Νέα διακοπή στη δίκη πρώην διοικούντων την ΕΠΟ για τα τηλεοπτικά του κυπέλλου


Μοιράσου το άρθρο

Για τις 29 Οκτωβρίου 2019 διεκόπη η δίκη που αφορά την υπόθεση της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας, την περίοδο 2004-06, από την τότε διοίκηση της ΕΠΟ.

Είχε προηγηθεί διακοπή της  στις 19/12/2018 και αναβολή στις 12/2/2019, όταν για πρώτη φορά συνεδρίασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Αυτή τη φορά η δίκη διεκόπη – κάτι που σημαίνει ότι την επόμενη φορά το δικαστήριο θα έχει ίδια σύνθεση – λόγω του αιτήματος των δικηγόρων, δύο εκ των κατηγορουμένων – των Πασχάλη Παπαδόπουλου και Γιώργου Κόγια -, που επικαλέστηκαν κώλυμα λόγω άλλων υποθέσεων.

Ο Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπούσε νομικά τους Γκαγκάτση, Σιντόρη, Οικονομίδη, ζήτησε η δίκη να γίνει κανονικά αλλά το αίτημα του δεν έγινε δεκτό έπειτα από ολιγόλεπτη διακοπή του δικαστηρίου. Η προηγούμενη διακοπή είχε γίνει λόγω κωλύματος του κ. Κούγια.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης και Γιώργος Γκιρτζίκης, τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γιάννης Οικονομίδης, Γιώργος Σιντόρης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Σωκράτης Παπαδόπουλος και οι Π. Παπαδόπουλος και Γ. Κόγιας, ως εκπρόσωποι της εταιρείας, στην οποία πούλησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα η ΕΠΟ.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν τα παραπάνω πρόσωπα είναι για «απιστία από κοινού εκ της οποίας η ζημιά υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ και ήδη 30.000 ευρώ» καθώς με τις ενέργειές τους φέρονται να προκάλεσαν ζημία στην περιουσία της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2004 η ΕΠΟ ήθελε να πουλήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας για δύο χρόνια και ζήτησε προσφορές με μίνιμουμ ποσό τα 10 εκατ. ευρώ. Ο διαγωνισμός όμως, κηρύχτηκε άγονος και προκηρύχτηκε νέος όπου μία νέα εταιρία (μετά την άρνηση των υπολοίπων να συμμετάσχουν) πήρε τα δικαιώματα του θεσμού για τη σεζόν 2004-2005 αντί 1.1 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια, η εταιρεία αυτή πούλησε τα δικαιώματα στην ΕΡΤ βγαίνοντας κερδισμένη, ενώ όφελος φέρεται να είχε και η δημόσια τηλεόραση καθώς η αρχική της πρόταση για δύο χρόνια ήταν 6,1 εκατ. ευρώ και κατέβαλε τελικά λιγότερα για να τα αποκτήσει.

Μάρτυρες στην υπόθεση είναι οι πρώην υπάλληλοι της ΕΠΟ Χρήστος Υφαντής, Γιάννης Φαρφαρέλης και Παυσανίας Παπανικολάου και ο Βίκτωρας Μητρόπουλος.

soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις