δεξί χαφ ο Ιορδανίδης και αριστερό ο Ντομίνγκεθ, με τους Λούκας Γκαρσία και Άλεξ Κρουθ να καλύπτουν τις δύο πτέρυγες της επίθεσης, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Μοναδικός προωθημένος ο Αργεντινός επιθετικός, Ροχάνο.

Κατέβασε ρολά ο Βλαχόπουλος

Με την αναμενόμενη εικόνα κύλησε το πρώτο ημίχρονο του αγώνα, με τη Νίκη να επιτίθεται και να προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φτάσει στα αντίπαλα καρέ και τον Μαγνησιακό να αμύνεται στο μισό γήπεδο.

Οι παίκτες του Θανάση Βλαχόπουλου αν και είχαν ως πρώτο στόχο να κρατήσουν μακριά την μπάλα από την περιοχή τους, προσπάθησαν να βγουν στην κόντρα με σκοπό να αιφνιδιάσουν και γιατί όχι να ανοίξουν πρώτοι το σκορ. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στους φιλοξενούμενους όταν σε κόντρα επίθεση ο Γκέρτσος έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά, ο Καραγιώργος πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Αποστολίδη.

Οι κυανόλευκοι παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, δεν έφταναν εύκολα στην εστία του Βλαχόπουλου καθώς έλειπε η τελική, καλή πάσα. Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο αυξανόταν η πίεση των γηπεδούχων με την πρώτη καλή στιγμή να καταγράφεται στο 16’. Ο Γκαρσία εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ λίγα μέτρα από την μεγάλη περιοχή, ο Βλαχόπουλος απέκρουσε, με τον Κρουθ να παίρνει το ριμπάουντ αλλά από κοντινή απόσταση να μην μπορεί να νικήσει τον πορτιέρε του Μαγνησιακού που έδιωξε σε κόρνερ με τα πόδια. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Άλεξ Κρουθ δεν μπόρεσε με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ, με τον Βλαχόπουλο σε ετοιμότητα να εξουδετερώνει.

Το δοκάρι κράτησε το «μηδέν»

Στο 25’ η Νίκη έφτασε μία ανάσα από το να παραβιάσει την εστία του Μαγνησιακού όταν στην κεφαλιά του Ιορδανίδη, σε σέντρα του Παγώνη, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Ιορδανίδης ήταν ο πρωταγωνιστής και στη φάση του 30’ όταν το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο πρωταγωνιστής του αγώνα, ο Αντώνης Βλαχόπουλος είπε και πάλι «όχι» σε πλασέ του Γκαρσία, μετά από πάσα στην πλάτη της άμυνας από τον Ιορδανίδη. Στο 36’ ο πορτιέρε του Μαγνησιακού κράτησε το «μηδέν» με διπλή προσπάθεια και πάλι σε σουτ του Αργεντινού μέσου της Νίκης.

Νικήθηκε από τα έντεκα μέτρα ο Βλαχόπουλος

Στο δεύτερο 40λεπτο, όσος ήταν και χρόνος του κάθε ημιχρόνου, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, όμως οι περισσότερες ποιοτικές εναλλακτικές από τον πάγκο της Νίκης, έκαναν τη διαφορά. Στο 8ο λεπτό του δευτέρου μέρους ο Αντώνης Βλαχόπουλος, ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής, όταν σε διπλή ευκαιρία της Νίκης κράτησε ανέπαφη την εστία του.

O Παγώνης με “ψαλιδάκι” προσπαθεί να ανοίξει το σκορ

Συγκεκριμένα σε γυριστό σουτ του Παγώνη από το ύψος της μικρής περιοχής, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ, ενώ στη συνέχεια της φάσης και στο κόρνερ του Κρουθ, ο Μασκουνιάν έπιασε την κεφαλιά με τον Βλαχόπουλο να διώχνει με τα ακροδάχτυλα πέφτοντας στην αριστερή του γωνία. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας η Νίκη έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όμως ο Βλαχόπουλος που είχε κατεβάσει «ρολά», κράτησε και πάλι το μηδέν σε σουτ του Μασκουνιάν.

Ο Βλαχόπουλος πέφτει από τη σωστή πλευρά, όμως δεν καταφέρνει να αποκρούσει και το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ροχάνο

Ο πορτιέρε του Μαγνησιακού έδειχνε ανίκητος και χωρίς υπερβολή κρατούσε με νύχια και δόντια ανέπαφη την εστία του. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 65’ για να ανοίξει το σκορ στο φιλικό παιχνίδι, με τον Ροχάνο να ευστοχεί από τα έντεκα μέτρα, σε πέναλτι που κέρδισε ο υπό δοκιμήν, Φλώρος.

Με την κούραση να είναι εμφανής στους φιλοξενούμενους και τη Νίκη να έχει φρέσκες, ποιοτικές επιλογές, το σκορ δεν άργησε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Στο 72’ ο Μασκουνιάν σέντραρε, με τον Λίτσιο από κοντινή θέση να κάνει το 2-0, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μασκουνιάν διαμόρφωσε με κεφαλιά το τελικό 3-0

Νωρίς για συμπεράσματα

Το πρώτο φιλικό της Νίκης Βόλου δεν ενδείκνυται για ασφαλή συμπεράσματα, αναλογιζόμενοι πως το πρωί οι ποδοσφαιριστές έκαναν την τελευταία τους προπόνηση στην Πορταριά, όπου και ολοκλήρωσαν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Ο Μαγνησιακός έδειξε μία συμπαγής ομάδα κι έβαλε δύσκολα στους παίκτες της Νίκης. MVP του αγώνα ο διαστημικός Αντώνης Βλαχόπουλος που έπιανε και τ’ άπιαστα.

Προληπτικά εκτός ο Καμπαγέρο

Δεν χρησιμοποιήθηκε ο Καμπαγέρο, ο οποίος έχει έναν τραυματισμό που δεν εμπνέει ανησυχία, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ισαάκ Χοβέ μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης. Η μη χρησιμοποίησή του κυρίως ήταν για προληπτικούς λόγους

Η μη ύπαρξη γραμμών δυσκόλεψε παίκτες και διαιτητές

Ο αγωνιστικός χώρος αν και ήταν σε καλή κατάσταση δεν διέθετε γραμμές, γεγονός που δυσκόλεψε τους παίκτες των δύο ομάδων αλλά και τους διαιτητές.

Την Τρίτη επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες της Νίκης

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, θα επιστρέψουν στις προπονήσεις οι παίκτες της Νίκης, έχοντας την ευκαιρία να ξεκουραστούν για μία μέρα, μετά την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου (Ισαάκ Χοβέ): Αποστολίδης (65’ Παπαδόπουλος), Παγώνης, Βοσκόπουλος (70’ Φλώρος), Αλιατίδης (41’ Βοσνιάδης), Κυριακίδης, Μπιτσάκος (70’ Μπάμης), Ντομίνγκεθ (70’ Καρβούνης), Ιορδανίδης (41’ Τσιώλης), Κρουθ (57’ Λίτσιος), Γκαρσία (41’ Μασκουνιάν), Ροχάνο

Μαγνησιακός (Θ. Βλαχόπουλος): Αντ. Βλαχόπουλος, Γκέρτσος, Κρανιάς, Κατσαρός, Ευαγγέλου, Ίμπρα, Καραγιώργος, Θεοδωρόπουλος, Μαλεσάγκος, Κουζιώκας, Κολημήτρας. (Στο β’ μέρος έπαιξαν και οι Μπέιντο, Βασιλείου, Κέκιας, Κουλοχέρης, Λιβανός, Ταυλαρίδης, Τσιγαρίδας).

 

Διαιτητής: Κυριάκος Δημητριάδης

Α’ Βοηθός: Δημήτρης Γερμάνης

Β’ Βοηθός: Αναστάσιος Κούφιος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις