Παππάς: «Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να ελέγχει πότε και πόσα θα παίρνουν οι ΠΑΕ»

Σύγκρουση συμφερόντων θα προκαλέσει πιθανή αγορά της Nova από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να προσθέτει πως δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να ελέγχει πότε και πόσα θα παίρνουν οι ΠΑΕ.

Στην υπόθεση της πρόθεσης του Βαγγέλη Μαρινάκη να αγοράσει το συνδρομητικό κανάλι, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των περισσότερων ομάδων της Superleague, αναφέρθηκε ο Νίκος Παππάς. Μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος 7:00» του Open, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε αρχικά πως: «Υπάρχουν τρία μείζονα ζητήματα για την υπόθεση Nova-Μαρινάκη». Ενώ για τη δίκη της «Συμμορίας» που αρχίζει σήμερα ανέφερε ότι: «μακάρι να βγει ότι δεν έχει εμπλοκή ο άνθρωπος».

Σχετικά με την πλατφόρμα της Nova, επισήμανε: «Η προοπτική αγοράς της Nova από τα συμφέροντα Μαρινάκη θα προκαλέσει σύγκρουση συμφερόντων στον χώρο του ποδοσφαίρου. Με απλά λόγια, θα ελέγχεται από τον Ολυμπιακό πώς και πότε θα πληρώνονται οι άλλες ομάδες. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να επέμβει επιτροπή αθλητισμού. Το δεύτερο είναι ότι στον χώρο του Τύπου υπάρχει συγκέντρωση. Το τρίτο είναι ότι είμαστε αναγκασμένοι να τα λάβουμε και αυτά υπ’ όψιν. Βάσει δημοσιεύσεων και συζητήσεων είναι το ύψος του κουρέματος που συζητείται για να γίνει η αγορά. Θα πρέπει οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες να είναι προσεκτικές, γιατί έχει χύσει ιδρώτα ο ελληνικός λαός κι άλλες επιχειρήσεις παρακαλάνε για λίγα χιλιάρικα να ανασάνουν. Νομίζω θα είναι ενδιαφέρουσα συζήτηση τη Δευτέρα».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, που βρισκόταν στο πάνελ απέναντί του, του απάντησε λέγοντας: «Για τον Μαρινάκη, δεν είμαι εκπρόσωπός του. Διαβάζοντας το κείμενο της ερώτησης, δεν διαπίστωσα ότι υπάρχει τυπική παράβαση νόμου. Αυτά που λέει ο κ. Παππάς καλά είναι, αλλά δεν υπάρχει νόμος. Από τη στιγμή που έχεις ανώνυμη εταιρία δεν δικαιούσαι να πάρεις κανάλι. Ας κάνατε έναν τέτοιο νόμο 4,5 χρόνια που ήσασταν κυβέρνηση. Τώρα το θυμηθήκατε; Τυπικά δεν κάνει παράβαση κανενός νόμου. Είμαι γαύρος, μην ζητάτε να πάω κόντρα» κατέληξε χαριτολογώντας ο Κακλαμάνης για να του απαντήσει στο ίδιο ύφος ο Παππάς «μην ταυτίζεσαι με διοικήσεις, στα λέω εγώ ως Παναθηναϊκός» κι ανταπάντησε ο Κακλαμάνης ότι «μόνο με Γουλανδρή έχω ταυτιστεί» για να κλείσει η συζήτηση σε ήρεμο κλίμα…

soccerplus.gr