Κουτσιανικούλης στο SDNA: «Είχα πρόταση από την πρωταθλήτρια στο Μεξικό»

Ο 31χρονος μεσοεποθετικός έριξε άγκυρα στον Παγασητικό για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου και μίλησε αποκλειστικά στο SDNA για τη νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του ρίχνοντας συγχρόνως και μια ρετρό – αποκάλυψη!

Tο καλοκαίρι του 2009 αποτέλεσε «talk of the town» στην κοινωνία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για τα…πόδια του «σφάχτηκαν» οι μεγάλες ομάδες της χώρας, με τον ΠΑΟΚ να έρχεται εν τέλει σε συμφωνία με τον Εργοτέλη και να τον φέρνει στην Θεσσαλονίκη.

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης πήγε στην Τούμπα με την «χρυσόσκονη» της συμμετοχής με την Εθνική ομάδα Νέων στον τελικό του Euro 2007 και τον χαρακτηρισμό «Μέσι των φτωχών» που τον ακολουθούσε τα χρόνια που βρισκόταν στα ποδοσφαιρικά…ντουζένια του.

Η εξέλιξη της θητείας του στον ΠΑΟΚ, δεν ήταν αυτή που ήθελε και περίμενε με αποτέλεσμα να μην μακροημερεύσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Το καλοκαίρι του 2011 επέστρεψε στον Εργοτέλη και ακολούθησαν οι συνεργασίες με ΟΦΗ και ΑΕΛ.

Εσχάτως κι αφού μετά το τέλος της περασμένης σεζόν έμεινε ελεύθερος από τον ΟΦΗ, έστριψε το τιμόνι προς Βόλο μεριά για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου.

-Πώς νιώθεις για τη νέα σελίδα που άνοιξες στην καριέρα σου;

«Ήρθα σε μια ιστορική ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους. Η αλήθεια είναι πως δεν το σκέφτηκα ιδιαίτερα. Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε ενδιαφέρον για την μεταξύ μας συνεργασία συμφωνήσαμε πολύ γρήγορα και υπέγραψα».

– Ποιοι είναι οι στόχοι σου με τον Ολυμπιακό Βόλου;

«Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να ανέβει στη δεύτερη κατηγορία (Super League 2). Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Η ομάδα κρατάει χαμηλούς τόνους, έχοντας ωστόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της».

– Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από το (νέο) περιβάλλον που συνάντησες στο Βόλο;

«Έχω προλάβει να κάνω μόλις μία προπόνηση. Είδα την ομάδα στο φιλικό παιχνίδι με τον Άρη. Διαθέτει πολύ καλό υλικό και μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα της Football League».

– Πόσο δύσκολο ήταν στα 31 σου χρόνια να πάρεις την απόφαση να συνεχίσεις την καριέρα σου σε ομάδα τρίτης κατηγορίας;

«Αν το δεις καθαρά από αγωνιστικής πλευράς δεν ήταν καθόλου δύσκολο. Ήρθα σε μια ομάδα με οργάνωση και πρωταγωνιστικούς στόχους. Δεν είναι τίποτα τρομακτικό στο μυαλό.

Σίγουρα πάντως είναι μια μεγάλη αλλαγή στην καριέρα μου. Στο παρελθόν όταν έπαιξα σε ομάδες (ΟΦΗ, ΑΕΛ) που συμμετείχαν σε μικρότερες κατηγορίες καταφέραμε να ανέβουμε στη Super League.

Ελπίζω κάτι ανάλογο να συμβεί και με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο σύλλογος έχει…βαριά φανέλα, ιστορία και πολύ κόσμο από πίσω που τον υποστηρίζει. Δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτή την θέση».

«Ήθελα να συνεχίσω στον ΟΦΗ, κυνήγησα το εξωτερικό»

– Ήθελες να συνεχίσεις στον ΟΦΗ έπειτα από την λήξη του συμβολαίου σου;

«Ναι ήταν κάτι που το ήθελα κι αν υπήρχε η δυνατότητα να μείνω θα συνέχιζα. Εν τέλει αυτό δεν συνέβη και έτσι χώρισαν οι δρόμοι μας»

– Υπήρξαν το φετινό καλοκαίρι συζητήσεις με ομάδες της Super League για την μεταξύ σας συνεργασία;

«Η αλήθεια είναι πως έπειτα από την αποχώρησή μου από τον ΟΦΗ είχα βάλει ως πρώτη προτεραιότητα την συνέχιση της καριέρας μου σε σύλλογο του εξωτερικού. Ωστόσο δεν βρήκα αυτό που έψαχνα κι έχασα πολύ χρόνο. Ήρθε η πρόταση του Βόλου και πήρα την απόφαση να υπογράψω και να είμαι κοντά στο σπίτι μου στη Λάρισα».

Τι συνέβη στον ΠΑΟΚ και ο «Μέσι των φτωχών»

– Το μεταγραφικό deal με τον ΠΑΟΚ υπήρξε το κορυφαίο της καριέρας σου;

«Ναι ήταν η μεγαλύτερη ομάδα στην οποία αγωνίστηκα και ξοδεύτηκαν τότε πολλά χρήματα για την αγορά των δικαιωμάτων μου από τον Εργοτέλη».

– Γιατί δεν έκανες απόσβεση της μεταγραφής στον ΠΑΟΚ και δεν εξελίχθηκαν τα πράγματα όπως θα ήθελες και περίμενες;

«Ήταν διαφορετικά εκείνα τα χρόνια. Ήμουν πολύ νεαρός και βρέθηκα ξαφνικά σε μια μεγάλη ομάδα. Κι ο ΠΑΟΚ ήταν διαφορετικός εκείνη την περίοδο δεν είχε στην ηγεσία τον κ.Σαββίδη».

– Πόσο σε «βάρυνε» και σε άγχωνε εκείνα τα χρόνια ο χαρακτηρισμός «Μέσι των φτωχών»;

«Η αλήθεια είναι πως από την στιγμή που πήγα στον ΠΑΟΚ προσπάθησα να τον…κόψω και να το βγάλω από πάνω μου. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν το αισθανόμουν ως βάρος πάνω μου. Αντίθετα ήταν ένα πολύ ωραίο κομπλιμέντο. Κάθε νεαρός Έλληνας παίκτης θα ήθελαν να τον αποκαλούν έτσι».

Τα απωθημένα και το Μεξικό!

– Υπάρχει κάποιο απωθημένο στην καριέρα σου;

«Θα ήθελα πολύ να παίξω στο εξωτερικό. Όταν έπαιζα στον Εργοτέλη και λίγο πριν από την μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ, ένας ατζέντης μου είχε φέρει έγγραφη πρόταση από την Πούμας που ήταν τότε πρωταθλήτρια (Πούμας) στο Μεξικό. Τ

Tότε όμως τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου ήμασταν διστακτικοί στην προοπτική να πάω στο Μεξικό. Από κει και πέρα σίγουρα θα ήθελα να χαρώ και την κατάκτηση ενός τίτλου».

– Αν μπορούσες να γυρίσεις το ρολόι του χρόνου πίσω τι θα άλλαζες;

«Θα επέλεγα να παίξω όσο το δυνατόν νωρίτερα σε σύλλογο του εξωτερικού.»

(*) Στην ένθετη φωτογραφία διακρίνεται ο Βασίλης Κουτσιανικούλης με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Ευριπίδη Τσιμπανάκο (αριστερά) και τον εκπρόσωπό του, Βασίλη Βάνη (δεξιά).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις