Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Β’ ΕΠΣΘ

Στη Β’ τοπική κατηγορία της ΕΠΣΘ δεν δήλωσε συμμετοχή ο Παγασητικός και έτσι απέμειναν 12 ομάδες. Εδώ θα παίξουν όλες στην β’ φάση, «κουβαλώντας» τους βαθμούς των 22 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου. Στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν οι έξι πρώτοι. Θα γίνουν πέντε αγωνιστικές σε έναν γύρο, με τις τρεις πρώτες ομάδες να δίνουν τρία παιχνίδια στο «σπίτι» τους και δύο εκτός, ενώ εκείνες που θα βρεθούν στις θέσεις 4-6, θα επιδιώξουν να κάνουν τη βαθμολογική ανατροπή παίζοντας δύο φορές ως γηπεδούχοι και τρεις ως φιλοξενούμενοι.
Το ίδιο ακριβώς σύστημα θα έχουν και τα πλέι άουτ, στα οποία θα εμπλακούν οι έξι τελευταίες ομάδες. Ένα παραπάνω ματς ως γηπεδούχοι θα δώσουν η 7η, 8η και 9η της κανονικής περιόδου, ενώ η 10η, 11η και 12η θα παίξουν ένα παραπάνω εκτός έδρας.
Από την Β’ στην Α’ ανεβαίνουν τρεις ομάδες, ενώ στη Γ’ τοπική πέφτουν δύο που μπορεί να αυξηθούν αν υποβιβαστούν σύλλογοι της ΕΠΣΘ από την Γ’ Εθνική. Η πρεμιέρα της Β’ ΕΠΣΘ ορίστηκε για τις 5-6 Οκτωβρίου, ενώ στις 28-29 Απριλίου πέφτει η αυλαία της κανονικής περιόδου. Τα πλέι οφ και πλέι άουτ αρχίζουν στις 4-5 Απριλίου και τελειώνουν στις 9-10 Μαΐου.

Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις