ΝΙΚΗσε με τους “βασικούς” τον μαχητικό Θησέα (photos & video)

Τη δεύτερή της νίκη σε ισάριθμα φιλικά παιχνίδια πέτυχε η Νίκη Βόλου, αντιμετωπίζοντας τον Θησέα, στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού. Οι Ισαάκ Χοβέ και Λάκης Μπακάλης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρόσωπα και σχήματα ώστε οι ομάδες τους να παρουσιαστούν πανέτοιμες στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους.

Ο Ισπανός τεχνικός χρησιμοποίησε δύο εντελώς διαφορετικά σχήματα σε κάθε ημίχρονο. Στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο προτίμησε να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο τους ποδοσφαιριστές που θεωρητικά διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα αλλά και στο ρόστερ της ομάδας. Συγκεκριμένα, πλην των Βοσκόπουλου, Αλιατίδη και Ροχάνο οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές θεωρητικά παλεύουν είτε για μία θέση στο βασικό σχήμα, είτε για μία στο κυανόλευκο ρόστερ. Στην επανάληψη ο Ισαάκ Χοβέ παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο όλα τα όπλα του, πλην των Καμπαγέρο και Βοσνιάδη που παρέμειναν εκτός για προληπτικούς λόγους, ανατρέποντας την μέτρια εικόνα του πρώτου μέρους. Οι κυανόλευκοι με το βασικό τους σχήμα δεν άφησαν περιθώρια στον αντίπαλο, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και μετέτρεψαν την υπεροχή τους σε νίκη, όταν στο 81’ αρχικά με τον Μασκουνιάν και στο 85’ κατά δεύτερον με τον Ροχάνο, πέτυχαν δύο τέρματα, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου.

Ο Λάκης Μπακάλης έχοντας δουλέψει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με τους παίκτες του, έδωσε περισσότερο χρόνο στους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται πιο κοντά στην βασική ενδεκάδα ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη χημεία μεταξύ τους. Ο Βολιώτης τεχνικός έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας του, καθώς στο πρώτο μέρος, κατάφερε, όχι απλά να κρατήσει μακριά από την περιοχή της τους αντιπάλους ποδοσφαιριστές, αλλά ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και του ρυθμού του αγώνα. Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να έχουν μετουσιώσει σε γκολ την καλή τους εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο είτε με τον Βλάχο στο 12’, είτε με τον Χατζησταμάτη στο 33’.

Πώς έπαιξαν οι δύο ομάδες

Με πολλές αλλαγές ο Ισαάκ Χοβέ

Με πολλές αλλαγές σε σχέση με το θεωρητικά «βασικό» σχήμα παρέταξε την ομάδα του ο Ισαάκ Χοβέ. Ανάμεσα στους ένδεκα και τρεις υπό δοκιμήν ποδοσφαιριστές: ο Φλώρος, ο Μπάμης και ο Χατζής.

Την εστία υπερασπίστηκε ο Κώστας Παπαδόπουλος. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Φλώρος ενώ το αριστερό ο Μπιτσάκος. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο  αποτέλεσαν οι Βοσκόπουλος και Αλιατίδης ενώ σε ρόλο καθαρού  αμυντικού χαφ ο  υπό δοκιμήν Μπάμης. Εσωτερικοί μέσοι οι Χατζής αριστερά και ο Ιορδανίδης δεξιά. Τα δύο άκρα της επίθεσης κάλυψαν οι Καρβούνης δεξιά και Λίτσιος αριστερά ενώ ως μοναδικός προωθημένος χρησιμοποιήθηκε ο Αντόνιο Ροχάνο.

Με ενισχυμένη άμυνα ο Θησέας

Με ενισχυμένη άμυνα και τρία στόπερ παρατάχθηκε ο Θησέας του Λάκη Μπακάλη. Τα γκολπόστ υπερασπίστηκε ο Κεφαλάς, με τους Κυρίτση και Ιακωβίδη να καλύπτουν τα δύο άκρα της άμυνας. Μπόρας, Διαμαντόπουλος και Γιαουπλάρι τοποθετήθηκαν στο κέντρο της άμυνας, με τους Χατζησταμάτη και Γαλανόπουλο σε ρόλο ανασταλτικών μέσων. Ο Πέτσης κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, ο Οικονόμου την αριστερή ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Βλάχος.

Ο Θησέας τις εντυπώσεις στο πρώτο μέρος

Με τον Ισαάκ Χοβέ να προτιμά να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο τις θεωρητικά «ρεζέρβες» αλλά και μία τριάδα ποδοσφαιριστών που βρίσκονται κατά τη διαδικασία της δοκιμής, ο Θησέας εμφανίστηκε πιο ομάδα και όχι μόνο δεν κινδύνευσε αμυντικά αλλά δημιούργησε και τις ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Στην πρώτη (12’) η κεφαλιά του Βλάχου πέρασε άουτ   ενώ στο 33’ ο Κώστας Παπαδόπουλος είπε «όχι» στον Χατζησταμάτη σε τετ α τετ, μετά από σέντρα του Κυρίτση και «τσαφ» του Λίτσιου. Η ποιότητα του Ροχάνο και του Ιορδανίδη στην επίθεση και στη μεσαία γραμμή, δεν ήταν αρκετή για τη Νίκη για να γίνει απειλητική προς την εστία του Κεφαλά, έχοντας μόλις μία τελική σε σουτ του Ιορδανίδη στο 25’, το οποίο εξουδετέρωσε εύκολα ο πορτιέρε του Θησέα.

Οι “βασικοί” άλλαξαν την εικόνα στην επανάληψη

Με την είσοδο παικτών που θεωρούνται «ενδεκαδάτοι» η Νίκη όχι μόνο άλλαξε προς το καλύτερο την αγωνιστική της εικόνα αλλά έφερε τη δράση αποκλειστικά στα καρέ των φιλοξενούμενων. Ο Αποστολίδης αντικατέστησε τον Παπαδόπουλο, ο Σάββας Κυριακίδης πήρε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Παγώνης στο δεξί.  Κεντρικό αμυντικό δίδυμο παρέμειναν οι Βοσκόπουλος και Αλιατίδης με τον Μπιτσάκο να μετακομίζει στο «6». Μπροστά του και δεξιά ο Λούκας Γκαρσία ενώ αριστερά ο Ντομίνγκεθ. Την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης κάλυψε ο Κρουθ, την δεξιά ο Μασκουνιάν και στην κορυφή της επίθεσης συνέχισε ο Ροχάνο.

Από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης το γήπεδο έγειρε προς την περιοχή του Θησέα. Μόλις, στο 47’ ο Μασκουνιάν έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν στο γύρισμα του Γκαρσία αστόχησε από πλάγια θέση στην μικρή περιοχή. Στο 64’ το σουτ του Γκαρσία έφτασε αδύναμα στα χέρια του Βαν Ντε Γουίχε, αφού πρώτα κόντραρε σε αντίπαλα πόδια. Πέντε λεπτά αργότερα η Νίκη απείλησε από στημένο με τον Κρουθ να εκτελεί απ’ ευθείας το φάουλ έξω από την περιοχή και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Μετά το 70’ η κούραση στην ομάδα του Λάκη Μπακάλη άρχισε να γίνεται εμφανής ενώ αντίθετα η φρεσκάδα των κυανόλευκων μεταφράστηκε σε μεγαλύτερη πίεση προς τα καρέ των αντιπάλων. Στο 72’ ο Ροχάνο δεν βρήκε στόχο με το κεφάλι σε σέντρα του Κυριακίδη, ενώ την ίδια τύχη είχε και πάλι η κεφαλιά του Αργεντινού στο κόρνερ του Κρουθ, τρία λεπτά αργότερα. Η είσοδος του Τσιώλη στο 75’ έκανε ακόμα πιο επιθετική τη Νίκη Βόλου, με τον νεαρό μέσο να δίνει ακόμη περισσότερη ποιότητα στη μεσαία γραμμή των κυανολεύκων.

Η πίεση της Νίκης απέδωσε καρπούς στο 81’ με σκόρερ τον Μασκουνιάν. Ο Κυριακίδης σέντραρε από τα αριστερά με τον Ισπανό να σουτάρει από κοντά, γράφοντας το 1-0. Οι κυανόλευκοι διαμόρφωσαν το τελικό σκορ στο 85’ μετά από όμορφο συνδυασμό του Κρουθ με τον Λούκας Γκαρσία, με τον πρώτο να βγάζει πάσα «πάρε – βάλε» στον Ροχάνο, ο οποίος αφού πρώτα προσποιήθηκε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θησέα.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

Ντεμπούτο Κώστα Κυριακίδη

Στο 87’ ένα νέο μεταγραφικό απόκτημα της Νίκης Βόλου έκανε την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο. Πρόκειται για τον Κώστα Κυριακίδη, ο οποίος αγωνίζονταν στον Αλμωπό Αριδαίας και μπορεί να καλύψει τόσο τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα όσο και αυτή του κεντρικού αμυντικού.

Εκτός για προληπτικούς λόγους Καμπαγέρο και Βοσνιάδης

Στο φιλικό παιχνίδι δεν χρησιμοποιήθηκαν οι Καμπαγέρο και Βοσνιάδης καθώς βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας από τραυματισμούς που αντιμετώπισαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

 

Οι συνθέσεις

Νίκη Βόλου: Παπαδόπουλος (46’ Αποστολίδης), Φλώρος(46’ Παγώνης), Μπιτσάκος (76’ Τσιώλης), Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Μπάμης (46’ Σ. Κυριακίδης), Χατζής (46’ Ντομίνγκεθ), Ιορδανίδης(46’ Γκαρσία) , Καρβούνης (46’ Μασκουνιάν), Λίτσιος (46’ Κρουθ), Ροχάνο (87’ Κ. Κυριακίδης)

Θησέας: Κεφαλάς (46’ Βαν Ντε Γουίχε), Κυρίτσης (69’ Ζαχαράκης), Διαμαντόπουλος (46’ Ερ. Βαν Ντε Γουίχε), Μπόρας (83’ Ζάχος), Γιαουπλάρι, Ιακωβίδης, Χατζησταμάτης, Γαλανόπουλος, Πέτσης(69’ Νιαώτης), Οικονόμου, Βλάχος (46’ Σιώμος)

Διαιτητής: Καλαντζής

Βοηθοί: Σφυρής, Μπαρτσάλης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις