Η πορεία του ΝΠΣ Βόλος μέσα από αριθμούς

Ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ο ΝΠΣ Βόλος φιγουράρει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με εννέα βαθμούς, ένα μόλις βαθμό πίσω από τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και ισόβαθμος με ΑΕΚ και Ξάνθη. Μάλιστα, την προσεχή Κυριακή οι «κυανέρυθροι» θα αγωνιστούν με την Ξάνθη εκτός έδρας, σ’ ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.
Αξίζει να αναφερθούμε σε κάποια στατιστικά στοιχεία της ομάδας, μετά το πέρας των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών. Ο Χουάν Μουνίθ με τα δύο γκολ που πέτυχε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, βρίσκεται ένα γκολ πίσω από τους Φερνάντεζ (Αστέρας Τρ.), Τσιλιανίδη, Μάνο (ΟΦΗ) και Βέλλιο (Ατρόμητο), οι οποίοι έχουν πετύχει τρία τέρματα και κατέχουν την πρώτη θέση στον σχετικό πίνακα.
Ο Ζοάο κατέχει την 3η θέση στον πίνακα με τους παίκτες που έχουν τις περισσότερες τελικές προσπάθειες (εννέα), με τους Λιβάγια να είναι πρώτος με 14 και ο Μάνος δεύτερος με 12. Ο Θανάσης Γκαραβέλης είναι από τους πολυτιμότερους παίκτες του ΝΠΣ Βόλος μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, με τον έμπειρο τερματοφύλακα να έχει στο ενεργητικό του 13 αποκρούσεις. Περισσότερες από τον γκολκίπερ των «κυανέρυθρων» έχουν οι Κρίστοφερ Κνετ του Παναιτωλικού (17) και Μάτιτς Κότνικ του Πανιωνίου με 14.
Συνολικά η ομάδα έχει 25 τελικές, εκ των οποίων οι 13 ήταν εντός στόχου, ενώ οι παίκτες του Χουάν Φεράντο έχουν κάνει 94 λάθη και μόνο ο Άρης (93) και η ΑΕΚ (91) έχουν κάνει λιγότερα.
Μέχρι στιγμής ο Χουάν Φεράντο έχει χρησιμοποιήσει 19 ποδοσφαιριστές στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.
Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις