“Ο Τόρες του Βόλου, η Μπενφίκα, ο «λευκός» δανεισμός και το γερμανικό…μπλόκο!”

Το SDNA γράφει για τον Αργεντινό εξτρέμ που συνδύασε με γκολ το επίσημο ντεμπούτο του με την θεσσαλική ομάδα:

“Ένα ακόμα μέλος της αργεντίνικης…παροικίας που έχει στηθεί στο Βόλο, εσχάτως παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό.

Και το όνομα αυτού, Χοακίν Τόρες.

Ο 22χρονος εξτρέμ έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στην τρίτη νίκη της (νεοφώτιστης) θεσσαλικής ομάδας στη Super League.

Με ένα εξαιρετικό γκολ – «μπαλωθιά» έριξε κάτω τον ΟΦΗ και άνοιξε λογαριασμό με τα ελληνικά δίχτυα στο επίσημο ντεμπούτο του.

Και κάπως έτσι άλλωστε, δικαιώνονται ο Αχιλλέας Μπέος και τα άλλα βολιώτικα παιδιά για την ιδιαίτερη προτίμηση τους στην αγορά τη Αργεντινής, έχοντας φυσικά από πίσω και το πρόσωπο εκείνο που διαθέτει το «know how» να αλιεύει και να φέρνει…λαβράκια στον Παγασητικό.

Γεννημένος στις 28 Ιανουαρίου 1997, ο Τόρες προέρχεται από τη Νιούελς, μέσω της οποίας ήρθε ως δανεικός στην Ελλάδα για λογαριασμό του Βόλου το φετινό καλοκαίρι.

Σημειωτέων πως δεν υπάρχει στο συμβόλαιο καμία οψιόν αγοράς που να προσφέρει τη δυνατότητα στην ομάδα του Βόλου να προχωρήσει το προσεχές καλοκαίρι στην αγορά των δικαιωμάτων του νεαρού παίκτη έναντι προκαθορισμένης τιμής.

Και πως θα μπορούσε να συμβαίνει αυτό άλλωστε, όταν στο πρόσφατο παρελθόν η Μπενφίκα έφτασε στο σημείο να προσφέρει 3,5 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του, χωρίς όμως να τα βρίσκει στο οικονομικό με την Νιούελς στην πιο καλή του χρονιά με την αργεντίνικη ομάδα.

Συν τω χρόνω, ο Τόρες έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι και ήρθε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ευρώπη για λογαριασμό του Βόλου.

Και να σκεφτεί κανείς πως λίγο έλειψε να τιναχτεί στον «αέρα» η μεταγραφή του στην θεσσαλική ομάδα.

Όχι λόγω διαφωνίας σε κάποια λεπτομέρεια που αφορούσε το συμβόλαιό του, αλλά επειδή δεν του επιτράπηκε να συνεχίσει το ταξίδι του από τη Γερμανία, όπου αρχικά προσγειώθηκε με σκοπό να αλλάξει πτήση και να έρθει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι γερμανικές αρχές υποστήριξαν πως υπήρχε θέμα με τα χαρτιά του και αφού τον  κράτησαν για ώρες, αποφάνθηκαν πως εισήλθε παράνομα στην Ευρώπη και έπρεπε να επιστρέψει στην Αργεντινή.

Εν τέλει βρέθηκε η λύση και ο Χοακίν Τόρες ολοκλήρωσε το ταξίδι με τερματικό σταθμό το Βόλο.

Στην θεσσαλική ομάδα ποντάρουν πολλά πάνω του κι έχουν να λένε πως θέλει ένα χρόνο προσαρμογής λόγω του νεαρού της ηλικίας και της μετάβασης από την Αργεντινή στην Ευρώπη.

Τα καλύτερα έρχονται!”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις