Οι αριθμοί του ΝΠΣ Βόλος-ΟΦΗ

Μπορεί ο νεοφώτιστος ΝΠΣ Βόλος να υπέστη την πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, ωστόσο το ευρύ 5-0 διαμορφώθηκε στα τελευταία 20 λεπτά, αφού μέχρι τότε το σκορ ήταν 1-0. Τώρα επιστρέφει στο Πανθεσσαλικό, για να αντιμετωπίσει μια από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος.

Ο ΟΦΗ έχει δύο νίκες και μια ισοπαλία με ένα πρόγραμμα, που δεν το λέει κανείς εύκολο, αφού έπαιξε ήδη με Άρη και Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Εχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημά του από το 1995 στο πρωτάθλημα και είναι αήττητος στα τελευταία εννέα επίσημα παιχνίδια του.

Ο ΟΦΗ πηγαίνει να αγωνιστεί σε ένα γήπεδο, που μόνο μια φορά έχει πατήσει στην ιστορία του. Στο Πανθεσσαλικό μετράει ένα παιχνίδι Κυπέλλου με αποκλεισμό στα πέναλτι από τη Νίκη Βόλου τον Οκτώβριο του 2016. Για την Α’ Εθνική έχει παίξει στην πόλη του Βόλου, αλλά στο ΕΑΚ τρεις φορές, όλες με τον Ολυμπιακό Βόλου, και έχασε το 1970, ενώ νίκησε το 1988 και το 1990.

Ο Βόλος έχει στον πάγκο του ένα νέο σε ηλικία προπονητή, τον 38χρονο Χουάν Φεράντο, από το καλοκαίρι του 2017. Είναι δηλαδή ο μοναδικός άνθρωπος που έχει καθίσει στον πάγκο του από την ίδρυσή του. Αν και ο Ισπανός τεχνικός… πολιτογραφήθηκε Βολιώτης, το πέρασμά του από το Ηράκλειο και τον Εργοτέλη ήταν αστραπιαίο το καλοκαίρι του 2014. Είχε μείνει εκεί για δύο αγώνες. Αντίθετα με το Βόλο κοντεύει τους 70.

Ο Δημήτρης Μάνος και ο Κοσμάς Τσιλιανίδης έχουν πάρει στην πλάτη τους το επιθετικό κομμάτι του ΟΦΗ και έχουν βάλει από τρία γκολ ο καθένας, τα έξι από τα επτά της ομάδας τους ως τώρα. Ο Τσιλιανίδης στο Βόλο θα παίξει το 200ο παιχνίδι στην επαγγελματική του καριέρα, ενώ ο Μάνος θα ψάξει το 50ο του γκολ στα πρωταθλήματα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις