«Όποιος δεν είναι έτοιμος με τον Βόλο…»

Ο Ολυμπιακός μπαίνει σε μια δύσκολη εβδομάδα, με τον Πέδρο Μαρτίνς να προειδοποιεί τους παίκτες του ότι όποιος δεν τα δώσει όλα ενόψει Βόλου, δεν θα παίξει ούτε κόντρα στην Τότεναμ.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς…

Τι περιμένει στο παιχνίδι κόντρα στον Βόλο

Προφανώς και περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Θέλουμε όμως να παίξουμε ωραία και να κάνουμε ένα καλό ματς. Οι παίκτες είναι σε πολύ καλή κατάσταση, το κίνητρο είναι μεγάλο, οι παίκτες και των Εθνικών ομάδων είναι πολύ καλά. Επειδή έχουμε χωρίσει το πρωτάθλημα σε στάδια, αυτό είναι το δεύτερο στάδιο και θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες.

Η άμυνα δουλεύει εξαιρετικά, περιμένει κάτι περισσότερο από την επίθεση όμως γιατί τα δύο παιχνίδια έχουν πετύχει μόλις από ένα γκολ;

Πραγματικά δεν έχουμε δεχτεί πολλά γκολ, όμως έχουμε κερδίσει τα ματς με ένα γκολ, αν και μας έχουν ακυρώσει και κάποια. Αύριο η ομάδα θα δείξει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είχαμε πρόβλημα από τα πολλά ταξίδια, από τις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και τις νύχτες χωρίς ύπνο εξαιτίας των ταξιδιών. Όμως με τον Βόλο θα δείξουμε πως είμαστε καλά, θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα, κόντρα σε μία ομάδα με κίνητρο, παρά το ότι έρχεται από την δεύτερη κατηγορία, μία ομάδα που έχει κερδίσει τα δύο πρώτα παιχνίδια, με Πανιώνιο και Άρη που δεν είναι λίγο αυτό. Εμείς όμως θα είμαστε έτοιμοι μπροστά στον κόσμο μας να παίξουμε όπως πρέπει.

Από τους τρεις νέους ποιος είναι πιο έτοιμος να βοηθήσει;

Και οι τρεις είναι καλά, ο Μάξι (Λοβέρα) είναι πιο έτοιμος καθώς είχε παιχνίδια στην Αργεντινή, αλλά και οι άλλοι δύο είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα.

Τι πρέπει να προσέξει από τον Βόλο;

Γνωρίζονται πολύ καλά σαν ομάδα, έχουν καλές αντεπιθέσεις, αυτό θα το προσέξουμε και δεν θα πρέπει να τους του επιτρέψουμε αυτό.

Τρίτη φορά που αντιμετωπίζει προπονητή 35 ετών, τελικά η ηλικία είναι ένας αριθμός;

Δεν ξέρω αν πρόκειται για συμπτώσεις. υπάρχουν συμπτώσεις αλλά παίζουμε με τέτοιες ομάδες. Είναι ένας Ισπανός προπονητής με πάθος και γνώση της ομάδας του αφού τους έχει αρκετά χρόνια.

Ξεκίνημα Τσάμπιονς Λιγκ, φοβάστε θέμα συγκέντρωσης των παικτών;

Η συγκέντρωση σε κάθε ματς είναι το ζητούμενο αυτό ζητάμε και έχουμε πει πως ο μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Όποιος δεν συγκεντρωθεί σ αυτό το ματς δεν θα είναι συγκεντρωμένος και στο ματς της Τρίτης. Κάθε ματς πρωταθλήματος είναι σημαντικό και το πρωτάθλημα ο στόχος μας και ξαναλέω πως όποιος δεν είναι έτοιμος στο ματς με τον Βόλο δεν θα μπορεί να είναι έτοιμος στο ματς με την Τότεναμ.

Μετά την Τότεναμ ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα είναι ξεκούραστος…

Απαιτητική εβδομάδα αλλά ευτυχώς είχαμε κι άλλες τέτοιες εβδομάδες και φτάσαμε εδώ γιατί είχαμε ξανά τέτοιες εβδομάδες. Έχουμε μάθει σε αυτά και έχουμε ξαναπεράσει και θα έρθουν κι άλλες. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι.

Μόνο ο Ολυμπιακός θα παίζει στην Ευρώπη, άρα θα είναι ξεκούραστοι οι αντίπαλοί του.

Δεν θα έχουν τα ταξίδια και θα μπορούν να ξεκουράζονται. Εμείς ξέραμε πως αφού θα έχουμε τους ομίλους θα έχουμε αυτό το πρόβλημα. Αυτοί θα έχουν το κέρδος της ξεκούρασης εμείς θα έχουμε άλλου είδους κέρδους που είναι η ανάπτυξη της ομάδας, η βελτίωση της κι αν μου λέγατε να διαλέξω θα διάλεγα και τις δύο διοργανώσεις.

Είχατε πει πως όσοι δεν είναι στην Ευρωπαϊκή λίστα θα έχουν περισσότερο χρόνο στο Πρωτάθλημα…

Σίγουρα υπάρχουν διαφορές στις διοργανώσεις, είπα λοιπόν, πως εκείνοι που δεν είναι στην Ευρωπαϊκή λίστα θα παίζουν περισσότερο στο Πρωτάθλημα. Αυτή η Ευρωπαϊκή λίστα δημιουργήθηκε με πάρα πολύ σκέψη, καθώς έπρεπε να δούμε τις ανάγκες μας ανάλογα με τον αντίπαλο, το προφίλ του κάθε παίκτη και όλης της ομάδας. Έπρεπε να επιλέξουμε ποιοι θα παίζουν που, είναι δεδομένο πως αλλιώς θα προετοιμαστεί η ομάδα για το ματς με τον Βόλο και αλλιώς με την Τότεναμ. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά παιχνίδια από πλευράς ποιότητας και δυσκολίας και φυσικά την στρατηγική που θα ακολουθήσουμε εμείς. Έπρεπε λοιπόν να δούμε ποιοι παίκτες θα μπορούν να παίξουν με την Μπάγερν που έχει κατακτήσει τόσες φορές το τρόπαιο και είναι φαβορί, το ποιοι και πώς θα παίξουν για να αντιμετωπίσουμε την Τότεναμ πως έφτασε στον τελικό πέρσι, έπρεπε να βρούμε λοιπόν τους κατάλληλους παίκτες, αν το έχουμε κάνει σωστά θα το δούμε στο τέλος. Αυτό που είπα είναι πως όσοι δεν είναι στην Ευρωπαϊκή λίστα θα παίζουν περισσότερο στο Πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις