FIFA Best: Σε Μέσι, Κλοπ και Άλισον τα βραβεία

Τους καλύτερους στον κόσμο για το 2019 έβγαλε η παγκόσμια Ομοσπονδία. Πολλές οι επιλογές που συζητήθηκαν και θα συζητηθούν.

Κορυφαίος παίκτης βγήκε ο Λιονέλ Μέσι. Κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Μπαρτσελόνα, σημείωσε 50 γκολ και κατέκτησε έτσι το τρόπαιο για έκτη φορά (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019). Άφησε έτσι δεύτερο τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ που πήρε το Champions League με τη Λίβερπουλ, την ομάδα που πέταξε εκτός την Μπαρτσελόνα. Ο Ολλανδός πήρε το βραβείο της UEFA ως καλύτερος παίκτης για το 2019, αλλά σε αυτή τη μονομαχία νικητής βγήκε ο Αργεντινός.

Καλύτερος προπονητής βγήκε ο Γιούργκεν Κλοπ της Λίβερπουλ, που κέρδισε τους πάντες και με την ομιλία του, ενώ το βραβείο Fair Play πήγε επίσης στην… Αγγλία. Ο λόγος για τον Μαρσέλο Μπιέλσα της Λιντς. Ο Αργεντινός υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ζήτησε από τους παίκτες του να δεχτούν γκολ, όταν εκείνοι είχαν προηγουμένως σκοράρει χωρίς να τηρήσουν το Fair Play.

Τερματοφύλακας της χρονιάς αναδείχτηκε ο Άλισον Μπέκερ της Λίβερπουλ. Κράτησε ανέπαφη την εστία του περισσότερες φορές από κάθε άλλον κίπερ σε Premier League και Copa America. Κατέκτησε το Champions League και το Copa America και κάπως έτσι πήρε το βραβείο.

Το καλύτερο γκολ της χρονιάς (βραβείο Φέρεντς Πούσκας) έλαβε ο Ντάνιελ Ζόρι της Ντέμπρετσεν για το ανάποδο ψαλίδι κόντρα στη Φερεντσβάρος. Ο 18χρονος φορ, μάλιστα, το είχε πετύχει στο ντεμπούτο του.
Η καλύτερη ενδεκάδα

Η καλύτερη ενδεκάδα
Όσο για την καλύτερη ενδεκάδα; Εκεί οι επιλογές θα συζητηθούν. Η κάτοχος του Champions League Λίβερπουλ έχει μόλις δύο για παράδειγμα! Κανείς εκ των Μανέ ή Φιρμίνο δε χώρεσαν. Η τρομερή πέρυσι Μάντσεστερ Σίτι των τριών εγχώριων τίτλων δεν έχει εκπρόσωπο, όπως και η φιναλίστ του Champions League Τότεναμ.

Αντιθέτως, η Ρεάλ Μαδρίτης που έμεινε χωρίς τίτλο έχει τους Μαρσέλο, Σέρχιο Ράμος -ως δεξί μπακ μάλιστα- και Μόντριτς. Στους έντεκα χώρεσε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο χωρίς να έχει ιδιαίτερα καλή σεζόν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις