“Δανεικούς δεν παίρνει ΠΟΤΕ ο Αλ. Κούγιας! Η ΠΑΕ ΑΕΛ τους πήρε…”

Στις 21 Αυγούστου ο μεγαλομέτοχος της εταιρίας «Ανίκητο Άλογο», εταιρία της οποίας ανήκει η ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, πραγματοποιούσε μέσω της ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΑΕΛ (aelfc.gr) μια προσωπική δήλωση τονίζοντας πως ομάδα της οποίας είναι ιδιοκτήτης ποτέ δεν παίρνει δανεικούς, ιδίους δανεικούς που πληρώνουν τα συμβόλαια άλλοι…

Για να τα βάλουμε σε μια σειρά όμως όλα και για να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα. Αμρ Ουάρντα και Έργκους Κάτσε αλλάζουν επίπεδο αυτή τη στιγμή την ΑΕΛ καθώς αποτελούν αμφότεροι εξαιρετικές κινήσεις.

Το θέμα όμως είναι πως έρχονται στη Λάρισα. Κάτω από ποια συμφωνία. Του δανεισμού. Το επόμενο εύλογο ερώτημα είναι ποιος θα πληρώνει τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ συμβόλαια για τα δεδομένα της ΠΑΕ ΑΕΛ; Θα έρθουν οι ποδοσφαιριστές με μειωμένες απολαβές;

Προσωπικά και αγωνιστικά μιλώντας μου αρέσουν και οι δύο επιλογές. Πριν από ένα χρόνο όμως ο Αλέξης Κούγιας άλλα δήλωνε…

Το παρακάτω απόσπασμα αφορά τη περσινή προσωπική δήλωση του Αλέξη Κούγια:

«Εδώ και αρκετές ημέρες διάφορα sites και μέσα μαζικής ενημέρωσης δημοσιοποιούν την είδηση ότι δήθεν η ΑΕΛ θα πάρει δανεικούς παίκτες από τον Ολυμπιακό.

Αρχικά δημοσιοποιήθηκε ότι η ΑΕΛ θα πάρει δανεικούς τους Βέργο και Μανθάτη και τις τελευταίες τρείς ημέρες ότι δήθεν θα πάρει δανεικό τον Γιάννη Μασούρα.

Θέλω κατηγορηματικά να δηλώσω τα εξής:

Ουδέποτε από τότε που είμαι ιδιοκτήτης ιστορικών ομάδων (Ηρακλής συνιδιοκτήτης με Πέτρο Θεοδωρίδη, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναχαϊκή και τώρα ΑΕΛ) ζήτησα ή δέχθηκα να πάρω δανεικό οποιονδήποτε παίκτη.

Προκαλώ τον οιονδήποτε να ψάξει από την δεκαετία του ‘80 έως και σήμερα και να βρει έστω και έναν παίκτη δανεικό που πήρα και να με διαψεύσει.

Η φιλοσοφία μου ήταν ότι ποτέ καμία ομάδα μου δεν θα γίνει προπονητήριο καμιάς μεγάλης ΠΑΕ.

Ποτέ καμία ομάδα μου δεν έγινε παράρτημα καμίας μεγάλης ΠΑΕ, για αυτό ποτέ δεν είχα «φίλους – προστάτες» στο ποδόσφαιρο.

Η συμφωνία μου με τον Ολυμπιακό για την μεταγραφή του Γιάννη Μασούρα ήταν 1.000.000,00€ σαν χρηματική αποζημίωση και δύο παίκτες ελεύθερους από το πλούσιο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός δυστυχώς δεν τήρησε αυτή την συμφωνία και είναι έκθετος απέναντι μου.

Περίμενα ελεύθερους τους Βέργο και Μανθάτη, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ με διάφορες δικαιολογίες.

Η υπομονή μου στο τέλος εξαντλήθηκε και για αυτό προχώρησα στις μεταγραφές του Nunic και Kunic.

Όλα τα άλλα είναι λανθασμένη πληροφόρηση.

Χαίρομαι που η ΑΕΛ αποτελεί την φωτεινή εξαίρεση σε αυτό το όργιο δανεισμών, που ουσιαστικά μετατρέπει τις ΠΑΕ από ανεξάρτητες ομάδες σε παραρτήματα.

Ελπίζω ο νόμος Βασιλειάδη να βάλει τέλος σε αυτή την δυσφήμηση του ποδοσφαίρου.

Είναι άδικο εγώ να πληρώνω μόνος τους παίκτες μου και οι ανταγωνιστές μας να παίρνουν κορυφαίους παίκτες δανεικούς με συμβόλαια 300.000,00 και 400.000,00 ευρώ ετησίως, τα οποία πληρώνουν άλλοι.

Αυτή ήταν και θα είναι η φιλοσοφία μου στην ΑΕΛ».

Πατήστε κλικ εδώ για να το διαβάσετε και από τη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Ένα χρόνο μετά, η ΠΑΕ ΑΕΛ και όχι ο Αλέξης Κούγιας, ανακοίνωσε το δανεισμό τόσο του Ουάρντα όσο και του Κάτσε. Για να είμαστε ακριβείς τον Ουάρντα αρχικά δεν ανακοίνωσε… καν τη μορφή με την οποία έρχεται στη Λάρισα, την οποία και αποκάλυψε αρχικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μετά από 48 ώρες και η ΠΑΕ ΑΕΛ στην ανακοίνωση του Έργκους Κάτσε.

Σε μια ανακοίνωση όπου αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Και οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν ζητηθεί ως δανεικοί από όλες σχεδόν τις ελληνικές ομάδες οι οποίες είχαν πρόβλημα στις θέσεις που αγωνίζονται οι δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές, αλλά η δική τους επιλογή και η επιλογή των κυρίων Ιβάν και Γιώργου Σαββίδη ήταν να έλθουν στην ΑΕΛ.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ τους εύχεται με την βοήθεια των οπαδών μας και των χορηγών μας, η παραμονή τους στην ΑΕΛ να μην είναι μόνο για ένα χρόνο αλλά για περισσότερα χρόνια, ώστε να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας μας σε τέτοιο σημείο, ώστε να διεκδικούμε τίτλους στην Ελλάδα και διακρίσεις στην Ευρώπη».

Και φυσικά όλη η Ελλάδα είναι σε αναμονή της απάντησης του εξής ερωτήματος: Τελικά ο Αλέξης Κούγιας παίρνει δανεικούς ή όχι;

Πηγή: arenalarissa.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις