Προειδοποίηση για Ολυμπιακό Β. η ήττα από τον Απόλλωνα

«Χτυπητές» αδυναμίες έδειξε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου στο φιλικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Και μόνο το γεγονός ότι η ομάδα δέχθηκε τρία γκολ στην έδρα της φανερώνει, αν μη τι άλλο, αδυναμίες στο ανασταλτικό κομμάτι. Το πρώτο τέρμα που σημείωσε ο Γκότοβος ήρθε από στημένη φάση, κεφαλιά μετά…

…από εκτέλεση κόρνερ, με την άμυνα του Ολυμπιακού να… πιάνεται κυριολεκτικά στον ύπνο, καθώς κανείς δεν φρόντισε να μαρκάρει τον αμυντικό του Απόλλωνα στην καρδιά της «ερυθρόλευκης» άμυνας.
Στο δεύτερο γκολ οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν ανενόχλητοι τη μπάλα αρκετές φορές, χωρίς να μπει καν στον κόπο κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού να μαρκάρει σωστά, με τον Αλπάνη να «εκτελεί» έχοντας δύο ευκαιρίες σε διάστημα ενός λεπτού.
Όσο για το τρίτο γκολ από τον Τζιώρα; Οι παίκτες του Απόλλωνα έκαναν… κορόιδο την άμυνα του Ολυμπιακού και υποδειγματικά έφτασαν σε θέση βολής απέναντι στον ανήμπορο να αντιδράσει Στρατηλάτη.
Στον οργανωτικό τομέα η ομάδα είχε τεράστιες αδυναμίες, με τον Λεόν να αποχωρεί τραυματίας μόλις στο 9′ (υπέστη θλάση πρώτου βαθμού και θα μείνει εκτός δράσης για 15 μέρες περίπου) και από εκεί και πέρα να μην υπάρχει ικανός οργανωτής για τον Ολυμπιακό (σ’ αυτή τη θέση πέρασε ο Μοράν). Στην επίθεση ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς ικανό σέντερ φορ, από τη στιγμή που ο νεαρός Κώστας Αλαμάνης είναι άπειρος και δεν μπορεί ακόμη να σταθεί σ’ αυτό το επίπεδο. Ο Διαμαντόπουλος είναι τραυματίας και δεν αγωνίστηκε, ενώ στο στάδιο της αποθεραπείας βρίσκεται, ως γνωστόν, ο Γουόρντεν.
Βέβαια, οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν μετά το 0-3 και πέτυχαν δύο γκολ, με τους Πολύζο και Νικολιά, ωστόσο, δεν έπεισαν πως είναι έτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες.
Η διαφορά με τον Απόλλωνα ήταν πως οι φιλοξενούμενοι είναι μια απολύτως «δεμένη» ομάδα, με ικανό κορμό παικτών από πέρυσι, ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός τώρα προσπαθεί να φτιάξει ομάδα, τη στιγμή που στο αρχικό σχήμα υπήρχε μόλις ένας ποδοσφαιριστής από το περσινό ρόστερ, ο Νίκος Μπουτζίκος.
Είναι θετικό το γεγονός ότι αυτή η κακή εμφάνιση ήρθε μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, για να δει τις αδυναμίες η τεχνική ηγεσία, να δουλέψει πάνω σ’ αυτές και ο Ολυμπιακός να παρουσιάσει το καλό του πρόσωπο κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις