Οφρυδόπουλος: «Το επόμενο του βήμα και οι λόγοι αποχώρησης από τη Δόξα Δράμας»

Στο LigaNews και τον Παύλο Κερασιώτη μίλησε ο προπονητής Σωκράτης Οφρυδόπουλος.

Ο 45χρονος τεχνικός, Σωκράτης Οφρυδόπουλος που ξεκίνησε τη σεζόν στην Δόξα Δράμας ενώ έχει εργαστεί για τρεις συνεχόμενες επιτυχημένες σεζόν στην Παναχαϊκή, σχολίασε το νέο πρωτάθλημα της Super League 2, τον λόγο που αποχώρησε από την Δόξα Δράμας, για το αν βρίσκεται στις ακαδημίες συλλόγου της SL1 αλλά και τους Έλληνες προπονητές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έμπειρου τεχνικού:

 Για το αν βρίσκεται στις ακαδημίες του Ατρομήτου: «Δεν είμαι στις ακαδημίες του Ατρομήτου ή σε κάποια άλλη ακαδημία. Δεν είναι στα πλάνο μας αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο. Θα περιμένω εγώ και οι συνεργάτες μου μια καλή επιλογή για την επόμενη μας επαγγελματική ομάδα».

Για την αποχώρησή του από τη Δόξα Δράμας: «Ο λόγος είχε σχέση με τον επαγγελματισμό μας πάνω από όλα και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα έκανε οποιοδήποτε συνάδελφος μας θα βρισκόταν στην θέση μας».

Για το νέο Πρωτάθλημα της Super League 2 που ξεκινάει: «Φαίνεται ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων. Και το προσδιορίζω έτσι αρχικά λόγω της ύπαρξης πλέι οφ και πλέι άουτ. Πρώτος στόχος όλων των ομάδων είναι να μπουν στα πλέι-οφ ή στα πλέι-άουτ με την καλύτερη δυνατή βαθμολογία. Οι ομάδες θα μπουν σε ένα μίνι Πρωτάθλημα μετά από κάποιους μήνες με ίσως, τότε, διαφορετικά δεδομένα. Ξεκάθαρα φαβορί για την άνοδο είναι οι τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Super League 1. Οι ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός και Απόλλων Σμύρνης. Οι τρεις τους έχουν πλούσιο έμψυχο δυναμικό, καλούς προπονητές, σταθερή διοίκηση και καλή οργάνωση λόγω της θητείας πολλών ετών στην Super League. Υπάρχει ο Πλατανιάς, που πέρσι έφτασε κοντά στην άνοδο, με τον ίδιο πολύ ικανό προπονητή και περίπου το ίδιο ρόστερ. Ποιοτικές ομάδες επίσης όπως είναι ο Εργοτέλης και τα Χανιά με καλούς παίκτες και καλά τεχνικά τιμ. Ο Εργοτέλης δείχνει μια σταθερότητα και συνέπεια στον τρόπο του παιχνιδιού του. Επίσης, η Παναχαϊκή έχει μεγάλο αριθμών παικτών που βρίσκεται μαζί τα 2-3 τελευταία χρόνια, έχει καλή χημεία, καλή νοοτροπία και εμπειρία πρωταθλητισμού πλέον, συν τους έμπειρους παίκτες που απέκτησε το καλοκαίρι. Οι υπόλοιπες ομάδες κοιτούν την σωτηρία ή πως θα απεμπλακούν του υποβιβασμού στα πλέι άουτ. Ίσως υπάρξει κάποια έκπληξη αρνητική ή θετική αλλά με όσα παρατηρώ την συγκεκριμένη στιγμή κάνω μια αρχική εκτίμηση».

Για τους Έλληνες προπονητές: «Αν και στην SL2 οι 10 στους 12 είναι Έλληνες προπονητές και στην SL1 οι 8 στους 14 , ο Έλληνας τεχνικός είναι υποβαθμισμένος για κάτι καλύτερο. Αν κοιτάξουμε την βιτρίνα, την Α’ εθνική πολλές φορές υπάρχει περισσότερη εμπιστοσύνη στους ξένους τεχνικούς. Όμως αυτή είναι η μισή αλήθεια. Για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τους ξένους τεχνικούς θα πρέπει να παράξουμε έργο, να παίξουμε οργανωμένο ποδοσφαίρο ώστε να μπορέσουμε να αξιολογηθούμε μέσα σε έναν ευρωπαϊκό συναγωνισμό. Δείχνοντας τις ικανότητές μας, την τεχνογνωσία μας και φτιάχνοντας ομάδες με ένα στυλ και ταυτότητα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις