Φιλικό …μάθημα στην Αγιά

Φιλικό για να γράψουν αγωνιστικά λεπτά οι ποδοσφαιριστές που είχαν μικρή συμμετοχή στα προηγούμενα ματς προετοιμασίας, ήταν αυτό στην Αγιά με αντίπαλο τον Δωτιέα για τη Νίκη. Ο Λεωνίδας Μπίλης χρησιμοποίησε κατά κύριο λόγο τους παίκτες που στο ματς της Φαρκαδόνας εισήλθαν μετά το 70′, ενώ στο 2ο ημίχρονο χρόνο συμμετοχής πήραν και οι πιο νεαροί ποδοσφαιριστές που στο κυανόλευκο στρατόπεδο ευελπιστούν πως θα αποτελέσουν τη Νίκη της επόμενης πενταετίας.

Να σημειώσουμε πως σε όλο το ματς την εστία της βολιώτικης ομάδας υπερασπίστηκε ένα παιδί που προέρχεται από τις ακαδημίες της, ο Νίκος Γρηγοριάδης. Νικητής της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Δωτιέας με σκορ 2-0, χάρη σε ένα τέρμα που σημειώθηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και ένα στην αρχή του δευτέρου.

Το φιλμ του αγώνα

Τα λάθη πληρώνονται…

Η Νίκη στάθηκε ισότιμα στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να είχε πάει στα αποδυτήρια κρατώντας το «μηδέν» στην άμυνα, αν στο 45ο λεπτό ο Γρηγοριάδης με τον Βέργο είχαν καλύτερη συνεννόηση και δεν έδιναν την ευκαιρία στον Τσατσαλίδη που καιροφυλακτούσε να κλέψει την μπάλα, γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν το ματς και ήταν πιο απειλητικοί, χωρίς όμως να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στην αμυντική διάταξη της Νίκης.

Στο 5ο λεπτό ο Δωτιέας έφτασε μία ανάσα από το 1-0 όταν σε ένα γέμισμα από το κέντρο του γηπέδου, οι αμυντικοί της Νίκης δεν κατάφεραν να διώξουν, με την μπάλα να φτάνει στον Τσατσαλίδη, το σουτ του οποίου πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Γρηγοριάδη. Η Νίκη ισορρόπησε το παιχνίδι, κράτησε μπάλα και στο 15′ απάντησε στην ευκαιρία των γηπεδούχων με σουτ του Μπαλαράμπε που πέρασε άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Δωτιέα να απειλήσει με σουτ του Καρβούνη με την ίδια κατάληξη. Στο 26′ οι κυανόλευκοι έχασαν ίσως την καλύτερή τους ευκαιρία με τον Αποστολίδη να σπάει προς το σημείο του πέναλτι και τον Κόλα να σουτάρει με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Παϊτέρη.

Ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0, ήρθε μία ασυνεννοησία στην άμυνα της Νίκης που έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να προηγηθούν. Ο Γρηγοριάδης εκτέλεσε πλασαριστά το ελεύθερο προς τον Βέργο, αυτός επιχείρησε να δώσει την μπάλα και πάλι πίσω στον πορτιέρο της Νίκης, ο Τσατσαλίδης όμως διάβασε την φάση, έκλεψε την μπάλα και εύκολα έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Πέναλτι από τα …αποδυτήρια

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο. Στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη των γηπεδούχων στα καρέ της βολιώτικης ομάδας, κέρδισαν πέναλτι. Συγκεκριμένα στο 48′ ο μόνιμος κίνδυνος για την εστία της Νίκης, Τσατσαλίδης, πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Γρηγοριάδη, ανατράπηκε, με την κ. Τσιοφλίκη να δείχνει την άσπρη βούλα. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Μπαλογιάννης διαμορφώνοντας το 2-0.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, λόγω και των πολλών αλλαγών που πραγματοποίησαν οι δύο προπονητές με αποτέλεσμα το σκορ να παραμείνει ως είχε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Η Νίκη είχε την ευκαιρία να μειώσει όταν στο 71′ ο Ευθυμίου με όμορφη ενέργεια απέφυγε δύο αντιπάλους του και από πλάγια θέση σούταρε, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων της εστίας των γηπεδούχων.

Η Νίκη πλέον επικεντρώνεται στο φιλικό με τον Αχιλλέα Νεοκαισσάρειας, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στο Στάδιο Αλμυρού, το οποίο θα αποτελέσει και πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, μία εβδομάδα αργότερα.

Δωτιέας Αγιάς: Παϊτέρης (76’ Κυρανούδης), Παππάς, Κουρλός, Κόκκας (90’ Σελίμης), Καρβούνης, Τσακάλι (76’ Παραφέστας), Γούτος (57’ Ραμάι), Μπαλογιάννης, Ντάκουλας, Τσιρογιάννης (57’ Παϊτέρης), Τσατσαλίδης (76’ Καφούσιας)

Νίκη Βόλου: Γρηγοριάδης, Λάμπρου, Κανταρτζής Ευθυμίου, Καρατάσιος, Λάμπρου (60′ Αναστασίου), Βέργος (60′ Αντζούρης), Κεμάλι, Γκίκας (60′ Βουρδάκης), Κόλα, Αποστολίδης (46′ Κολημήτρας), Μπαλαράμπε (46′ Αραπίτσας).

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις