«Καμπανάκι» για Ολυμπιακό, έχασε 3-2 από τον Απόλλωνα Σμ.

Στο τελευταίο δυνατό φιλικό παιχνίδι πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Football Legaue ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-2 από τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΕΑΚ, σ’ ένα επεισοδιακό παιχνίδι, με ένταση στην κερκίδα και στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός παρουσίασε..

…πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, τα αμυντικά κενά τα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Απόλλων, ενώ στο β’ μέρος προσπάθησε να αντιδράσει και το μόνο που κατάφερε ήταν το 0-3 να γίνει τελικά 2-3 σε διάστημα δύο λεπτών (77′-78′)

Κακός στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός
Πολύ καλύτερος από τον Ολυμπιακό ήταν ο Απόλλων στο πρώτο ημίχρονο. Πιο «δεμένη» ομάδα, ήξερε τι ζητούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το σπουδαιότερο κατάφερε να φτάσει δύο φορές στο γκολ. Κέρδισε τη μάχη του κέντρου, αναπτύσσονταν πολύ καλύτερα από τους «ερυθρόλευκους» και δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Στρατηλάτη, ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις έσωσε την εστία του.
Ο Ολυμπιακός είχε την ατυχία να χάσει τον Λεόν πολύ νωρίς, μόλις στο 9′, καθώς φαίνεται να υπέστη τράβηγμα και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, με το Νικολιά να περνά στη θέση του. Ο Μοράν πέρασε ως επιτελικός μέσος, με τον Νικολιά να παίζει στη δεξιά πλευρά.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στην κυκλοφορία της μπάλας. Με εξαίρεση ένα σουτ του Τσιάρα έξω από την περιοχή στο 22′, όπου η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και μία εκτέλεση φάουλ του Μοράν στο 26′ (η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Αποστολίδη), ο Ολυμπιακός ήταν ανύπαρκτος επιθετικά. Δίχως έμπειρο φορ, με τον νεαρό Αλαμάνη να παίζει στο βασικό σχήμα απόντος του τραυματία Διαμαντόπουλου και με τον Λεόν να είναι εκτός, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να απειλήσει το τέρμα του Αποστολίδη.
Ο Απόλλων αφού απείλησε το τέρμα του Ολυμπιακού σε τρεις περιπτώσεις στο πρώτο 20λεπτο με τους Φαρινόλα στο 6′ (σουτ απέκρουσε σε κόρνερ ο Στρατηλάτης), Γκότοβο στο 12′ (κεφαλιά άουτ) και Ψιάνο στο 20′ (σουτ απέκρουσε εκ νέου ο Στρατηλάτης), το γκολ τελικά για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήρθε στο 30′ από μια στημένη φάση. Ο Παρπέξ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γκότοβος καλά τοποθετημένος μέσα στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού με κεφαλιά έγραψε το 0-1. Δέκα λεπτά αργότερα, στο 40′, ο Απόλλων «χτύπησε» για δεύτερη φορά. Ο Αλμπάνης σούταρε ο Στρατηλάτης απέκρουσε, στη συνέχεια της φάσης ο Φαρινόλα έβγαλε τη σέντρα και ο Αλμπάνης με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Στρατηλάτη, γράφοντας το 0-2.
Στο 44′ ο Τζιώρα με κεφαλιά λίγο έλειψε να σκοράρει, με τον Στρατηλάτη να διώχνει σε κόρνερ την κεφαλιά του επιθετικού του Απόλλωνα.

Τρία γκολ στο β’ μέρος
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει με στόχο να φτάσει σ’ ένα γρήγορο γκολ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Χρειάστηκε ωστόσο να περάσουν 61 λεπτά για να φτάσουν σε θέση βολής οι «ερυθρόλευκοι» με τον Μοράν να σουτάρει και τον Αποστολίδη να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 64′ ο Χιντζίδης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυντικών του Απόλλωνα και κατέληξε κόρνερ, ενώ μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Χιντζίδη τρεις παίκτες του Ολυμπιακού μέσα στην περιοχή δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.
Για να φτάσουμε στο 66′ όπου ο Απόλλων πέτυχε και τρίτο τέρμα. Ο Συμελίδης με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Τζιώρα και αυτός μόνος απέναντι από τον Στρατηλάτη έγραψε το 0-3. Και ενώ ο Λαγός στο 73′ έχασε την ευκαιρία να κάνει το 0-4 (σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή), ο Ολυμπιακός στη συνέχεια πέτυχε δύο τέρματα.
Στο 77′ ο Χιντζίδης εκτέλεσε φάουλ ο Αποστολίδης απέκρουσε ασθενώς τη μπάλα και ο Πολύζος με πλασέ από κοντά μείωσε σε 3-1. Στο επόμενο λεπτό, στο 78′, ο Νικολιάς με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Αποστολίδη και μείωσε σε 2-3.
Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού υπήρξε ένταση στην κερκίδα και στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Ο Κρητικός αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Κρητικού στο 85′. Τα πνεύματα τελικά ηρέμησαν και το παιχνίδι έληξε με τον Απόλλωνα να επικρατεί με 3-2.

Διαιτητής: Κρητικός
Βοηθοί: Τσιγκινές, Κόκκαλης
Κόκκινη: 85′ Κρητικός
Κίτρινες: 64′ Ντάσιος-27′ Κύργιας, 32′ Τζιώρας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Στρατηλάτης, Γκουγκούδης (62′ Καρράς), Μπουτζίκος (46′ Χιντζίδης), Ντάσιος, Καραμανλής (46′ Αρβανίτης), Τσιάρας (70′ Πολύζος), Φερνάντες (76′ Σκοπελίτης), Μοράν, Τσιλιγκίρης (62′ Ντεπέτρις), Λεόν (13′ Νικολιάς λ.τρ.), Αλαμάνης (46′ Ζέρης)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Αποστολίδης, Πάνος, Γκόλιας (46′ Βαλεριάνος), Κύργιας (46′ Δεληζήσης), Γκότοβος (80′ Αρναούτογλου), Παρπέξ (80′ Κονέ), Ψιάνος (70′ Καλλέργης), Αλμπάνης (80′ Φατιόν), Φαρινόλα (54′ Λαγός), Βάντερσον (46′ Συμελίδης), Τζιώρας (70′ Κρητικός).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις