“Λύγισε” στο β’ μέρος ο ΝΠΣ Βόλος, έχασε 5-0 από τον Ολυμπιακό

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÍÐÓ ÂÏËÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Μπορεί ο ΝΠΣ Βόλος να έχασε με το βαρύ 5-0 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, για την 3η αγωνιστική το πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, ωστόσο, το αποτέλεσμα τον αδικεί. Κι αυτό, καθώς για 70 λεπτά στάθηκε εξαιρετικά στο γήπεδο, κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό και είχε τις ευκαιρίες να ισοφαρίσει το παιχνίδι, μετά το γκολ που δέχθηκε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης από τον Γκιλιέρμε.
Έπαιξε ανοιχτά, πίεζε ψηλά και από την αρχή οι παίκτες του Χουάν Φεράντο έδειξαν πως δεν φοβόνταν το παιχνίδι και πήγαν στο Καραϊσκάκη για να συνεχίσουν τις πολύ καλές τους εμφανίσεις των δύο πρώτων αγωνιστικών στο πρωτάθλημα.
Στο τελευταίο 20λπετο ο Ολυμπιακός άσκησε μεγάλη πίεση στα καρέ του Γκαραβέλη, με αποτέλεσμα να πετύχει άλλα τέσσερα γκολ και να φτάσει σε μια εμφατική νίκη, κάνοντας το «τρία στα τρία» στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν και σημαντική ψυχολογία ενόψει του παιχνιδιού της Τετάρτης με την Τότεναμ στο Καραϊσκάκη για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Μπήκε δυνατά ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν και πίεσαν σε όλο το γήπεδο τον Βόλο. Έτσι κατάφεραν να σημειώσουν και το γρήγορο γκολ που ήθελαν.
Μόλις στο 12’ ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στην αναμέτρηση. Με τρόπο κλασικό, κόρνερ του Βαλμπουενά, κεφαλιά από τον Γκιλιέρμε και 1-0 από τους Πειραιώτες.
Από εκεί και πέρα όμως έπεσε ο ρυθμός από τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς. Είχαν ένα δοκάρι, το οποίο όμως προήλθε από λάθος διώξιμο της μπάλας από τον Μυστακίδη. Φάση η οποία ήταν στο 21’. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 18′ ο ΝΠΣ Βόλος είχε σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσει.
Ο Κούτρης στην προσπάθειά του να διώξει, ουσιαστικά έστρωσε την μπάλα για τον Μουνίθ, ο οποίος όμως σούταρε άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως το πρώτο. Με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας και να μην αφήνει τους «κυανέρθρους» να κάνουν παιχνίδι. Όσο όμως περνούσε ο χρόνος οι νεοφώτιστοι άρχισαν να παίζουν δυνατά, κάτι το οποίο αποσυντόνισε, ξανά, τους «ερυθρόλευκους».
Έτσι στο διάστημα από το 50′ μέχρι το 70′ το παιχνίδι είχε έναν άγριο ρυθμό. Αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και αρκετός εκνευρισμός στο γήπεδο.
Παρόλα αυτά όμως στο 72′ έγινε το 2-0 από τον Ελ Αραμπί με προβολή από κοντά. Γκολ το οποίο έκανε τον Βόλο να ανοιχτεί στο γήπεδο και ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε.
Αυτό ήταν! Μετά το 2-0 οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το παιχνίδι τους. Στο 79′ ο Γκερέρο έκανε ωραία προσποίηση μέσα στην περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Γκαραβέλη για το 3-0. Τρία λεπτά μετά ο Ποντένσε κέρδισε το πέναλτι μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, ενώ αποβλήθηκε με κόκκινη και ο Λύρατζης. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βαλμπουενά και έγινε το 4-0.
Το τελικό 5-0 ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Σουντανί, μετά από ασίστ του Κούτρη.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 37′ Ποντένσε, 52′ Ελαμπντελαουί – 17′ Μυστακίδης, 41′ Μουνίθ, 59′ Φερνάντο, 81′ Μαξ
ΚΟΚΚΙΝΗ: 82′ Λύρατζης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαούι, Σισέ, Μεριά, Κούτρης, Γκιλιέρμε (84′ Μπενζιά), Καμαρά, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς (70′ Σουντανί), Ποντένσε, Ελ Αραμπί (74′ Γκερέρο).
ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Φεράρι, Δημόπουλος, Διαμαντής, Λύρατζης, Τσοκάνης (56′ Μαξ), Μυστακίδης (70′ Ατιάτ), Μουνίθ (85′ Ηλιόπουλος), Μπαλογιάννης, Ζοάο, Γέντρισεκ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις