Με υπογραφή Τόρες ο ΝΠΣ Βόλος 1-0 τον ΟΦΗ (vid)

Μπήκε στο 46’ ως αλλαγή στη θέση του Ζοάο και στο ντεμπούτο με την φανέλα του ΝΠΣ Βόλος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ο Χοακίν Τόρες σκόραρε με καταπληκτικό σουτ στο 75’, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα κόντρα στον ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό.
Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, σ’ ένα φοβερό σε θέαμα παιχνίδι, με πολλές φάσεις εκατέρωθεν, το οποίο απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό στάδιο.
Το πρώτο ημίχρονο τα είχε όλα, εκτός από το γκολ. Οι φάσεις και οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, με το ματς να είναι… ροντέο. Οι «κυανέρυθροι» ήταν εκείνοι που στο πρώτο μέρος είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρουν και δοκάρι με τον Μπαλογιάννη, όμως και ο ΟΦΗ από την πλευρά του είχε δύο τετ α τετ με τον Μάνο, με τον Γκαραβέλη να ενεργεί σωτήρια.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος μέχρι το 75’, είχε τις ευκαιρίες να προηγηθεί και δοκάρι με τον Φιγκεϊρέδο στο 50’ όμως ο Τόρες στο 75’ με σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 1-0. Στο 76’ ο Νέιρα είχε δοκάρι για να ισοφαρίσει και από εκεί και πέρα οι παίκτες του Χουάν Φεράντο κάνοντας σωστή διαχείριση του παιχνιδιού κατάφεραν να πάρουν την πολύτιμη νίκη με 1-0, τρίτη στο πρωτάθλημα σε τέσσερα παιχνίδια, φτάνοντας τους 9 βαθμούς.

Ο Μυστακίδης με κεφαλιά “ψαράκι” θα στείλει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός ήταν αρκετά γρήγορος από το ξεκίνημα, με πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, ένα δοκάρι και από 11 τελικές για κάθε ομάδα αλλά… μηδέν γκολ παραδόξως!

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν πολύ από τον άξονα κι είχαν στο διάστημα 18’-20’ τη δυνατότητα να σκοράρουν με τον Γιαννούλη να… παίρνει τη μπουκιά από το στόμα του Ζοάο αρχικά, τον Μπαλογιάννη να βλέπει το οριζόντιο δοκάρι να τον σταματάει στη συνέχεια και την κεφαλιά του Μυστακίδη να βρίσκει δίχτυα αλλά… εξωτερικά!

Ενώ, παράλληλα, ο Μουνίθ σπατάλησε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία, στο 38ο λεπτό, στέλνοντας τη μπάλα άουτ κι ενώ βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση…

Οι Κρητικοί, στον αντίποδα, έψαξαν πολύ την αντεπίθεση ενώ είχαν για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάνο, ο οποίος βγήκε δύο φορές τετ α τετ με τον Γκαραβέλη, στο 6’ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά σε αμφότερες τις περιπτώσεις νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα!

Στην επανάληψη, ο Βόλος ξεκίνησε με μια αναγκαστική αλλαγή, λόγω προβλήματος τραυματισμού του Ζοάο, ενώ περιορίστηκε σε πιο παθητικό ρόλο αφήνοντας χώρους και μπάλα στον αντίπαλο.

Ο Γιώργος Σίμος έκανε την πρώτη του διορθωτική κίνηση δέκα λεπτά μετά, βάζοντας τον Φιγκεϊρέδο στο ματς και περνώντας τον Νέιρα στο πλευρό του Μεγιάδο. Μάλιστα, ο πρώτος ήταν εκείνος που πρωταγωνίστησε στις δύο μεγάλες ευκαιρίες του ΟΦΗ να ανοίξει το σκορ μέσα σε ένα λεπτό…

Όταν στο 59’ είδε το σουτ του έξω από την περιοχή να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι ενώ στην αμέσως επόμενη φάση το σουτ που επιχείρησε αυτή τη φορά μέσα από το «κουτί» κόντραρε σε αντίπαλο και πέρασε κόρνερ!

Κι όπως συμβαίνει, συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις, «μίλησε» ο… άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Με τη νεοφώτιστη ομάδα να ανοίγει το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, το 75ο λεπτό, μετά το φοβερό σουτ που «έπιασε» ο Μουνίθ, πετυχαίνοντας το 1-0 και παράλληλα το πρώτο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα!

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το γκολ του Τόρες

Ακόμα κι έτσι, πάντως, οι Κρητικοί δεν το έβαλαν κάτω, ενώ θα μπορούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 77ο λεπτό, αλλά ξανά ένα δοκάρι, αυτή την φορά το δεξί συγκεκριμένα και μετά από κεφαλιά του Νέιρα, τους στέρησε τη δυνατότητα…

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο ΟΦΗ έπαιξε με τριάδα στα μετόπισθεν , αλλά δεν κατάφερε ούτε κι έτσι να βρει το πολυπόθητο τέρμα που θα του χάριζε έστω έναν βαθμό και θα τον διατηρούσε αήττητο.

Διαιτητής: Τάσης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Κόλιας, Μωϋσίδης (Ηπείρου)
Κίτρινες: Μάνος, Κοροβέσης, Μπράουν, Σεμέδο
ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φεράρι, Δημόπουλος, Διαμαντής, Τσοκάνης, Μπαλογιάννης (68’ Μαξ), Μουνίθ (74’ Μάντζης), Μυστακίδης, Ζοάο (46’ Τόρες), Γέντρισεκ.
ΟΦΗ: Σωτηρίου, Σακόρ (56’ Φιγκεϊρέδο), Νάστος, Νέιρα, Μάνος, Σεμέδο, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Μεγιάδο, Κοροβέσης (80’ Βαζ), Μπράουν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις