Στύλας: “Πάμε για δύο ενδεκαδάτους”

Στον «Βόλος 98.6 FM» και στην εκπομπή “Clasico” φιλοξενήθηκε ο τεχνικός διευθυντής της Νίκης Βόλου, κ. Ρήγας Στύλας, σχολιάζοντας τα όσα έγιναν και αναφέρθηκαν στην κλήρωση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ρήγα Στύλα:

Για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο πως στο Δ.Σ. της Football League αποφασίστηκε να αγωνίζονται υποχρεωτικά επτά Έλληνες στην ενδεκάδα: «Επειδή πρόκειται για ένα θέμα που μας ενδιαφέρει πολύ ρώτησα τον άνθρωπο και συγκεκριμένα μία κυρία που ασχολείται με την προκήρυξη και μου απάντησε πως είναι έξι οι Έλληνες που θα αγωνίζονται και μέχρι τρεις μη κοινοτικοί. Αυτό το διαβεβαίωσε και ο πρόεδρος της διοργανώτριας. Προσωπικά ρώτησα πάνω από τρεις φορές για να είμαστε σίγουροι».

Για την πληροφορία ότι γίνεται προσπάθεια να ανέβουν τέσσερις ομάδες και όχι δύο από τη Football League στη Super League 2: «Δεν έχω ακούσει και δεν έχω μάθει κάτι σχετικά μ’ αυτό. Στην κλήρωση δεν άκουσα κάτι τέτοιο»

Για την έδρα που δήλωσε η Νίκη: «Αρχικά βάλαμε ως πρώτη έδρα το Πανθεσσαλικό και δεύτερη τη Νεάπολη. Όμως για διαδικαστικούς λόγους καθώς δεν θα γινόταν να πάρουμε κλειδάριθμο, τελικά αλλάξαμε τη δήλωση και βάλαμε ως πρώτη έδρα τη Νεάπολη και δεύτερη το Πανθεσσαλικό».

Για τον πρώτο αγώνα που έβγαλε η κλήρωση με αντίπαλο τον Θεσπρωτό και γενικότερα το πρόγραμμα της ομάδας: «Εμείς ως διοίκηση και ομάδα έχουμε το κεφάλι κάτω και κρατάμε την μπάλα χαμηλά. Θα πάμε να διεκδικήσουμε το ίδιο από κάθε αγώνα. Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε επιλογές. Κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός και θα τον αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα, άσχετα αν η εκάστοτε ομάδα θεωρείται δυνατή ή λιγότερο δυνατή».

Για το ότι θα πρέπει να ταξιδέψουν σε Ιεράπετρα και Ρόδο στις πρώτες αγωνιστικές και με μία πρώτη ματιά το πρόγραμμα φαίνεται δυσκολότερο μέχρι την 8η αγωνιστική: «Είναι θετικό ότι έχουμε τα ταξίδια τώρα που είναι καλός ο καιρός. Δεύτερον, όπως είπα και πριν, κάθε ματς το βλέπουμε ξεχωριστά. Θα πάμε να καταθέτουμε και την ψυχή μας σε όλα τα γήπεδα για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ένας αντίπαλος είναι εύκολος ή δύσκολος. Είμαστε σε μία κατηγορία που είναι άγνωστη για όλους. Είναι, επίσης, μία κατηγορία, που κατά 80% έχει καλά γήπεδα. Καμία σχέση με την περσινή που δεν μπορούσες να παίξεις καλό ποδόσφαιρο λόγω των κακών αγωνιστικών χώρων. Λόγω και των ονομάτων που υπάρχουν στην κατηγορία, θεωρώ πως θα έχουν μεριμνήσει για να έχουν καλά γήπεδα. Θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στη φετινή Φούτμπολ Λιγκ».

Για το αν η πληροφορία που υπάρχει ότι μπορεί να ανέβουν τέσσερις αντί για δύο ομάδες, μπορεί να αλλάξει τον σχεδιασμό της Νίκης, ρισκάροντας να ανεβάσει τον πήχη του μπάτζετ: «Όταν έχεις κάνει ένα πρότζεκτ προσπαθείς το τηρείς ως το τέλος. Η Νίκη τα τελευταία χρόνια κάνει πρωταθλητισμό και το ίδιο θα κάνει και φέτος. Θα ήταν ανοησία να πω κάτι άλλο. Είναι στη φύση της. Όλες οι ιστορικές ομάδες είναι υποχρεωμένες να κάνουν πρωταθλητισμό, καθώς το βάρος της φανέλας τους είναι μεγάλο. Ο πρωταθλητισμός γι’ αυτές είναι μονόδρομος. Εμείς συγκροτήσαμε ένα μπάτζετ και αυτό θα τηρήσουμε».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις που πρέπει να περιμένει ο κόσμος, συνυπολογίζοντας την αποχώρηση Παπαδήμα: «Η Νίκη έχει ένα φιλικό την Κυριακή με τον Θησέα. Θα παρθούν κάποιες αποφάσεις γιατί θα δοκιμαστούν κάποια παιδιά σε αυτό το παιχνίδι. Ο Παπαδήμας είναι ένα εξαιρετικό παιδί, αλλά είχε κάποια οικογενειακά προβλήματα. Δεν μπορούσαμε να τον πιέσουμε για να μείνει όταν έχει να κάνει με την οικογένειά του. Θα κοιτάξουμε να καλύψουμε κάποιες θέσεις που θεωρούμε πως χρειάζονται επιπλέον ποδοσφαιριστές. Κινούμαστε για δύο-τρεις προσθήκες. Έχουμε τον χρόνο γιατί μας δόθηκε η δυνατότητα μεταγραφών ως τις 27 Σεπτεμβρίου. Πάντως θα στείλουμε έγγραφο στην ΕΠΟ για αναβολή του αγώνα Κυπέλλου στις 15 Σεπτεμβρίου. Είναι σίγουρο πως θα κάνουμε δύο με τρεις προσθήκες ακόμη. Οι κινήσεις αυτές θα γίνουν μετά το φιλικό της Κυριακής με τον Θησέα. Είμαστε σε διαπραγμάτευση με δύο παίκτες και θα έχουμε απαντήσεις τη Δευτέρα. Κάποια πράγματα θα εξαρτηθούν από το φιλικό της Κυριακής».

Για το αν οι παίκτες που πρόκειται να έρθουν είναι ποδοσφαιριστές για να συμπληρώσουν το ρόστερ ή είναι ποδοσφαιριστές που υπολογίζονται για το βασικό σχήμα και άρα με υψηλό μπάτζετ: «Οι παίκτες αυτή θεωρούνται υψηλού μπάτζετ».

Για το αν ζήτησε η Νίκη, αναβολή του πρωταθλήματος: «Δεν ζητήσαμε αναβολή της ημερομηνίας έναρξης του πρωταθλήματος»

Για τα τηλεοπτικά: «Η πληροφόρηση που έχουμε αναφέρει πως είναι προγραμματισμένα από πέρυσι καθώς υπήρχε συμβόλαιο από την περσινή περίοδο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις