Με 110 συμμετοχές η 39η Ανάβαση Πορταριάς

Με 110 πολύ αξιόλογες συμμετοχές θα διεξαχθεί η 39η Ανάβαση Πορταριάς “Δημήτρης Γαρουφαλιάς” το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Σεπτεμβρίου. Ο αγώνας είναι ο 5ος γύρος του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2019 με διοργανωτή τη ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΒΟΛΟΥ και επικεντρώνει το ενδιαφέρον όλων μιας και η Ανάβαση Πορταριάς είναι μια από τις πολύ τεχνικές αναβάσεις με πλούσιο θέαμα και έντονους συναγωνισμούς.
Οι Ομάδες Ν και Α δίνουν δυναμικό παρόν με 48 αυτοκίνητα συνολικά και υποσχέσεις για έντονες μάχες με τα χρονόμετρα, ενώ οι Ομάδες Ε και Formula Saloon είναι οι πολυπληθέστερες με 54 συμμετέχοντες και όπως πάντα θα ξεχωρίσουν με τα εντυπωσιακά τους περάσματα σε ήχο και θέαμα. Φυσικά υπάρχουν και τα αυτοκίνητα ΟΛΩΝ που δεν είναι άλλα από τα DRIFT, 8 στον αριθμό τα οποία θα ανέβουν κυριολεκτικά με το πλάι! ολόκληρη τη διαδρομή. Στην κατηγορία των Ιστορικών δήλωσαν συμμετοχή 8 αγωνιζόμενοι, διεκδικώντας όλοι μια θέση στο βάθρο.
Οι αθλητές της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου δίνουν για μια ακόμη φορά βροντερό παρών δηλώνοντας συμμετοχή δεκαπέντε (15) οδηγοί.
Να σημειωθεί, πως για ακόμη μια χρονιά οι Τοπικοί Φορείς στηρίζουν την διοργάνωση του αγώνα, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Βόλου και του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.
Ο Αγώνας ξεκινά ουσιαστικά την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου όπου θα πραγματοποιηθεί Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος των αυτοκινήτων για όλα τα Τοπικά πληρώματα που θα συμμετέχουν στην Ανάβαση αλλά και σε όσα πληρώματα από άλλες περιοχές βρίσκονται στην περιοχή και το επιθυμούν, από τις 16:00 έως τις 20:00 στις εγκαταστάσεις του χορηγού του αγώνα Ι. ΚΤΕΟ ΒΟΛΟΥ στο 4ο χλμ. Βόλου – Λάρισας.
Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου το πρωί από τις 08:00 – 11:00 στον προαύλιο χώρο του Ξενοδοχείου Xenia Palace στην Πορταριά, θα διεξαχθεί Διοικητικός και Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος των αυτοκινήτων. Εν συνεχεία η διαδικασία των επίσημων χρονομετρημένων δοκιμών η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12:00. Εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 8/9 στις 10.00. Και τις δύο ημέρες ο δρόμος για το κοινό θα κλείσει μια ώρα πριν την ώρα εκκίνησης από την διασταύρωση Άλλης Μεριάς και τη διασταύρωση Αηδονοφωλιές. Εναλλακτικές διαδρομές, μέσω Αηδονοφωλιές – Κουκουράβα – Μακρινίτσα – Πορταριά, καθώς επίσης και μέσω Αγριάς – Δράκειας – Χάνια.
Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με την τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές την Κυριακή 8/9 στις 15:00 στην Πλατεία της Πορταριάς.
Την Γραμματεία του αγώνα θα φιλοξενεί το Ξενοδοχείο Portaria.
Μέγας Χορηγός του αγώνα η εταιρεία Fitto, επίσημος διανομέας της γερμανικής εταιρείας PÄX Food AG για αφυδατωμένα φρούτα και λαχανικά. Χορηγοί το Ι.ΚΤΕΟ ΒΟΛΟΥ, το PORTARIA HOTEL & SPA, η HONDA ΜΑΤΣΙΚΑ, η εταιρεία με προϊόντα ζύμης ΣΤΑΜΟΣ Α.Ε Υποστηρικτές του αγώνα οι Food Service Καρακατσάνης, Ελαστικά Αντωνοβαρδάκης, Γερανομεταφορές Κεφαλάς, Συνεταιρισμός Ζαγοράς ¨Ζαγορίν¨, Ιαπωνική Ανταλλακτικά Αυτ/των, Giusto Cafe, Πυρασφάλεια Center, Οικοδομικά Αφοί Πασχαλόπουλου, Αναψυκτικά ΕΨΑ, Εστιατόριο ΚΡΙΤΣΑ στην Πορταριά, Κλινική ΕΛΠΙΣ, ΣΤΑΜΟΣ Ανταλλακτικά αυτοκινήτων, R The Original Fast Food, ΑΓΓΛΟΠΟΥΛΟΣ Racing.
Χορηγοί Επικοινωνίας, Εφημερίδες “Θεσσαλία”, Ταχυδρόμος, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, Αstra TV, motori.gr, time2rally.gr, goalpost.gr, Αutomotopatras.gr, Rallycar.gr, Kανάλι 1 90,4fm, Attica TV, e-volos.gr, Ράδιο Marconi, voliotaki.blogspot.com, 4TROXOI, 321GO.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα Γραφεία της Λ.Α.ΒΟΛΟΥ Θησέως 27 τηλ & fax: (24210) 55339, όπως επίσης στον κ. Αντ. Σταφυλοπάτη 6945 853310 και τον κ. Γ. Μπέτα 6983 601734, καθώς και για όλα τα τελευταία νέα της Ανάβασης μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της λέσχης και από τα social media, στις σελίδες
http://www.lavolos.gr, Facebook: http://www.facebook.com/AnavasiPortarias

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις